Laptop do programowania do 1700

0

Czy ten lapek sprawdzi sie pod zastosowania programowania? Programowanie html/css/js/java/php A o to model ktory mi sie spodobal. Dell solidna firma wiec stawilem na nich.
http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-3542-core-i3-8gb-120ssd-200zl-i5639978559.html

0

Glownie chodzi mi o klawiature, kulture pracy. Zeby klawa nie latala jak nie powiem co. :)

0

Błyszczące "matryce" nie nadają się do programowania, używania, czy podcierania tyłka. Ale jak nie robisz nic konsumującego zasoby i nie przeszkadza ci ten wyrób matryco-podobny, to powinno być spoko.

2

Intel Celeron 2957U - niskonapięciowy celeron, toż moja babcia szybciej podnosi do potęgi dwójki.

0

Wiec jaki laptop do 1700 dostane, zebym mogl sensownie cos pisac w javie? Oczywiscie to nie bedzie laptop na full moj czas pracy, poniewaz mam komputer, ale chodzi mi o sprawy wyjazdowe jak gdzies po prostu wyjde/pojade, zebym mogl tez cos popracowac.

0

po pracy to się odpoczywa :p

0
Krzywy Krawiec napisał(a):

Wiec jaki laptop do 1700 dostane, zebym mogl sensownie cos pisac w javie? Oczywiscie to nie bedzie laptop na full moj czas pracy, poniewaz mam komputer, ale chodzi mi o sprawy wyjazdowe jak gdzies po prostu wyjde/pojade, zebym mogl tez cos popracowac.

Vim powinien zadziałać na każdym lapku do 1700zł :D

0

Ma słabą rozdzielczość, ale za taką cenę pewnie nie będzie wyższej, matrycę matową, procesor Intel Core i3, 8 GB ramu więc powinno być w miarę.

http://www.x-kom.pl/p/238560-notebook-laptop-15-6-dell-vostro-3546-i3-4005u-8gb-500-dvd-rw.html

0

Ale pewnie warto będzie go obejrzeć albo poczytać recenzje.

0

Przy budżecie 1700zł pomyśl o używanych. Będą trochę tańsze, a często są oferty z laptopami używanymi przez pół roku, z 1,5 roku gwarancji jeszcze.

0

Poszukaj elitebooka od HP, używanego.

0

Nie ma też się tak na sztywno trzymać ceny. Za 1700 zł można już coś kupić ciekawego, ale często jest tak, że dodanie kilku stówek zmieni konfig zauważalnie (Kumpel kupił Toshibe AMD A8 / 17" / 16 GB z SSD 256 GB nową za ok. 2300 zł.). Moim zdaniem obecnie takie optymalne konfiguracje, to są laptopy za ~3000-4500 zł (jeśli chodzi o nówki). Rozważ używanego DELL-a czy HP, na Alledrogo jest sporo poleasingowych które oferują znacznie lepsze parametry niż nówki.

POzdro.
Krzywy Szczur

0
artur52 napisał(a):

Poszukaj elitebooka od HP, używanego.

+1
Bardzo dobry pomysł! HP bardzo dobre sprzęty (W Polsce trochę niedocenione IMO), ojciec używał "archaicznego" HP Compaq R4000 przez 11 lat (strzeliła matryca, po tych 11 latach. Najnowsze Lenovo czy LG nie wiem czy wytrzymają 3-5 lat bez awarii).

Podobnie dobrym pomysłem jest kupno DELL-a np. z serii Precision. Niedawno oglądałem "mobilną stację" DELL z 32 GB RAM, i7, Full HD oraz SSD 256/512 za ok. 3200-3400 (nowy taki kosztuje ~x2), a nieco słabsze za 2300-2400 (to nadal sporo wiecej niż Twój zakładany budżet, ale myślę, że warto dopłacić).

POzdro.
Krzywy Szczur

0
Krzywy Szczur napisał(a):

Kumpel kupił Toshibe AMD A8 / 17" / 16 GB z SSD 256 GB nową za ok. 2300 zł.

Nie przesadzasz? Niby skąd?

0
dzek69 napisał(a):
Krzywy Szczur napisał(a):

Kumpel kupił Toshibe AMD A8 / 17" / 16 GB z SSD 256 GB nową za ok. 2300 zł.

Nie przesadzasz? Niby skąd?

Wystarczy parę razy kliknąć myszką na Allegro :)

http://allegro.pl/laptop-toshiba-quad-4x2-4ghz-16gb-256ssd-win8-1-i5368080551.html

( to nie ten model dokładnie, ale bardzo podobny; tamten był jakieś 200 zł droższy i z A8 ).

0

Czarny Szczur = Krzywy Szczur ;)

Jest kilka sklepów na Allegro, które mają ceny nie do przebicia. Ja swojego HP kupiłem w VOBIS (o jakieś 600 zł taniej niż w innych sklepach), swojego czasu mieli niezłe promocje.

Ale funtech jest zwykle nie do pobicia (cenowo), szczególnie jeśli chodzi o Toshiby. Jak ktoś jest z Wawy (to mają sklep stacjonarmy na Ursynowie blisko stacji metra).

Koledze poleciliśmy używki, ale dobrym pomysłem są też sprzęty refubished (pod warunkiem, że są odnawiane przez producenta). Też można kupić sporo taniej.

POzdro.
Krzywy Szczur

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1