No MCI device open

0

Witam dostałem płytkę z testami na prawo jazdy 2013. Ale mam problem gdyż przy niektórych pytaniach wyskakuje mi blad 'Nie ma żadnego zainstalowanego sterownika w tym systemie', a następnie błąd ' No MCI device open'. Nie mam pojęcia co jest powodem tych błędów. A tutaj parametry komputera:
http://www.tinypic.pl/ih42bmrzc1zy
http://www.tinypic.pl/v5qjawgmtq1l
http://www.tinypic.pl/mcxgx7r3d1rf
http://www.tinypic.pl/99y2sq8a0jae
Z góry dziękuję za pomoc.

0

Nie zadałeś pytania, więc jedyne co pozostanie to życzyć powodzenia;


MCI (Windows) napisał(a)

The Media Control Interface (MCI) provides standard commands for playing multimedia devices and recording multimedia resource files. These commands are a generic interface to nearly every kind of multimedia device.

Więcej informacji: MCI (MSDN) + podobny wątek znaleziony w Google;

0

Proszę o szybką pomoc co zrobić aby naprawić wyżej opisany bląd.

0

Już pomijam znajomość terminu MCI, jednak skoro otrzymałeś komunikat Nie ma żadnego zainstalowanego sterownika w tym systemie to można się domyślić, że brakuje (lub jest uszkodzony) sterownika dotyczącego poprawnego wyświetlania grafiki/animacji/filmów i trzeba go zainstalować, lub jeśli jest to naprawić;

Ciężko cokolwiek napisać, ale jeśli masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej to spróbuj je naprawić (odpowiednia opcja w instalatorze powinna być - jeśli nie ma to po prostu zainstaluj od nowa); A może chodzi o kodeki? Nie wiem...

0

Zainstalowalem kodeki, przeinstalowalem karte dźwiekową instalujac najnowsze sterowniki, nic nie pomoglo prosze o dalsza pomoc.
mam tez pytanie czy ten problem może byc spowodowany tym że filmiki odtwarza mi windows media player?
i cz gdyby odtwarzane byly prze jakis inny odtwarzacz typu winamp pomogloby to cos?

0

Miałem taki sam problem też z testami tej firmy "CREDO"
Spróbuj zainstalować tą aktualizacje dla systemu: Windows6.1-KB968212-x86-RefreshPkg mi pomogło.

http://uploaded.net/file/h74n53zw

Napisz czy tobie pomoże.

0

A mnie zastanawia, dlaczego w 2013 roku ktoś użył biblioteki z Windows 3.x, zamiast z DirectX, tak jak się to od kilkunastu lat powszechnie robi.

0

Miałem ten sam problem, uruchom w zgodności z windows 95

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1