Klawiatura, wysoki czy niski profil?

0

Jakie klawiatury preferujecie?

0

Tylko Chicony Natural Keyboard ;)

user image

0

jak możecie wrzucajcie modele, których używacie ;)

user image

0

Bardzo fajnie się pisze, tylko trzeba przebindować prawy windows na context menu
user image

0

W domu używam klawiatury z poniższego zestawu. Klawisze są tak pomiędzy wysokim, a niskim profilem bo mają nie za duży skok, a przy tym same są dosyć wysokie, ale nawet wygodnie mi się na tym pisze po przyzwyczajeniu. Jeśli wracałbym do pełnego wysokiego profilu to tylko do mechanicznej z podpórką pod nadgarstki. Największa wada to brak diod od np. CapsLocka.
user image

0

Klawiatury fo pisania - z wysokim profilem...

A wiekszosc woli z niskim?

0

Nie cierpię klawiatur z niskim profilem. Jak piszę to mam czuć, ze wcisnąłem klawisz, a nie... na niektórych klawiaturach jest wręcz tak jakbym po dotykowym ekranie jeździł!

Dwa designerskie grzechy w IT, których przeboleć nie mogę:

  • brak osobnych guzików w touchpadach;
  • klawiatury, w których nie czuć w ogóle klawiszy vide niski skok (niskie klawisze i mały próg wciśnięcia);

Taki coś od razu odrzucam. Nie wiem... może stary już jestem.

3

Mam takie dwie:
i-chicony-kb-9810.jpg

Chicony KB-9810. Mają już jakieś 10 lat.
Kupiłem białą i czarną. Klawisze powymieniałem tak, żeby jedna wyglądała jak klasyczne klawiatury z lat 80-tych (a druga jak negatyw) - przykład:

6a0120a85dcdae970b013488666aed970c-800wi.jpg

0

user image

Niski profil a szczególnie klawiatury niskiej jakości to masakra. Misac sie nieda.

0

A możecie polecić coś o niskim profilu?

0

Ostatnio psują mi się klawisze w laptopie, możecie polecić dobrą klawiaturę USB do laptopa zewnętrzną uniwersalną pod różne systemy którą pod laptopem wykryje Linux?

0

Mi się najbardziej widzi taka klawiatura
user image

Ma niski profil, niezbyt wysoki skok, i odpowiednią twardość, do tego układ przycisków mi odpowiada.

0
Krzywy Młot napisał(a):

Mozna tez kupic klawiature do laptopa ;)
http://shop.lenovo.com/us/en/itemdetails/0B47189/460/60AC6A0372B14F5BA7B12F1FF88E33C7

To jest klawiatura „do laptopa” w tym samym sensie co „do laptopa” są takie mikroskopijne myszki dla dzieci...

0

ta wygląda ciekawie jak na płaską, tylko szkoda, że muszą być naklejki ;)
http://allegro.pl/oryginalna-klawiatura-lenovo-aluminiowy-szkielet-i5673587505.html

LENOVO LXH-EKB-10YA

1

Podsumuje ;)

Niski profil:
A4 Tech X-Slim KV-300H
Gigabyte k7
Cougar 200K
Lenovo ThinkPad Compact
Apple Magic Keyboard
Microsoft Wired Desktop 600
TypeMatrix
Logitech Illuminated

Wysoki profil:
CM Storm Quickfire Rapid-I - cherry brown
Chicony Natural Keyboard
IBM Model M
MSI GK-701
Chicony KB-9810
Dell Compact Black / Dell SK-8115 (AKA L100)
Deck
Das Keyboard
Ducky Shine 3
Code Keyboard
Happy Hacking
Corsair K95
Razer BlackWidow
Topre Realforce

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/klawiatury-polecane.html
http://www.itworld.com/article/2824046/data-center/160037-just-their-type-10-keyboards-beloved-by-programmers.html
https://www.slant.co/topics/1150/~keyboard-for-programming
http://www.programmerfriendly.com/best-keyboard-for-programming/
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/37uk1l/discussion_best_keyboards_for_programmers/
http://techfresh.pl/jaka-klawiatura-dla-programisty-ranking-5-najlepszych-modeli/
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyboards/comments/3hr8k9/helpflattest_mechanical_keyboard_wanted/

0

Ja wolę z niskim, przyzwyczaiłem się już do takiej i przy tym pozostanę.

0

user image
W pracy mam klawiaturę z bardzo niskim profilem i da się przeżyć, ale to jak spanie na podłodze w porównaniu porządnym materacem.

0

Używam klawiatury Apple (pełniej z klawiaturą numeryczna) i przyzwyczaiłem się do małego skoku klawiszy, teraz na "wysokich" klawiaturach dziwnie mi się pisze.

0

A4 Tech X-Slim KV-300H
https://www.morele.net/klawiatura-a4-tech-x-slim-kv-300h-334477/

własnie kupiłem. Całkiem wyborna!

0

Jeśli niski profil to tylko KV-300H A4tech'a piekna i zgrabna mam ja kilka lat wcale sie nie postarzała wygląda i działa jak nowa 3 diody caps num lock ... standardowo układ US international wbudowane 2 porty usb 2.0 nie jest mechaniczna koszt 80-85 zł jeśli kiedykolwiek wydadzą identyczny model z mechanicznymi klawiszami niskim skokiem i usb 3.1 biorę w ciemno. POLECAM!

0

Niski profil czy skok? Ja obecnie używam profilu OEM ale w drodze mam klawisze o profilu SA. Porównanie

0

Profil obojętny, o ile lewy shift jest szeroki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1