Problem z uruchomieniem JetBrains IDE po grzebaniu w VM

0

Mam "mały" problem. Pogrzebałem trochę z poziomu IDE od JetBrains w ich "Custom VM options" i teraz nie mogę uruchomić środowiska. Wywaliłem więc całe z nadzieją, że wrzucenie go od nowa pomoże ale to jednak nie to. Nadal nie mogę wykonać rozruchu. Błąd jaki dostaję w terminalu:

Error: opening zip file or JAR manifest missing

Ktoś żywiej obeznany z JVM wskazałby jak rozwiązać ten problem? update-alternatives i wybranie java-8-openjdk zamiast java-11-openjdk nie załatwiło sprawy.

2

Co to znaczy wywaliłeś całe? Wywaliłeś foldery z konfiguracją, ustawieniami, itd? Popatrz tutaj: https://intellij-support.jetbrains.com/hc/en-us/articles/206544519-Directories-used-by-the-IDE-to-store-settings-caches-plugins-and-logs

0
Wibowit napisał(a):

Co to znaczy wywaliłeś całe? Wywaliłeś foldery z konfiguracją, ustawieniami, itd? Popatrz tutaj: https://intellij-support.jetbrains.com/hc/en-us/articles/206544519-Directories-used-by-the-IDE-to-store-settings-caches-plugins-and-logs

Na Linuxach instalacja to wypakowanie do katalogu i odpalenie np. idea.sh z katalogu bin. Wyrzuciłem cały główny katalog w którym siedzi cała aplikacja ale widocznie tam nie było tych ustawień. Dzięki za link, popatrzę.

Edit:
Ukryty katalog w /home powodował konflikt. Poprzednia wersja 3.3, a teraz wrzuciłem nową 1.3. Dzięki za pomoc!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1