Monta?ż VIDEO

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-15 19:25

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Montaż VIDEO

Mam sprawę...
Chciałbym zmontować film, który mam na kasecie VHS. Czy mogę jakoś podłączyć magnetowid, żeby potem móc edytować film na kompie? Wiem, że można to zrobić z muzyką z radia, a więc z filmami pewnie też, tylko że nie wiem jak. Czy jest do tego potrzebna jakaś karta TV (oby nie :)), czy wystarczy moja skromniutka RIVA TNT2 Pro TV-OUT....
Mógłbym też podłączyć do kompa kamerę (chyba nie jest cyfrowa). Mam nadzieję, że ktoś obeznany z tematem mi pomoże :).

DzideL

Pozostało 580 znaków

p_k
2003-02-15 19:43
p_k

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Ja wiem tylko tyle, że mój wujek, który montuje filmy ze ślubów ,posiada prawdziwą aparaturę do obróbki tych filmów.


Duża wiedza czyni skromnym, mała zarozumiałym.

Pozostało 580 znaków

2003-02-16 21:38

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Oki więc stety potrzebna jest karta TV albo jakakolwiek ina oby przechwytująca. Wtedy się zgrywa z VHS na kompa a tam już hulaj do woli ;)


Pozostało 580 znaków

2003-02-17 13:07

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

A ten skubany TV-OUT w mojej karcie to po jaką cholere?? Nie przyda się??

Pozostało 580 znaków

2003-02-17 14:58

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

No więc tak:
potrzebna bedzie (tak jak wspomnial Sheitar) karta TV lub przechwytująca, ewentualnie jesli masz kamere to sie zorientuj czy ma ona zloncze ieee1394 (FireWire) i takie same w kompie. Bedziesz mogl wtedy przegrac material przez tem port. To samo tyczy sie USB. Jesli bedziesz miec karte TV to program do ubslugi karty przeloncz w tryb VRC (nagrywanie) i w konfiguracji ustaw parametry nagrywania (rozdzielczosc, kodowanie, itd.). Przeloncz wejscie na Composite albo S-Video w zaleznosci od tego gdzie przypioles magnetowid. A potem to już tylko wcisnij RECORD.
A TV-OUT sluzy do wyprowadzenia sygnalu video Z komputera, a nie odwrotnie. :P
Powodzenia.
P.S. Jak nie masz karty to pozycz jom od kogos albo kup. To mniejszy wydatek niż karta przechwytujoca za np. 1000 zl.

Pozostało 580 znaków

2003-02-17 19:24

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Dzidel, a może odwiedź wójka p_k? ;)


Pozostało 580 znaków

2003-02-17 21:03

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Sheitar -> to nie mój wójek :). To p_k gadał coś o swoim wójku :).

A jeśli karta graf. ma TV-IN/OUT to nadaje sie do czego ja ja potrzebuje?

[dopisane]
Upsss... błąd ortograficzny :)

[/Moderator prosi o korzystanie z edycji własnych postów/]

Pozostało 580 znaków

2003-02-19 15:53

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Jeśli chodzi o sprzę t to wystarczy, na serio!!!... Potrzeba jesze super programu... np. Vegas Video, i będzie cacy. Mam to narzędzie, całkiem niezłe. Jednak potrzebuję edycjii nanosekund. Ktoś wie gdzie to znajdę?


Błędy ortograficzne w moich postach wynikają z tego że szybciej myśle niż pisze.

Pozostało 580 znaków

2003-02-19 18:59

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

tv-out na karcie jest tylko do podłączenia telewizora. Można wtedy puszczać na nim filmy Divx

Pozostało 580 znaków

2003-02-22 13:24

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Wystarczy kilka kabli i wyjscie video aby nagrać film z kompa. Wiem bo sam to robie :-) .


Pozostało 580 znaków

2003-02-22 22:08

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Osadnik -> czyli jak mogę podłączyć kamere lub video do mojego kompa?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0