Problem-Nagrywanie plytek!!!!!!

Odpowiedz Nowy wątek
astec
2002-12-23 14:55
astec
0

Proszę pomóżcie!
Otóż już zwalilem okołow 10 płytek.
Wkładam płytkę do zwykłego napędu cd i daję kopiowanie w locie.
Jak plytkę testuję to gdzieś w np. 5 utworze do końca jest d***,
ale wiem, że jak czasami płytka jest brudna i ma błędy to tak się dzieje...
Co prawda plytka była czysta jak nie wiem i bez rys ale...
Więc najpierw wkładam plytkę do zwykłego napedu cd i daję, żeby zrobił obraz, dopiero potem to nagrywam i dalej znów to samo!!!!
Wkurzylem się i zrobiłem obraz nagrywarką a nie zwykłym napędem i bylo wszystko ok!!! Co dziwne, normalnie jak odtwarzam płytki przez zwykły napęd to chodzą te same normalnie więc nie jest to brudny laser czy coś... Nie rozumiem tego w ogóle [[b]Vogel[/b]: tu było w ogóle :P:P:P]!!! Pomóżcie!!!!

Pozostało 580 znaków

2002-12-23 16:29

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Może być brudny, ale możliwe też, że twój cd-rom nie potrafi odczytać wszystkich informacji z płyty (jeżeli np jest zabezpieczona).
Najlepiej rób obraz płytki nagrywarką i dopiero nagrywaj (ja robię w ten sposób, bo mój cd-rom jest przedpotopowy)


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2002-12-23 17:02

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Takie rzeczy mogą się dziać przy jakichś specjalnych płytach (czyli nie takich ze zwykłymi plikami). Ja np. kilka miesięcy się zastanawiałem, dlaczego nero nie chce mi kopiować płyty audio przez przeciągnięcie ścieżek z napędu, ażw końcu gdzieś zauważyłem napis 'your cd-rom does not support digital audio extraction' :). przeciągnąłem z nagrywarki i wszystko poszło ok :)

Pozostało 580 znaków

2002-12-23 17:34
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 40 minut temu

0

ja miałem podobny problem. ale tylko z jedną płytą - na 13 utworze muzyka się zaczynala zacinać (tyyyyyyyyyyyyyyy :-) ). ale to nie była płyta dla mnie :-) dlatego też nie zajmowałem się - ostatni utwór nie był cały - można przeżyć. ale uważam, że mogły to być jakieś zabezpieczenia.

Pozostało 580 znaków

2002-12-26 02:48

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Nie wiem czy to pomoze. Mi sie plyty CD zle nagrywaly jak bufforowanie bylo wylonczone. Chcialem nagrac plyte CD (muzyka do samochodu) przez Easy Cd creator i nic nie wychodzilo bo bufforowanie bylo wylonczone.

Sprawdz sobie to


Pozostało 580 znaków

2003-01-19 02:06

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Niektóre napędy nie czytają płyt CD-RW może masz właśnie taką ...


Nie ma jutra bez komputra. :-)

Pozostało 580 znaków

2003-01-19 20:14

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Niektóre napędy nie czytają płyt CD-RW może masz właśnie taką ...

Domyślam się, że chodzi tu o płytkę audio, a niewielka część odtwarzaczy cd obsługuje płyty RW. Tak więc mało prawdopodobne, aby chodziło o to :)

Pozostało 580 znaków

2003-02-15 16:26

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Proszę pomóżcie!
Otóż już zwalilem okołow 10 płytek.
Wkładam płytkę do zwykłego napędu cd i daję kopiowanie w locie.

przy kopiowaniu płyt w locie bardzo często się zdarza, że palą się płytki. Chodzi oto że cd rom nie nie może tak szybko odczytywać zapisane dane na płytce jak tego potrzebuje nagrywarka. następuje chwila wachania w nagrywarce która chce nagrć a NIE MA danych i się dlatego pali płytka.
Aby nagrywać w locie trzeba mieć szybki cd- rom


Kto pyta nie b

Pozostało 580 znaków

2003-03-06 13:54

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Jak widzę wszyscy na siłę próbują skopiować płytę audio w locie i to pewnie jeszcze z najszybszą dostępną prędkością. Otóż przyjmijcie do wiadomości, że płyt audio nie nagrywa sie z prędkościami powyżej 4x (chyba, że chcecie żeby nie były czytane przez większość starszych cedeków), a o kopiowaniu w locie czegokolwiek szybciej niż 4x graniczy z cudem. Oczywiście nie można też zapominać o fakcie że cedek i burnerek nie powinny być spięte na jednym kablu bo wtedy prawie na pewno nie da się zapisać płyty szybciej niż 4x. Ale mającym kasę na płyty i testerom życzę powodzenia.
Jak komuś się uda to dajcie mi znać.

Pozostało 580 znaków

2003-03-06 14:55

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

xchomik: ..nie można też zapominać o fakcie że cedek i burnerek nie powinny być spięte na jednym kablu bo wtedy prawie na pewno nie da się zapisać płyty szybciej niż 4x...
A właśnie, że się da... (tylko niektóre nagrywarki się buntują :p ) i to zarówno na IDE jak i na SCSI [hurra]

Pozostało 580 znaków

2003-03-06 20:15

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

Mam LiteOn 48x12x48 i CD LG-36x max i mogę w locie ustawić prędkość 48 (nagrywara czeka na dane jak braknie), NIE MA możliwości uszkodzenia płytki, w najgorszym przypadku jeśli dane nie mogą być odczytane Nero proponuje zamknięcie sesji.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0