Laptop do php

0

Witam,
szukam laptopa do programowania w PHP.
Myślałem nad macbookiem ale mam zbyt mały budżet, a nie chcę kupować starocia.
Chciałbym go używać głównie na zewnątrz, więc potrzebuję dość jasnego ekranu. Fajnie by było jakby miał 8gb ramu i tak przynajmniej 256ssd. Przynajmniej 15,4".
Do tej pory korzystałem z kompa stacjonarnego dell 8gb ram, 128ssd + 1tb hdd, i5. Planuję go sprzedać, ale zostawiam monitor 24" 1920x1080, więc chcę mieć możliwość podpięcia lapka do niego.
Myślę nad Huawei Matebook D15. Co o nim myślicie?
Polecacie jakieś inne sprzęty w podobnej cenie?

1

Ja ostatnio kupiłem Della za 2600 poleasingowego. Polecam takie rozwiązanie, w tym budżecie. Też szukałem długo czegoś nowego, ale nic ciekawego w tym budżecie nie znalazłem. A tak to laptop ma i7 16 Gb ramu i dodatkową grafikę, 512 ssd. Myślę, że cos fajnego znajdziesz z Dell lub Lenovo w tym budżecie wśród poleasingowych sprzętów.

6

Kolego Verlin Black czy Ty cierpisz na jakąś chorobę związaną z zanikami pamięci ?
To już Twój trzeci temat o tym samym.

Zakup MacBooka pro 2015 15"
Zakup macbooka

1

Oczywiście nie podałeś buzetu, bo po co. Ale patrząc na laptopy co wymieniles, to pewnie okolo 3k. I tutaj brałbym Lenovo Yoga - jest bardzo dobrze wykonany, z pełnym aluminium. Posiada tez dobrą matryce (znacznie lepsza niz ta w Huawiei) i ma dobrą baterie - przy przegladaniu neta da rade 10h wytrzymać. Jest też wydajniejszy od takiego Huawei. Mam nadzieje ze nie założysz za chwile nowego tematu

Lenovo Yoga C740-14 i5-10210U/8GB/256/Win10

0

Potrzebuję czegoś co będzie miało dość jasny ekran, żebym nie miał problemów z widocznością na zewnątrz

0
Velrin Black napisał(a):

Potrzebuję czegoś co będzie miało dość jasny ekran, żebym nie miał problemów z widocznością na zewnątrz

A nie lepszy by był ciemniejszy ekran skoro masz zamiar pracować głównie w terenie? Jak będzie za jasny to siedząc w kawiarni jeszcze ktoś zobaczy, że piszesz w PHP..

a tak na poważnie to spraw sobie jakiegoś biznesowego thinkpada, ręce z dala od Apple xD

0

Jak do pracy w terenie to 15" to maksimum a nie minimum. Lepiej sprawdza się 13". Brak komfortu jak przy stacji taki sam a lepszy w transporcie i poręczny. Dobra praca to 2-3 monitory powyżej 20" i tego nie zastąpisz. Miałem też 17" i to nie poręczne nawet w domu bo za dużo miejsca zajmował. Polecam poleasingoy Dell Latitude 14". W tej cenie dorwiesz z i7, 32GB ram i nawet 512 GB SSD. Fajne są też z serii Precision ale do pracy w terenie mało poręczne. Generalnie biznesowa/profesjonalna poleasingówka zawsze lepsza niż nowy słabszy droższy szmelc.

0

Znalazłem coś takiego:
https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-acer-aspire-5-a515-54g-51je-nx-hn1ep-006-i5-10210u-16gb-1tb-ssd-int-win10h-czarny

ma 16gb ramu, tylko boję się, że ekran będzie za ciemny na zewnątrz - z tego co czytałem ma 261 cd/m2 (nitów), a mniejszy laptop którego mam w domu ma chyba 250 i nie zewnątrz nie korzysta się z niego jakoś bardzo komfortowo. Znacie może coś jaśniejszego (np 300 cd/m2)?

1

Nie podałeś budżetu, więc ciężko jest coś zaproponować.

Huawei MateBook D 15 R5-3500/8GB/256/Win10 szary
Patrząc w okolicach budżetu 2,5k jest to bardzo dobry wybór. Dobrze wyposażony i całkiem niezła konfiguracja. Aluminiowa obudowa i matryca IPS.

Ewentualnie mniejszy brat 14 calowy, bardziej mobilny dodatkowo posiada podświetlaną klawiaturę.
Huawei MateBook D 14 R5-3500/8GB/256/Win10 srebrny

Jeszcze w okolicach tego budżetu można zaproponować
Acer Swift 3 i5-1035G1/8GB/512/W10 IPS Żelazny
Z wydajniejszym procesorem, dodatkowo większym dyskiem SSD. Posiada matryce IPS, aluminiową obudowę, podświetlaną klawiaturę.

Ranking polecanych laptopów na maj 2020
https://techlords.pl/polecane-laptopy/

0

Żeby nie było, że marudzę i nie jestem konstruktywny to moge polecić to https://www.kuzniewski.pl/p64878,dell-latitude-3500-n043l350015emea-intel-core-i5-8265u-15-6-full-hd-8-gb-256-gb-ssd-intel-uhd-graphics-620-windows-10-pro-pakiet-uslug-i-wysylka-w-cenie.html . Parę stówek więcej niż to co patrzyłeś, ale ma fajne mozliwości rozbudowy i jakość dobra. Sam dla siebie bym nie brał (parametry i osprzęt nie ten), ale Tobie z tego co mówisz powinno starczyć. Sądzę, że warto dodać te parę stówek.

0

Tylko w tej cenie są już nowsze i wydajniejsze modele biznesowe.

0
Velrin Black napisał(a):

Co myślicie o tych dwóch laptopach?

*https://www.x-kom.pl/p/566511-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-s340-15-ryzen-5-20gb-512-win10.html#Specyfikacja
i
*https://www.x-kom.pl/p/522543-notebook-laptop-156-acer-aspire-3-i5-10210u-16gb-512-w10-mx230-czarny.html#Specyfikacja

Sprawdzałem i oba mają ekrany IPS

Żaden. Oba typowe budżetówki. Jeżeli tylko te dwa to już lepiej Acer.
HP Pavilion 15 Ryzen 7-3700/16GB/512/Win10 Silver
Nie wiele więcej zdecydowanie lepiej wykonany w aluminiowej obudowie i lepiej wyposażony. Matryca FULL HD IPS, podświetlana klawiatura, przyzwoite markowe głośniki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1