Bluescreen ntfs.sys podczas kompilowania

0

Mam problem, podczas kompliowania, debugowania czy nawet zwyklego uzytkowania dostaje bsody.

==================================================
Dump File         : 051213-33743-01.dmp
Crash Time        : 5/12/2013 11:33:11 AM
Bug Check String  : NTFS_FILE_SYSTEM
Bug Check Code    : 0x00000024
Parameter 1       : 00000000`001904fb
Parameter 2       : fffff880`0c1237c8
Parameter 3       : fffff880`0c123020
Parameter 4       : fffff880`014bdaeb
Caused By Driver  : Ntfs.sys
Caused By Address : Ntfs.sys+a9aeb
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : x64
Crash Address     : ntoskrnl.exe+7efc0
Stack Address 1   : 
Stack Address 2   : 
Stack Address 3   : 
Computer Name     : 
Full Path         : C:\Windows\Minidump\051213-33743-01.dmp
Processors Count  : 8
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 276,120
==================================================

==================================================
Dump File         : 051113-32479-01.dmp
Crash Time        : 5/11/2013 9:38:11 PM
Bug Check String  : NTFS_FILE_SYSTEM
Bug Check Code    : 0x00000024
Parameter 1       : 00000000`001904fb
Parameter 2       : fffff880`0ce5b528
Parameter 3       : fffff880`0ce5ad80
Parameter 4       : fffff800`039c9a9b
Caused By Driver  : Ntfs.sys
Caused By Address : Ntfs.sys+48d8
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : x64
Crash Address     : ntoskrnl.exe+7efc0
Stack Address 1   : 
Stack Address 2   : 
Stack Address 3   : 
Computer Name     : 
Full Path         : C:\Windows\Minidump\051113-32479-01.dmp
Processors Count  : 8
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 276,120
==================================================

==================================================
Dump File         : 051113-48609-01.dmp
Crash Time        : 5/11/2013 8:25:42 PM
Bug Check String  : NTFS_FILE_SYSTEM
Bug Check Code    : 0x00000024
Parameter 1       : 00000000`001904fb
Parameter 2       : fffff880`0bdcf918
Parameter 3       : fffff880`0bdcf170
Parameter 4       : fffff880`014b6aeb
Caused By Driver  : Ntfs.sys
Caused By Address : Ntfs.sys+a9aeb
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : x64
Crash Address     : ntoskrnl.exe+7efc0
Stack Address 1   : 
Stack Address 2   : 
Stack Address 3   : 
Computer Name     : 
Full Path         : C:\Windows\Minidump\051113-48609-01.dmp
Processors Count  : 8
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 276,120
==================================================

Próbowałem zmienić miejscu zapisu projektu, bez zmian , pozornie działało kilka razy na innym dysku. skanowałem dyski na badsectory, dyski są dobre.

Środowisko: code warrior 10.4
win 7
6gb ram
i7
hd6300m

0

Wygląda na uszkodzenie pliku ntfs.sys (lub coś powodującego jego nieprawidłowe działanie); instalowałeś może ostatnio jakieś sterowniki or something?
#Edit - tutaj coś o tym piszą: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff557433(v=vs.85).aspx

0

1.zainstalowałem aktualizacje z windows update
2.ponownie sprawdziłem chdsk /r
nadal otrzymuje bsoda, teraz dostałem

==================================================
Dump File         : 051213-48453-01.dmp
Crash Time        : 5/12/2013 4:42:02 PM
Bug Check String  : NTFS_FILE_SYSTEM
Bug Check Code    : 0x00000024
Parameter 1       : 00000000`001904fb
Parameter 2       : fffff880`0cb99278
Parameter 3       : fffff880`0cb98ad0
Parameter 4       : fffff800`0383da25
Caused By Driver  : Ntfs.sys
Caused By Address : Ntfs.sys+4688
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : x64
Crash Address     : ntoskrnl.exe+75c00
Stack Address 1   : 
Stack Address 2   : 
Stack Address 3   : 
Computer Name     : 
Full Path         : C:\Windows\Minidump\051213-48453-01.dmp
Processors Count  : 8
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 280,432
==================================================

problem objawia sie tylko podczas uzytkowania aplikacji code warrior, tak to nigdy nie mialem bsodow, a swoja droga nie wiem czy to może miec znaczenie ale czytałem ze płyta głowna uzyta w moim laptopie fabrycznie ma wade sekcji zasilania i powoduje to warpy np 40-60sekundowe, lub kiedys objwiło mi sie to nieudaną instalacją systemu moutain lion.

0

Możliwe uszkodzenie płyty głównej albo dysku. Ściągnij sobie jakieś aplikacje do badania tego drugiego. Np. hd tune.

0

Hd tunem testowałem, niby wszystko ok , ale laptop taki stary nie jest , dysk jest cichy wątpie aby to była wina dysku , a płyta tez wątpie bo problmem jest tylko w jednym kompilatorze Code warrior. delphi , visual basic itd. działaja poprawnie bez crasha

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1