Flash

0

Cześć ma ktoś z was jakieś kursy do flasha 5 albo strony potrzebne mi to jest NAJLEPIEJ JAK NAJWIĘCEJ.Z góry thnx.

0

1)Po pierwsze to nie jest jezyk programowania.

  1. We flash`u masz juz wbudowany kurs (po angielku). Ja sie uczylem z niego i wiele sie nauczlem.-------------------------------------------------------
    Delphi 6, Macromedia Flash, (Grafika)
    www.wi-download.qs.pl

Pozdrowienia!!!

0

Tu na stronie jest dobry kurs na początek wystarczy.(sa 2 jeden kiepski drugi taki zieliny html na poczatek jest dobry) A jak chcesz więcej to jest kilka stron gdzie jest sporo na ten temat na jednej nawet jest help przetłumaczony
Linki:
http://www.flashzone.pl/
http://www.flash-by-webmaniak.prv.pl/

na stronach tych jest też forum i łatwo znaleźć odpowiedź, gorzej jest z rejestracją

Matrix(orginal) napisał
&gt1)Po pierwsze to nie jest jezyk programowania.
Co do tego to chyba niezupełnie bo action scrypt to też troche jak język jak znasz c to o wiele łatwiej jest się nim posługiwać

&gt2) We flash`u masz juz wbudowany kurs (po angielku). Ja sie uczylem z niego i wiele sie nauczlem.
Nie każdy zna angielski np ja nie znam. Ale szybko sie ucze nauczyłem sie photoshopa i z flashem tez mi coraz lepiej idzie

--
Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

kup se ksiazke :)--eh ah i oh

0

Waldi napisał:
&gt
&gtCo do tego to chyba niezupełnie bo action scrypt to też troche jak język jak znasz c to o wiele łatwiej jest się nim posługiwać
&gt

Jest tam action skrypt, ale to tylko dodatek (wiec sie nie zalicza).
PHP, Delphi sie zalicza (tam piszesz kod caly czas). :-) -------------------------------------------------------
Delphi 6, Macromedia Flash, (Grafika)
www.wi-download.qs.pl

Pozdrowienia!!!

0

Matrix(orginal) napisał:
&gtJest tam action skrypt, ale to tylko dodatek (wiec sie nie zalicza).
&gtPHP, Delphi sie zalicza (tam piszesz kod caly czas). :-)

Niech ci będzie skoro to tylko dodatek ale na moje i tak trzeba coś wiedzieć aby sie nim posłuigiwać
Niech jest na Twoje :-) .--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Matrix(orginal) napisał:
&gtJest tam action skrypt, ale to tylko dodatek (wiec sie nie zalicza).
&gtPHP, Delphi sie zalicza (tam piszesz kod caly czas). :-)

Jaki dodatek???
Co Ty za głupoty gadasz to nie jest żaden dodatek!
I tak à propos to kto napisał, że to jest język programowania, bo tak nagle znikąd napisałes, że nie jest, co jest oczywiście bzdurą.
Równie dobrze Delphi może nie być językiem programowania bo wcale nie trzeba kodu pisać, żeby napisać PROSTY programik.--

0

Język programowaniania czy nie? Oto jest pytanie.

Jeżeli wolno to ja powiem co o tym myślę.

Zarówno języki kompilowane (np. C++/Delphi/assembler) jak i języki interpretowane (np. Basic i częściowo Java) jak i języki skryptowe (PHP, JS, action script) jak też dowolny język w jakim opisujecie algorytm (może to być język polski) można zaliczyć do języka programowania. Jak ktoś się bardzo uprze to może napisać kompilator tłumaczący opis w języku polskim na kod maszynowy (choć chyba najłatwiej dokonać tego możnaby w esperanto).

Spór nie powinien dotyczyć, czy to jest język programowania, tylko gdzie to umieścić. Flash jak wiadomo jest przede wszystkim (ale nie tylko) używany na stronach WWW, więc powinien siedzieć w dziale WWW i Komputery i jak komuś chodzi o rysowanie w nim bez zagłębiania się w szczegóły action scriptu to raczej tu powinien to umieścić. Jeżeli natomiast interesują go właśnie te elementy Flasha, które umożliwiają interakcję to powinno się to znaleźć w głównym dziale.

A to, że zaczęło się stwierdzeniem, że nie jest to język programowania, to prawdopodobnie dlatego, że pierwotnie ten temat znajdował się w głównym dziale (chyba)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates masz absolutną racje. Ja na flash patrze jako na całość, a żę jest tam coś takiego jak Action Script to wg MNIE jest to język programowania. A zabrałem tu głos tylko dlatego że wkurzyło mnie mądrzenie się które wg MNIE jest błędne. Sorry za posty nie na tematy i EOT.--

0

Dryobates napisal:
A to, że zaczęło się stwierdzeniem, że nie jest to język programowania, to prawdopodobnie dlatego, że pierwotnie ten temat znajdował się w głównym dziale (chyba)

masz racje, pierwotnie topic ten znajdowal sie na stronie glownej forum :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1