Ram w programowaniu

Odpowiedz Nowy wątek
2019-04-04 20:09

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

0

Do czego jest wykorzystany ram w komputerze podczas programowania i ile go potrzeba ?

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 20:14

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

1

Chodzi o proces tworzenia kodu czy wykorzystanie ramu podczas wykonywania programu?

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 20:23

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

Lokalizacja: Grudziądz/Bydgoszcz

0

ide, przeglądarki, maszyny virtualne, inne potrzebne aplikacja. W zależności od potrzeb są osoby co mówią, że im 8GB wystarcza a są takie co 64GB wsadzają i mówią, że wsadzili by więcej gdyby się dało. Wszystko zależy od tego co się robi.


It's All About the Game.

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 20:27

Rejestracja: 1 rok temu

Ostatnio: 8 miesięcy temu

Jeśli chcesz dowiedzieć się paru rzeczy na temat pamięci to podaję linka do klasyki: https://people.freebsd.org/~lstewart/articles/cpumemory.pdf


"paru rzeczy" :D:D - Sunnydev 2019-04-04 20:41

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 20:28

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 tydzień temu

0

Dzięki.

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 20:28

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Piwnica

1

Zaraz mi się przypomina klasyk: https://i1.kwejk.pl/k/obrazki[...]cbb21dfae6c163f33049698f.jpeg


To nie takie głupie jak się wydaje ... https://www.youtube.com/watch?v=zbU0UJAdFj8 - somedev 2019-04-04 20:36

Pozostało 580 znaków

2019-04-04 23:04

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 4 minuty temu

0

jak robisz w R to RAM przydaje się do wszystkiego

Bo R swoja nazwę wzięło właśnie od R AM :) - hyde 2019-04-05 17:36

Pozostało 580 znaków

2019-04-05 08:42

Rejestracja: 3 lata temu

Ostatnio: 1 dzień temu

0

To zależy w czym programujesz :)
meme

Pozostało 580 znaków

2019-04-05 09:03

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 2 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0
czysteskarpety napisał(a):

Zaraz mi się przypomina klasyk: https://i1.kwejk.pl/k/obrazki[...]cbb21dfae6c163f33049698f.jpeg

Śmiej się śmiej, jak się człowiek za bardzo rozpędzi i postawi N wirtualek na lokalnym kompie, to to czy linuchy na VMkach lecą w trybie graficznym czy tekstowym robi już sporą różnicę nawet przy 32GB RAM :D


Nie znam się, ale się wypowiem

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0