NetBeans nie uruchamia tomcata

0

Witam,
Mam zainstalowanego tomcata 8.0.15 razem z netbeansm 8.0.2. Po stworzenie nowego projektu (web app) program kompiluje się ale tomcat nie uruchamia się. Wyrzuca takie błędy:

Starting Tomcat process...
Waiting for Tomcat...
Starting of Tomcat failed.
D:\Projekty\NetBeans\WebApplication\nbproject\build-impl.xml:1045: Deployment error: Starting of Tomcat failed.
See the server log for details.
BUILD FAILED (total time: 3 seconds)

I linia z linku:
<nbdeploy clientUrlPart="${client.urlPart}" debugmode="false" forceRedeploy="${forceRedeploy}"/>
W czym jest problem?

0

A "server log" gdzie?

0

Mam ustawione tzn automatycznie było ustawione. Catalina_home catalina_base są w dwóch różnych folderach.
catalina_home: C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 8.0.15
catalina_base: C:...AppData\Roaming\NetBeans\8.0.2\apache-tomcat-8.0.15.0_base

0

Jak próbuje odpalić serwer tomcata przez netbeasne to takie coś wyrzuca:

 '127.0.0.1' is not recognized as an internal or external command,
operable program or batch file.
0

Zobacz czy jest jakiś katalog z logami w catalina_base

A ten błąd sugeruje, że coś jest skopane ze skryptem odpalającym. Może netbeans traktuje zły plik jako skrypt startowy?

0

Zrobiłem tak jak w tym linku i server odpala. Ale jak klikam na Run aby uruchomić projekt do wywala znów jakieś błędy:

FAIL - Unable to create directory [C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache Tomcat 8.0.15\conf\Catalina\localhost]
D:\Projekty\NetBeans\WebApp\nbproject\build-impl.xml:1045: The module has not been deployed.
1

A da się utworzyć taki katalog bez praw admina/ UACa/ whatever? Zastanawia mnie dlaczego po akcji Run katalog jest tworzony w program files, a nie w program data (czy jak mu tam, tam gdzie jest appdata/roaming).

Spróbuj usunąć tomcata, ściągnąć zipa z tomcatem i rozpakować w miejscu gdzie można pisać bez praw admina. Oczywiście trzeba też poustawiać catalina_home i catalina_base.

0

Catalina_home i catalina_base dać jako katalog głowny tomcata tak?

0

A Tomcat 8.0 wymaga zmiennych środowiskowych catalina_home i catalina_base? Tomcat 7.0 nie wymaga na pewno, o ile pamiętam 6.0 też nie wymagał.

0

Mam ten sam problem:
Windows XP SP3
NetBeans 8.0.2
Tomcat 8.0.21 (rozpakowany z zipa)

  1. Mogę uruchomić Tomcata w konsoli catalina.bat start.
  2. Jeśli Tomcat chodzi, to uruchomienie Web Application z NetBeansa kończy się komunikatem
Deployment error: Starting of Tomcat failed, the server port 8080 is already in use.
  1. Jeśli Tomcat odpoczywa, to komunikat jest takiDeployment error: Starting of Tomcat failed.
0

By naprawić ten problem należy usunąć znaki "" z pliku catalina.bat
":noJuliConfig
set "JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_CONFIG%"
set "JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_MANAGER%"
zamienić na:
":noJuliConfig
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_CONFIG%
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_MANAGER%

0
PC napisał(a):

By naprawić ten problem należy usunąć znaki "" z pliku catalina.bat
":noJuliConfig
set "JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_CONFIG%"
set "JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_MANAGER%"
zamienić na:
":noJuliConfig
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_CONFIG%
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% %LOGGING_MANAGER%

pomaga:

źródło: https://stackoverflow.com/questions/26485487/error-starting-tomcat-from-netbeans-127-0-0-1-is-not-recognized-as-an-inter

Tools -> Options -> General -> Proxy Settings: No Proxy

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1