Substytut MBP

0

Z okazji tego, że mojemu Macowi wybijają już dwa lata, a nie podoba mi sie w która strone idzie Apple, postanowiłem porozglądać sie za czymś innym. Chce żeby ten sprzęt przyjmował Linucha bez gadania.

A poza tym, to co ma najtańszy MBP (5600 aktualnie w Cortlandzie):

  • 13 cali,
  • bardzo dobrej jakości ekran, kąty widzenia, kolory i wszystko co by grafik chciał,
  • 8h na baterii bez stresu,
  • masa: <1.5kg,
  • co najmniej i5 2.3GHz/8GB RAM/128GB SSD

Znajdę coś? Jest Huawei MateBook X, ale nie spełnia wymogu baterii

0

Dell xps?

0

Lenovo Carbon X1?

0

Czyżby właśnie padał mit przedrożonych Maców i okazuje sie, że nie mają godnej konkurencji w tym zakresie cenowym? :|

0

Chce żeby ten sprzęt przyjmował Linucha bez gadania.

i

wszystko co by grafik chciał,

To się nie kompiluje

0

Jak ci się nie podoba MacOS, to możesz przecież zainstalować Linuxa na MacBooku

0

Bump, może bojówka anty-macos mi w końcu coś zaproponuje 😎

1
TerazOdpowiemNaKomcie napisał(a):

Z okazji tego, że mojemu Macowi wybijają już dwa lata, a nie podoba mi sie w która strone idzie Apple, postanowiłem porozglądać sie za czymś innym. Chce żeby ten sprzęt przyjmował Linucha bez gadania.

A poza tym, to co ma najtańszy MBP (5600 aktualnie w Cortlandzie):

  • 13 cali,
  • bardzo dobrej jakości ekran, kąty widzenia, kolory i wszystko co by grafik chciał,
  • 8h na baterii bez stresu,
  • masa: <1.5kg,
  • co najmniej i5 2.3GHz/8GB RAM/128GB SSD

Znajdę coś? Jest Huawei MateBook X, ale nie spełnia wymogu baterii

Ostatnio też się zastanawiałem na co mógłbym zmienić Maka.. i tak stwierdzam, że nie ma na co. Może się nie podobać droga, w którą zmierza Apple. Ale ciężko o konkurencję w tym segmencie i w tej cenie.

0

A ja bym wolal wrocic do i3wm zamiast tego applowego UI...

0
  1. Coś się zmieniło w tej kwestii? Jest coś lepszego niż Macbook Air M1 w tej samej kategorii cenowej? czy nadal apple pRzEdRożOne :P ?
0

Nic się nie zmieniło.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1