Problem z predkością routera WIFI

Odpowiedz Nowy wątek
2019-11-09 13:19
0

Mam problem ze starym routerem Asusa. Za każdym razem jak ustawiam prędkość sieci bezprzewodowej i klikam zapis to po odświeżeniu wraca do 54Mb/s.
Macie jakiś pomysł co może być powodem?

Zrzut z kofngiuracji (jak ustawiam 150 to wraca do 54):
Zrzut

edytowany 1x, ostatnio: volau, 2019-11-09 13:19

Pozostało 580 znaków

2019-11-09 13:47
0

A robisz restart routera po zmianie ustawień? Dokonaj zmian, zrób restart, sprawdź czy jest zmienione.

Pozostało 580 znaków

2019-11-09 14:28
0

Tak, restartuje się automatycznie po zapisaniu ustawień

Pozostało 580 znaków

2019-11-09 14:37

Problem rozwiązany. Miałem ustawione "Auto" dla trybu bezprzewodowego (n,g,b). Przestawiłem to na "Only n" i automatycznie wskoczyło na 150Mb/s :)

Pozostało 580 znaków

2019-11-09 16:16
0
volau napisał(a):

Mam problem ze starym routerem Asusa. Za każdym razem jak ustawiam prędkość sieci bezprzewodowej i klikam zapis to po odświeżeniu wraca do 54Mb/s.
Macie jakiś pomysł co może być powodem?

Są dwie sytuacje, w których urządzenia przestrzegające w pełni standardu muszą przestać używać rozszerzenia HT, czyli ograniczyć szybkość do 54 Mb/s:

  • wyłączony 802.11e (możliwe nazwy w konfiguracji: WMM, Wireless Multimedia Extensions, Wi-Fi QoS...)
  • włączone szyfrowanie, ale inne niż AES lub mieszany TKIP/AES

Blokowanie starych urządzeń nie powinno być konieczne.

edytowany 1x, ostatnio: valdemar, 2019-11-09 16:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0