Nie działają scieżki w windows 10

0

a wszytko zaczeło się od tego że instrukcja app.use(express.static(path +'/view')); nie działała
1.png
polecenie cd nie działa jak widać,.Nie działa tylko chodzenie na dysku B, mogę się poruszać po dysku C, natomiast, proóbwałem odpalić node app.js i także błąd :
Nie chce mi wczytać pliku
ENOENT: no such file or directory, stat 'B:\ProjektyNode\Czat\index.html'

1

cd /d <sciezka>

0

Przy zmianie dysku możesz też wywołać ten dysk i ścieżka będzie poprawna.
screenshot-20180717224339.png

1
  1. cmd nie ma tu nic do rzeczy, a jak już to przy cd podajesz ścieżkę BEZ dysku - cd porusza się w obrębie aktualnego dysku (chyba, że zastosujesz przełącznik /D jak podał @krwq
  2. masz jasny komunikat no such file or directory, stat 'B:\ProjektyNode\Czat\index.html' czyli nie ma takiego pliku
0
abrakadaber napisał(a):
  1. cmd nie ma tu nic do rzeczy, a jak już to przy cd podajesz ścieżkę BEZ dysku - cd porusza się w obrębie aktualnego dysku (chyba, że zastosujesz przełącznik /D jak podał @krwq
  2. masz jasny komunikat no such file or directory, stat 'B:\ProjektyNode\Czat\index.html' czyli nie ma takiego pliku
    no plik istnieje
    4p.png
0

ja tam widzę, że plik jest w katalogu czat\view\index.html a nie czat\index.html ale ja się nie znam...

0
abrakadaber napisał(a):

ja tam widzę, że plik jest w katalogu czat\view\index.html a nie czat\index.html ale ja się nie znam...

no tak, ale nie działa, scieżka jest poprawna podana w require

0
bartek164 napisał(a):
abrakadaber napisał(a):

ja tam widzę, że plik jest w katalogu czat\view\index.html a nie czat\index.html ale ja się nie znam...

no tak, ale nie działa, scieżka jest poprawna podana w require

A zamiana:

res.sendFile(__dirname + '/index.html');

na

res.sendFile(__dirname + '/view/index.html');

nie będzie przypadkiem rozwiązaniem problemu?

0

dobra, po ponowym urchomieniu pc działa

0

po wyłaczeniu i właczeniu komputera program zadziałał, ale nie działał przycisk, send w wiadomości,
więc wszystkie pliki przeniosłem do innego katalogu, usuwając wcześniejszy, aby to zrobić musiałem zrestartować pc, bo ten katalog był używany przez jakiś proces,
nie mam pojęcia jaki, wszystkie podejrzeane usunołem, więc zrestartowałem pc, usunołem katalog, a zawartość przenisosłem do innego i teraz działa,
Czym to mogło być spowodowane? wirus?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1