Serwer WAMP - nie działa localhost i phpMyAdmin

0

Witam mam problem na WAMP server z uruchomieniem localhost i phpMyAdmin. Mam Windows 7 Ultimate wersja 64 bitowa.

W panelu WAMP jest napisane, że serwer jest online i jest pomarańczowa
ikona. Włączałem też wszystkie usługi (w panelu) ale niestety nadal nic
po uruchomieniu localhost lub phpMyAdmin pojawia mi się w przeglądarce
taki napis: NOT FOUND, HTTP Error 404. The requested resource is not
found.

0

Sorry głupoty napisałem, error 404 oznacza że możesz połączyć się z serwerem ale on nie mam co hostować.
Oznacza to że najprawdopodobniej ścieżki do tych stron www są nie poprawne. Sprawdź je w pliku httpd.conf.

0

Ścieżki sądzę że są dobre
O to ścieżka do folderu z plikami:
DocumentRoot "c:/wamp/www"
<Directory "c:/wamp/www">

i taka jest w rzeczywistości

0

Wrzuć do c:\wamp\www plik index.html o treści "test" ;)
Wrzuć też cały konfig i podaj jak próbujesz dostać się do phpMyAdmina

0

Zrobiłem stronę o nazwie index.php z napisem "test" otwieranie z folderu normalnie się wyświetla.
Do PHPMyAdmin dostaje się przez WAMP Server naciskam LPM na ikonie WAMPA (jest pomarańczowa czyli ma jakieś problemy) i naciskam localhost lub phpMyAdmin i oba nie działają po prostu strona, która się wyświetla to komunikat, że nie znaleziono.

Co do konfigu to co konkretnie mam wrzucić do folderu www? Jakieś konkretne pliki?

Po próbie przełączenia serwara z online na offline wyskakuje taki komunikat: (dodałem jaką załącznik)

Co ciekawie WAMP kilka razy odpalił się poprawnie czyli jako zielona ikona i phpMyAdmin i localhost działały bez problemu przeważnie jak odpalałem kilka minut po starcie Windowsa ale nie zawsze po starcie systemu działał. Dodam też że posiadam takie programy jak Visual Studio 2012 i SQL Server 2008R2 może one mają na to jakiś wpływ?

0

Komunikat z obrazka jest tylko skutkiem tego, że próbujesz coś uruchomić co wymaga, żeby usługa chodziła... O ile sobie przypominam, to wamp ma bardzo łatwy dostęp z menu do logów apacha - tam szukaj błędu, tam będzie pisało co się nie powiodło i dlaczego...

0

Właśnie zaglądałem do logów błędu były tam wpisy ale ze wcześniejszej godziny.
Przed chwilą sprawdziłem czy port 80 jest wolny to było napisane że jest używany przez Microsoft HTTPAPI/2.0

Ale załączam również plik logu błędów z Apache

0
dzek69 napisał(a)

Wrzuć do c:\wamp\www plik index.html o treści "test"

CRAG napisał(a)

Zrobiłem stronę o nazwie index.php z napisem "test"

  1. Wykonaj dokładnie polecenie.

  2. sprawdź też pod localhost:8080

0

Zrobiłem w taki sposób i nie otwiera tej strony (dalej pisze, że nie znaleziono)
zmieniłem też 80 na 8080 i ikona WAMPA zrobiła się zielona ale localhost i phpMyAdmin dalej się nie otwierają.
A te zmiany wykonałem w httpd.conf

0

Dzięki wam wszystkim za pomoc :) udało mi się kilka dni temu naprawić ten błąd.
W httpd.conf zmieniłem Listen 80 na Listen 8080 i jeszcze oraz w pliku wampmanager.tpl (domyślnie w ścieżce C:/wamp) trzeba zmienić wszystkie http://localhost/ na http://localhost:8080/ i od tej pory wszystko działa sprawnie.

0

Witam, ja mam cały czas problem z wampem. za kazdym razem jak probuje przejsc do online wywala mi błąd:
could not execute menu item (internal error)
[Exception] Could not perform service action:
Usługa nie została uruchomiona

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1