nie działa wifi tak jak powinno

0

Witam,
Mam taki dziwny problem z wifi na laptopie i telefonie.

Łączę się z siecią wifi, mogę przeglądać strony itd lecz po paru minutach nagle strony przestają się ładować. Połączenie wifi jest aktywne cały czas, adres IP również jest przydzielony. Gdy rozłączę się i podłączę na nowo problem znika na kilka minut i potem jest to samo. Jeśli zrobię tak kilka razy to już się nie chce połączyć do sieci wifi. Wtedy włączam i wyłączam router i robię tak jak wcześniej.
Co może być nie tak?

Z góry dziękuję za pomoc :)

0

spróbuj zresetować

0

u mnie w podobnej sytuacji zakończyło się wymianą routera

0

po prostu wpisz nazwę swojego routera w googlach i sprawdź być może problem w firmware lub ustawień, bądź jak pisze @abrakadaber usterka

0

Co może być nie tak?

Może być tłok w eterze.

W obecnym miejscu zamieszkania musiałem kilka razy ręcznie zmieniać kanał wifi zanim zaczęło pracować w miarę stabilnie (z naciskiem na „w miarę”). Standardowo router miał “Auto” co się z jakiegoś powodu nie sprawdziło.

0

Też tak miałem, to po jakimś czasie po wyłączeniu router już się nie włączył :)

0

Wymieniłem router, ale problem niestety pozostał. Tylko teraz nie resetuje routera tylko wyłączam i włączam WiFi

0

#Jaki system?
#Jaki router?
#Jakie są ustawienia na routerze?
#Jakie są ustawienia w systemie?
#Czy coś jest podłączone do routera (nie przez wifi)?
#Skąd bierzesz internet i jak?
#Po takim rozłączeniu sprobuj wpisać ręcznie DNS'y, które będziesz miał po pomyślnej konfiguracji połączenia z internetem.
#Czy problem występuje po "kabelku"? O ile możesz sprawdzić.

0
  1. Win 8.1
  2. Huwaei b315
  3. DHCP automatyczne
  4. IP automatyczne
  5. Tak, jak jest podłączone po kablu to wszystko działa
  6. LTE Polsat
  7. Tylko, że połączenie z wifi jest cały czas. IP jest przydzielone. Tylko internet nie działa
  8. Po kablu działa wszystko
1

Pokaż jeszcze co Ci wypisuje w konsoli dla komendy:
ipconfig /all
dla przypadku kiedy działa internet i nie działa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0