Intel AT Pc Wyłącza się co 30 min

Odpowiedz Nowy wątek
2019-06-11 20:18

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Chełmek/Małopolska

0

Cześć,
Niedawno kupiłem używanego procka I7 4770k na allegro od sprzedawcy który ma firmę i sprzedaje procki ze starych kompów klientów przynajmniej tak zrozumiałem. Nie mam hasła ani loginu itp. do Intel AT. złożyłem kompa i teraz mam problem po postawieniu win 10 pro komp zaczął wyłączać się co 30 min. Na stronie intela (intel.ark) pisze że ten procek posiada usługę intel AT. Nie wiem co zrobić może jakaś życzliwa osoba pomoże mi w tym .

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 20:30

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 6 godzin temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

Poszukaj w biosie może coś jest. Tak na prawdę to jest coś co jest poza twoją kontrola. Ja bym reklamował procek albo rzadał od tego sprzedawcy informacji jak to wyłączyć.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 20:47

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Chełmek/Małopolska

0

Wiem napisałem do niego zobaczymy co odpisze oczywiście w biosie i w systemie wszystko to mam powyłączane moim zdaniem albo anti thieft albo nieaktualny bios

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 20:48

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Chełmek/Małopolska

0

Jeszcze jeden fakt PC nie włącza się :( ale PC u znajomego informatyka jest podejrzewał że z tym włączaniem to płyta

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 20:59

Rejestracja: 8 lat temu

Ostatnio: 2 minuty temu

0

Skąd pewność że to wina procka a nie np. systemu, update'u czy nowej karty graficznej?
Taką pewność możesz uzyskać jedynie wtedy jeśli wsadzisz do tej samej maszyny inny procek (np. poprzedni) i będzie działać poprawnie przez kilka lub kilkanaście godzin.
Jeśli nie masz takiego procka to idź do serwisu niech Ci sprawdzą co jest przyczyną.


Szacuje się, że w Polsce brakuje 50 tys. programistów

Pozostało 580 znaków

2019-06-11 21:09

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Chełmek/Małopolska

0

Skąd wiem że dobrze bo działał i to dobrze temperatury ok nie mam pewności co do biosu ale jak pisałem nie mam obecnie kompa i nie mg go włączyć najpierw trzeba stwierdzić czemu się nie włącza dopiero potem czemu wyłącza się co 30 min

Pozostało 580 znaków

2020-01-08 22:09

Rejestracja: 6 miesięcy temu

Ostatnio: 6 miesięcy temu

0

Najprawdopodobniej twoja płyta główna (konkretnie chip intela) nie obsługuje tego procesora. Chip jest tak zaprogramowany aby po stwierdzeniu że gdy włożony jest inny procesor niż takie, które ma zakodowane, uruchamia 30 min timer, po którym komputer się wyłącza.

Dostajesz złotą łopatę za bycie najlepszym archeologiem tego roku. Nabijanie postów by mieć historię do marketingu szeptanego co? - mr_jaro 2020-01-08 22:17

Pozostało 580 znaków

2020-01-15 15:21

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

Lokalizacja: Chełmek/Małopolska

0

Pisze dla osób niezrozumiałych oraz chcących udzielić pomocy bądź chcących napisać jakiegoś ratującego tą sprawę posta. Problem znikł po zwrocie procesora i zepsutej płyty głównej. poza tym jak jakiś mądry chce napisać że chipset nie obsługuje procka proszę zaznajomić się z 4gen intela. Prawie wszystkie płyty go obsługują poza tym on nie trafił do końcowej konfiguracji wymieniłem go na 4790k czyli najmocniejszy z 4gen intela. Po krótce temat uważam za zamknięty i dzięki wszystkim za pomoc. I taka rada dla wszystkich unikajcie podejrzanych oraz niby sprawdzonych sprzedawców którzy wydawana wam się legit bo w moim przypadku wszystko się udało ale w innym przypadku nią odzyskał bym pieniędzy. Oraz taki morał dla początkujących jak ja nie kupujcie części na swojego wymarzonego kompa po jednym komponencie tylko wszystko od razu. Pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0