Przyciemniony Facebook

0

Odpalam sobie FB w trybie porno w Chrome i często gęsto dostaję stronę przykrytą czarną nakładką, która nie dość, że przyciemnia stronę mocno to uniemożliwia klikanie i przewijanie strony. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? Jest to dość irytujące.
Czasami pomaga kliknięcie w pustą część strony - nakładka wtedy znika. Ale to nie działa we wszystkich przypadkach.

System: Ubu 14.04

0

A w trybie zwyklym nie ma problemu?

0

W sumie w trybie zwykłym jest OK, ale dopiero jak kliknę "blokuj" na okienku pytającym czy FB może pokazywać powiadomienia. W trybie porno w konsoli pokazuje mi się, że Push API jest zablokowane.

0

Ja też tak mam i też w trybie incognito. Po kliknięciu gdziekolwiek po prostu znika.

0

Ja tak mam czasem też na innych stronach w Firefoxie, ale w moim przypadku według mnie to coś z kartą graficzną

0

Hm, za to przyciemnienie odpowiedzialny jest div:

<div class="_n8 _3qx uiLayer _3qw" style="min-width: 40px;"><div class="_3ixn"></div><div class="_n9"><div><div data-reactroot=""><div class="_n3"><div class="_1s6q"><div class="_23aj _43qm _43qc"><ul class="_4cg3 uiList  _4ki _509-"></ul></div></div></div></div></div></div></div>

Jakiś magiczny i całkowicie nieczytelny skrypt reaguje na kliknięcie i całe to usuwa, nie znam się na tym więc nie jestem w stanie stwierdzić co się tam dzieje.

Dodałem sobie takie filtr do uBlocka:
www.facebook.com##._3qw.uiLayer._3qx._n8
i jest w miarę ok (trzeba kliknąć, żeby zacząć przewijać główną zawartość).

Edit: oj nie jest, nie działają wtedy zdjęcia. :-/

0

Ja mam to samo, ale w normalnym trybie, w wersji mobilnej (tj. User Agent jest mobilny, a nie, że jestem na mobilnej domenie FB z dekstopowym UA - wtedy wyświetla się mobilna wersja, ale bez tego czarnego).

U mnie znika zawsze po kliknięciu.

Podsumowanie - spieprzyli coś w Chromium albo spieprzyli coś w FB. Ja w takich przypadkach nie szukam rozwiązań - zazwyczaj są tymczasowe, a w końcu KTOŚ COŚ ogarnie i będzie ok :p

0

Wygląda na to, że już jest OK.

0

No właśnie, napisałem tak kilka dni temu tutaj a potem skasowałem post, bo wróciło. Teraz znów jest ok... Ciekawe czy już tak zostanie.

Edit: no i znów nie działa. :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1