Wątek przeniesiony 2020-05-24 10:27 z Java przez Patryk27.

Docker-compose problem z widocznoscią serwisów

0

Mam dwa serwisy i dockera na Windows gdzie :
default machine with IP 192.168.99.100

Pierwszy serwis jest na port 8081 a drugi na 8082. Problem jest taki,że oddzielnie te serwisy działają bez problemów na IP:
192.168.99.100:8081
192.168.99.100:8082
ale jeżeli puszczam RQ, który przechodzi przez dwa te serwisy sie nie widzą. Mój docker-compose:

version: '3'
services:
  rest_api:
    build:  ./CarsdawRestApi
    networks: 
      - konrad
    ports:
      - 8081:8081
  repairs:
    build:  ./CarsdawRepairs
    networks: 
      - konrad
    ports:
      - 8082:8082
    depends_on:
      - rest_api
networks: 
  konrad:
    driver: bridge

gdzie jest może być proble ? Dodatkowo na większości przykładów widzę, że nie trzeba używać networks w docker-compose. U mnie jest problem z networks i bez.

0

Pokaż konfiguracje tych serwisów.

0

nie ma tam nic oprócz :

server:
  port: 8082
server:
  port: 8081
3

Skąd zatem CarsdawRestApi wie do jakiego hosta ma się połączyć?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1