Tani PC do zabawy

0

Witam,
potrzebuje taniego komputera do zabawy dla młodszego rodzeństwa, w okolicach 1500 zł, ale im taniej tym lepiej. Prosze o jakieś ciekawe propozycje

0

kup laptopa w tej cenie skoro ma byc do zabawy

0

Zabawy w co?
Mam wiekowy komputer, ale śmigają na nim topowe pozycje do ok. 2004 (rocznik);
150zł, panie :D 2gb ddr3 i eksperymentalny 64x procesor

http://4programmers.net/Forum/Og%C5%82oszenia_drobne/244042-sprzedam_-_lenovo_t60_tseries?p=1094711#comment-201295
dwa inne komputery

0

Co to znaczy "do zabawy"? W sensie do grania w GTA?

2

Tradycyjnie zacznijmy od pytania o budżet.
Ile możesz przeznaczyć?
Ile wynosi zapas jak by trzeba było np. dopłacić?
Jak długo możesz poczekać?

Kupujesz sam komputer czy też z monitorem i peryferiami (mysz, klawiatura, głośniki)?
Co znaczy "do zabawy"? Bo z łasnego doświadczenia wiem, że np. duperelne gry dla 3 latków wymagają czasami znacznie mocniejszego sprzętu niż HoMM3/5.

0

Budżet to jak pisałem okolice 1500 zł, ale im taniej tym lepiej, pasuje na szybko w miare (do 2 tygodni po świętach), bo w aktualnym zabytku padła płyta główna więc już przy okazji wymieni sie wszystko. Żadne mega gry tam szły nie będą na razie, rodzice tylko neta przeglądają, siostra też, brat ma 6 lat wiec bajki ogląda ewentualnie gra w jakieś przeglądarkowe gierki dla dzieci, ale dobrze by było żeby przez jakieś 5 lat sie do czegoś nadawał. Ten komputer, który teraz padł miał 8 lat (512 ram, dysk 80GB, procek celeron 2,4) i wystarczało tylko "troche" sie wlókł :D Wszystkie akcesoria są tylko skrzynka jest do wymiany.

1

Jeżeli tamten wystarczał to teraz każdy komputer który jest w sklepie będzie kilka razy lepszy.

0

no to stacjonarka za te 1500 to może być już całkiem wypaśna maszyna. To z linku co podałeś jest w takim wypadku OK.

0

Tanio sobie samodzielnie kupisz płytę + procek Intela + pamięć na allegro. Gotowe zestawy. Ja za swój taki zestawik dałem jakieś 600 zł i gry śmigają, nawet ze zintegrowaną kartą Intelowską, 4 generacji, serii Pentium. Polecam. Battefield 4 może nie pójdzie (albo będzie się ciął), ale większość gierek daje radę, serio, zwłaszcza te do 3 lat wstecz. Chociaż aż tyle nie gram, nie moja rzecz, ale parę się odpaliło z ciekawości jak w końcu jest na czym :P Zakładam tu oczywiście, że zostawiasz sobie obudowę, dysk, zasilacz no i peryferia typu monitor, klawiatury itd. Do poważniejszych zadań też się nadaje.
Potem sobie dokupisz co Ci tam będzie potrzeba więcej.

0

Z 1000 zł wystarczy.

Procesor typu amd apu, np. a8 co kosztuje z 200-300 zł, płyta ze 200, plus dysk i inne pierdoły...

0
ZdepresjonowanyAntyk napisał(a):

Tanio sobie samodzielnie kupisz płytę + procek Intela + pamięć na allegro. Gotowe zestawy. Ja za swój taki zestawik dałem jakieś 600 zł i gry śmigają, nawet ze zintegrowaną kartą Intelowską, 4 generacji, serii Pentium. Polecam. Battefield 4 może nie pójdzie (albo będzie się ciął), ale większość gierek daje radę, serio, zwłaszcza te do 3 lat wstecz. Chociaż aż tyle nie gram, nie moja rzecz, ale parę się odpaliło z ciekawości jak w końcu jest na czym :P Zakładam tu oczywiście, że zostawiasz sobie obudowę, dysk, zasilacz no i peryferia typu monitor, klawiatury itd. Do poważniejszych zadań też się nadaje.
Potem sobie dokupisz co Ci tam będzie potrzeba więcej.

Intel graficznie jest c*** w porównaniu z apu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1