Blokada systemu po podłączeniu sieci

0

Witam, mam problem

Po podłączeniu kabla sieciowe komputer się zawiesza totalnie, zacina się mysz i nawet alt+ctrl+del nie działa.
Kiedy kabel sieciowy jest odpięty komputer pracuje bez przerwy.

czy ktoś tak z Was tak miał :-) ?

1

Odinstaluj kartę sieciową, i pozwól żeby wykryło ją na nowo.
Przeinstaluj sterowniki od karty sieciowej, jeśli jakieś są.

0

Dzięki za pomoc, ale nic nie dało. odinstalowałem, zrestartowałem,windows sam zainstalował ponownie i dalej blokuje po podłączeniu kabla :-/

1

Zainstaluj inną wersję sterowników

0

Niestety nie mogę żadnych sterowników znaleźć, moja karta sieciowa jest zintegrowana z płytą główną asus p5k wyprodukowaną w 2005 roku, i najświeższe sterowniki pobrane ze strony asus.com napisane są w 2007 roku pod system windows Vista 64 a ja posiadam Windows 7 i stery niepasują bo próbowałem.... chyba pozostaje mikupić za 30 zeta jakąś nową kartę sieciową

1

Sprawdź (np. za pomocą aidy) co to za konkretnie karta sieciowa.

0

Nazwa karty sieciowej według specyfikacji producenta płyty **PCIe Gigabit LAN controller featuring AI NET2 **

link do specyfikacji:

http://www.asus.com/Motherboard/P5K/#specifications

0

I widzisz tam nazwę producenta i model? Bo ja nie.
Sprawdź ją za pomocą Aidy.

0

Gdzie można znaleźć takie informacje?
ps raport z aAidy

--------[ AIDA64 Extreme Edition ]--------------------------------------------------------------------------------------

Wersja                                            AIDA64 v2.70.2200/pl
Benchmark Module                                  3.0.478-x64
Strona domowa                                     http://www.aida64.com/
Typ raportu                                       Szybki raport [ TRIAL VERSION ]
Komputer                                          GABI-KOMPUTER
Generator raportu                                 Gabi
System operacyjny                                 Microsoft Windows 7 Home Premium 6.1.7601.17803 (Win7 RTM)
Data                                              2013-01-27
Czas                                              17:41

--------[ Podsumowanie ]------------------------------------------------------------------------------------------------

Komputer:
  Typ komputera                                     ACPI x64-based PC
  System operacyjny                                 Microsoft Windows 7 Home Premium
  Dodatek service pack systemu operacyjnego         [ TRIAL VERSION ]
  Internet Explorer                                 9.0.8112.16421 (IE 9.0)
  DirectX                                           DirectX 11.0
  Nazwa komputera                                   GABI-KOMPUTER
  Nazwa użytkownika                                 Gabi
  Domena logowania                                  [ TRIAL VERSION ]
  Data / Czas                                       2013-01-27 / 17:41

Płyta główna:
  Typ procesora                                     DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200)
  Nazwa płyty głównej                               Asus P5K  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
  Mikroukład płyty głównej                          Intel Bearlake P35
  Pamięć fizyczna                                   [ TRIAL VERSION ]
  DIMM1: Patriot Memory PSD21G8002                  1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-16 @ 400 MHz)  (4-4-4-11 @ 266 MHz)  (3-3-3-8 @ 200 MHz)
  DIMM2: Patriot Memory PSD22G80026                 [ TRIAL VERSION ]
  DIMM3: Patriot Memory PSD21G8002                  [ TRIAL VERSION ]
  DIMM4: Patriot Memory PSD22G80026                 [ TRIAL VERSION ]
  Typ BIOS'u                                        AMI (07/03/07)
  Port komunikacyjny                                Port komunikacyjny (COM1)

Ekran:
  Karta wideo                                       NVIDIA GeForce 7300 GT (Microsoft Corporation - WDDM)  (256 MB)
  Karta wideo                                       NVIDIA GeForce 7300 GT (Microsoft Corporation - WDDM)  (256 MB)
  Akcelerator 3D                                    nVIDIA GeForce 7300 GT
  Monitor                                           NEC MultiSync P221W  [22" LCD]  (09114774NB)

Multimedia:
  Karta dźwiękowa                                   Creative Audigy Platinum (SB0090) Sound Card
  Karta dźwiękowa                                   Realtek ALC883 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]

Magazyn:
  Kontroler IDE                                     Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
  Kontroler IDE                                     Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
  Kontroler IDE                                     Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
  Napęd dyskietek                                   Stacja dyskietek
  Dysk fizyczny                                     Maxtor 6Y080P0 ATA Device  (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
  Dysk fizyczny                                     SanDisk Cruzer USB Device  (3 GB, USB)
  Dysk fizyczny                                     ST3250310AS ATA Device  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
  Napęd dysków optycznych                           HL-DT-ST DVDRAM GSA-H44N ATA Device  (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
  Status dysków SMART                               OK

Partycje:
  C: (NTFS)                                         [ TRIAL VERSION ]
  D: (NTFS)                                         78159 MB (34291 MB wolne)
  F: (NTFS)                                         193.8 GB (97.1 GB wolne)
  Rozmiar całkowity                                 [ TRIAL VERSION ]

Urządzenia wejściowe:
  Klawiatura                                        Standardowa klawiatura PS/2
  Klawiatura                                        Urządzenie klawiatury HID
  Mysz                                              Mysz zgodna z HID

Sieć:
  Podstawowy adres IP                               [ TRIAL VERSION ]
  Podstawowy adres karty (MAC)                      00-1D-60-88-45-3B
  Karta sieciowa                                    Kontroler Gigabit Ethernet Atheros L1 10/100/1000Base-T

Urządzenia zewnętrzne:
  Drukarka                                          Canon iP4900 series
  Drukarka                                          Fax
  Drukarka                                          HP LaserJet P1005
  Drukarka                                          Microsoft XPS Document Writer
  Kontroler FireWire                                Creative Audigy IEEE1394 Firewire Controller (PHY: TI TSB41AB1/2)
  Kontroler FireWire                                VIA VT6308 Fire IIM IEEE1394 Host Controller (PHY: VIA VT6307)
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB1                                    Intel 82801IB ICH9 - USB Universal Host Controller [A-2]
  Kontroler USB2                                    Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-2]
  Kontroler USB2                                    Intel 82801IB ICH9 - USB2 Enhanced Host Controller [A-2]
  Urządzenie USB                                    Urządzenie kompozytowe USB
  Urządzenie USB                                    Urządzenie pamięci masowej USB
  Urządzenie USB                                    Urządzenie wejściowe USB
  Urządzenie USB                                    Urządzenie wejściowe USB
  Urządzenie USB                                    Urządzenie wejściowe USB

DMI:
  DMI: producent BIOS'u                             American Megatrends Inc.
  DMI: numer wersji BIOS'u                          0603
  DMI (system): producent                           System manufacturer
  DMI (system): nazwa                               P5K
  DMI (system): numer wersji                        System Version
  DMI (system): numer seryjny                       [ TRIAL VERSION ]
  DMI (system): identyfikator UUID                  [ TRIAL VERSION ]
  DMI (płyta główna): producent                     ASUSTeK Computer INC.
  DMI (płyta główna): nazwa                         P5K
  DMI (płyta główna): numer wersji                  Rev 1.xx
  DMI (płyta główna): numer seryjny                 [ TRIAL VERSION ]
  DMI (obudowa): producent                          Chassis Manufacture
  DMI (obudowa): numer wersji                       Chassis Version
  DMI (obudowa): numer seryjny                      [ TRIAL VERSION ]
  DMI (obudowa): metka środka trwałego              [ TRIAL VERSION ]
  DMI (obudowa): typ                                Desktop Case
  DMI (pamięć): całkowita liczba / liczba wolnych gniazd4 / 0

--------[ Nazwa komputera ]---------------------------------------------------------------------------------------------

Opis komputera            Logiczny  
Nazwa NetBIOS komputera   Logiczny  GABI-KOMPUTER
Nazwa DNS komputera       Logiczny  Gabi-Komputer
Nazwa domeny DNS          Logiczny  
Pełna nazwa DNS           Logiczny  Gabi-Komputer
Nazwa NetBIOS komputera   Fizyczny  GABI-KOMPUTER
Nazwa DNS komputera       Fizyczny  Gabi-Komputer
Nazwa domeny DNS          Fizyczny  
Pełna nazwa DNS           Fizyczny  Gabi-Komputer

--------[ DMI ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ BIOS ]

Właściwości BIOS'u:
  Sprzedawca                                        American Megatrends Inc.
  Wersja                                            0603
  Data wydania                                      07/03/2007
  Rozmiar                                           1024 KB
  Urządzenia startowe                               Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
  Możliwości                                        Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
  Obsługiwane standardy                             DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
  Możliwości rozbudowy                              ISA, PCI, USB

Producent BIOS'u:
  Nazwa firmy                                       American Megatrends Inc.
  Informacje o produkcie                            http://www.ami.com/amibios
  Uaktualnienia BIOS'u                              http://www.aida64.com/bios-updates

[ System ]

Właściwości systemu:
  Producent                                         System manufacturer
  Nazwa                                             P5K
  Wersja                                            System Version
  Numer seryjny                                     [ TRIAL VERSION ]
  SKU#                                              To Be Filled By O.E.M.
  Family                                            To Be Filled By O.E.M.
  Uniwersalny, unikatowy identyfikator ciągu        [ TRIAL VERSION ]
  Rodzaje wzbudzeń                                  Przycisk zasilania

[ Płyta główna ]

Właściwości płyty głównej:
  Producent                                         ASUSTeK Computer INC.
  Nazwa                                             P5K
  Wersja                                            Rev 1.xx
  Numer seryjny                                     [ TRIAL VERSION ]

Producent płyty głównej:
  Nazwa firmy                                       ASUSTeK Computer Inc.
  Informacje o produkcie                            http://www.asus.com/Motherboards
  Uaktualnienie BIOS'u                              http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
  Driver Update                                     http://www.aida64.com/driver-updates
  Uaktualnienia BIOS'u                              http://www.aida64.com/bios-updates

[ Obudowa ]

Właściwości obudowy:
  Producent                                         Chassis Manufacture
  Wersja                                            Chassis Version
  Numer seryjny                                     [ TRIAL VERSION ]
  Metka środka trwałego                             [ TRIAL VERSION ]
  Typ obudowy                                       Typu desktop
  Stan uruchomienia                                 Bezpieczny
  Stan zasilacza                                    Bezpieczny
  Stan temperatury                                  Bezpieczny
  Stan zabezpieczeń                                 Brak

[ Kontroler pamięci ]

Właściwości kontrolera pamięci:
  Metoda detekcji błędów                            64-bit ECC
  Korekcja błędów                                   Brak
  Obsługiwane przeploty pamięci                     1-Way
  Bieżący przeplot pamięci                          1-Way
  Obsługiwane typy pamięci                          DIMM
  Obsługiwane napięcia pamięci                      3.3V
  Największy rozmiar modułu pamięci                 2048 MB
  Liczba gniazd pamięci                             4

[ Procesory / Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz ]

Właściwości procesora:
  Producent                                         Intel
  Wersja                                            Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz
  Numer seryjny                                     To Be Filled By O.E.M.
  Metka środka trwałego                             To Be Filled By O.E.M.
  Numer części                                      To Be Filled By O.E.M.
  Częstotliwość zegara zewnętrznego                 200 MHz
  Maksymalna częstotliwość taktowania               3800 MHz
  Bieżąca częstotliwość taktowania                  2000 MHz
  Typ                                               Central Processor
  Wartość napięcia                                  1.3 V
  Stan                                              Włączone
  Typ gniazda do rozbudowy                          Socket LGA775
  Oznaczenie gniazda                                LGA775

Producent procesora:
  Nazwa firmy                                       Intel Corporation
  Informacje o produkcie                            http://ark.intel.com/search.aspx?q=Intel Core 2 Duo E4400
  Driver Update                                     http://www.aida64.com/driver-updates

[ Pamięci podręczne / L1-Cache ]

Właściwości pamięci podręcznej:
  Typ                                               Wewnętrzna
  Stan                                              Włączone
  Tryb pracy                                        Write-Back
  Pamięć skojarzeniowa                              8-way Set-Associative
  Maksymalny rozmiar pamięci                        64 KB
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    64 KB
  Korekcja błędów                                   Parity
  Oznaczenie gniazda                                L1-Cache

[ Pamięci podręczne / L2-Cache ]

Właściwości pamięci podręcznej:
  Typ                                               Wewnętrzna
  Stan                                              Włączone
  Tryb pracy                                        Write-Back
  Pamięć skojarzeniowa                              8-way Set-Associative
  Maksymalny rozmiar pamięci                        2048 KB
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    2048 KB
  Korekcja błędów                                   Single-bit ECC
  Oznaczenie gniazda                                L2-Cache

[ Pamięci podręczne / L3-Cache ]

Właściwości pamięci podręcznej:
  Typ                                               Wewnętrzna
  Stan                                              Wyłączone
  Maksymalny rozmiar pamięci                        0 KB
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    0 KB
  Oznaczenie gniazda                                L3-Cache

[ Moduły pamięci / DIMM0 ]

Właściwości modułu pamięci:
  Oznaczenie gniazda                                DIMM0
  Typ                                               DIMM
  Szybkość                                          30 ns
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    1024 MB
  Wykorzystywany rozmiar pamięci                    1024 MB

[ Moduły pamięci / DIMM1 ]

Właściwości modułu pamięci:
  Oznaczenie gniazda                                DIMM1
  Typ                                               DIMM
  Szybkość                                          30 ns
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    2048 MB
  Wykorzystywany rozmiar pamięci                    2048 MB

[ Moduły pamięci / DIMM2 ]

Właściwości modułu pamięci:
  Oznaczenie gniazda                                DIMM2
  Typ                                               DIMM
  Szybkość                                          30 ns
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    1024 MB
  Wykorzystywany rozmiar pamięci                    1024 MB

[ Moduły pamięci / DIMM3 ]

Właściwości modułu pamięci:
  Oznaczenie gniazda                                DIMM3
  Typ                                               DIMM
  Szybkość                                          30 ns
  Rozmiar zainstalowanej pamięci                    2048 MB
  Wykorzystywany rozmiar pamięci                    2048 MB

[ Urządzenia pamięciowe / DIMM0 ]

Właściwości urządzenia pamięciowego:
  Współczynnik postaci                              DIMM
  Typ                                               DDR2
  Szczegóły typu                                    Synchronous
  Rozmiar                                           1024 MB
  Szybkość                                          667 MHz
  Całkowita szerokość                               64-bitowy(a)
  Szerokość danych                                  64-bitowy(a)
  Lokalizator urządzenia                            DIMM0
  Lokalizator banku                                 BANK0
  Producent                                         Manufacturer0
  Numer seryjny                                     SerNum0
  Metka środka trwałego                             AssetTagNum0
  Numer części                                      PartNum0

[ Urządzenia pamięciowe / DIMM1 ]

Właściwości urządzenia pamięciowego:
  Współczynnik postaci                              DIMM
  Typ                                               DDR2
  Szczegóły typu                                    Synchronous
  Rozmiar                                           2048 MB
  Szybkość                                          667 MHz
  Całkowita szerokość                               64-bitowy(a)
  Szerokość danych                                  64-bitowy(a)
  Lokalizator urządzenia                            DIMM1
  Lokalizator banku                                 BANK1
  Producent                                         Manufacturer1
  Numer seryjny                                     SerNum1
  Metka środka trwałego                             AssetTagNum1
  Numer części                                      PartNum1

[ Urządzenia pamięciowe / DIMM2 ]

Właściwości urządzenia pamięciowego:
  Współczynnik postaci                              DIMM
  Typ                                               DDR2
  Szczegóły typu                                    Synchronous
  Rozmiar                                           1024 MB
  Szybkość                                          667 MHz
  Całkowita szerokość                               64-bitowy(a)
  Szerokość danych                                  64-bitowy(a)
  Lokalizator urządzenia                            DIMM2
  Lokalizator banku                                 BANK2
  Producent                                         Manufacturer2
  Numer seryjny                                     SerNum2
  Metka środka trwałego                             AssetTagNum2
  Numer części                                      PartNum2

[ Urządzenia pamięciowe / DIMM3 ]

Właściwości urządzenia pamięciowego:
  Współczynnik postaci                              DIMM
  Typ                                               DDR2
  Szczegóły typu                                    Synchronous
  Rozmiar                                           2048 MB
  Szybkość                                          667 MHz
  Całkowita szerokość                               64-bitowy(a)
  Szerokość danych                                  64-bitowy(a)
  Lokalizator urządzenia                            DIMM3
  Lokalizator banku                                 BANK3
  Producent                                         Manufacturer3
  Numer seryjny                                     SerNum3
  Metka środka trwałego                             AssetTagNum3
  Numer części                                      PartNum3

[ Gniazda systemowe / PCIEX16_1 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCIEX16_1
  Typ                                               PCI-E
  Użycie                                            Puste
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Gniazda systemowe / PCI_1 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCI_1
  Typ                                               PCI
  Użycie                                            Puste
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Gniazda systemowe / PCI_2 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCI_2
  Typ                                               PCI
  Użycie                                            Puste
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Gniazda systemowe / PCI_3 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCI_3
  Typ                                               PCI
  Użycie                                            W użyciu
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Gniazda systemowe / PCIEX1_1 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCIEX1_1
  Typ                                               PCI-X
  Użycie                                            W użyciu
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Gniazda systemowe / PCIEX16_2 ]

Właściwości gniazd systemowych:
  Oznaczenie gniazda                                PCIEX16_2
  Typ                                               PCI-E
  Użycie                                            Puste
  Szerokość danych magistrali                       32-bit
  Długość                                           Krótka

[ Łączniki portów / PS/2 Keyboard ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Keyboard Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 PS/2 Keyboard
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 PS/2 Keyboard
  Typ łącznika zewnętrznego                         PS/2

[ Łączniki portów / USB1_2 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB1_2
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 USB1_2
  Typ łącznika zewnętrznego                         USB

[ Łączniki portów / USB3_4 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB3_4
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 USB3_4
  Typ łącznika zewnętrznego                         USB

[ Łączniki portów / GbE LAN ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Network Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 GbE LAN
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 GbE LAN
  Typ łącznika zewnętrznego                         RJ-45

[ Łączniki portów / AUDIO ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 AUDIO
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 AUDIO

[ Łączniki portów / COM 1 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Serial Port 16550A Compatible
  Określenie odwołania wewnętrznego                 COM 1
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 COM 1
  Typ łącznika zewnętrznego                         DB-9 pin male

[ Łączniki portów / Audio Line Out1 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out1
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out1
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / Audio Line Out2 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out2
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out2
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / Audio Line Out3 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out3
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out3
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / Audio Line Out4 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out4
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out4
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / Audio Line Out5 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out5
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out5
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / Audio Line Out6 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 Audio Line Out6
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 Audio Line Out6
  Typ łącznika zewnętrznego                         Mini-jack (headphones)

[ Łączniki portów / SPDIF_OUT ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SPDIF_OUT
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 SPDIF_OUT
  Typ łącznika zewnętrznego                         On-Board Sound Input from CD-ROM

[ Łączniki portów / FireWire 1 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         FireWire (IEEE P1394)
  Określenie odwołania wewnętrznego                 IE1394_1
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 FireWire 1
  Typ łącznika zewnętrznego                         1394

[ Łączniki portów / FireWire 2 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         FireWire (IEEE P1394)
  Określenie odwołania wewnętrznego                 IE1394_2
  Typ łącznika wewnętrznego                         Brak
  Określenie odwołania zewnętrznego                 FireWire 2
  Typ łącznika zewnętrznego                         1394

[ Łączniki portów / SATA1 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SATA1
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / SATA2 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SATA2
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / SATA3 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SATA3
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / SATA4 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SATA4
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / F_ESATA ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 F_ESATA
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / SATA_E2 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 SATA_E2
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / PRI_IDE ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         SATA
  Określenie odwołania wewnętrznego                 PRI_IDE
  Typ łącznika wewnętrznego                         SATA/SAS Plug Receptacle
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / USB5_6 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB5_6
  Typ łącznika wewnętrznego                         USB
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / USB7_8 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB7_8
  Typ łącznika wewnętrznego                         USB
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / USB9_10 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB9_10
  Typ łącznika wewnętrznego                         USB
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / USB11_12 ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         USB
  Określenie odwołania wewnętrznego                 USB11_12
  Typ łącznika wewnętrznego                         USB
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / FLOPPY ]

Właściwości łącznika portu:
  Określenie odwołania wewnętrznego                 FLOPPY
  Typ łącznika wewnętrznego                         On-Board Floppy
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / CD ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 CD
  Typ łącznika wewnętrznego                         On-Board Sound Input from CD-ROM
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / AAFP ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 AAFP
  Typ łącznika wewnętrznego                         Mini-jack (headphones)
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / FP_AUDIO ]

Właściwości łącznika portu:
  Typ portu                                         Audio Port
  Określenie odwołania wewnętrznego                 FP_AUDIO
  Typ łącznika wewnętrznego                         On-Board Sound Input from CD-ROM
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / CPU_FAN ]

Właściwości łącznika portu:
  Określenie odwołania wewnętrznego                 CPU_FAN
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Łączniki portów / PWR_FAN ]

Właściwości łącznika portu:
  Określenie odwołania wewnętrznego                 PWR_FAN
  Typ łącznika zewnętrznego                         Brak

[ Urządzenia znajdujące się na płycie / Onboard Ethernet ]

Właściwości urządzenia znajdującego się na płycie:
  Opis                                              Onboard Ethernet
  Typ                                               Ethernet
  Stan                                              Włączone

[ Różne ]

Różne:
  OEM String                                        001D6088453B
  OEM String                                        To Be Filled By O.E.M.
  OEM String                                        To Be Filled By O.E.M.
  OEM String                                        To Be Filled By O.E.M.
  System Configuration Option                       To Be Filled By O.E.M.

--------[ Przetaktowanie ]----------------------------------------------------------------------------------------------

Właściwości procesora:
  Typ procesora                                     DualCore Intel Core 2 Duo E4400
  Nazwa kodowa                                      Conroe-2M
  Seria                                             L2
  Engineering Sample                                Nie
  CPUID: nazwa procesora                            Intel(R) Core(TM)2 CPU 4400 @ 2.00GHz
  CPUID: nr wydania                                 000006F2h
  CPU VID                                           1.1875 V

Szybkość procesora:
  Częstotliwość taktowania procesora                1204.5 MHz  (oryginalny: [ TRIAL VERSION ] MHz)
  Mnożnik procesora                                 6x
  Procesor FSB                                      200.8 MHz  (oryginalny: 200 MHz)
  Magistrala pamięci                                250.9 MHz
  DRAM:FSB Ratio                                    10:8

Pamięć podręczna procesora:
  Pamięć podręczna L1 kodu                          32 KB per core
  Pamięć podręczna L1 danych                        [ TRIAL VERSION ]
  Pamięć podręczna L2                               2 MB  (On-Die, ECC, ASC, Full-Speed)

Właściwości płyty głównej:
  ID płyty głównej                                  64-0603-000001-00101111-070307-Bearlake$A0751055_BIOS DATE: 07/03/07 10:01:10 VER: 08.00.12
  Nazwa płyty głównej                               Asus P5K  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Właściwości mikroukładu płyty głównej:
  Mikroukład płyty głównej                          Intel Bearlake P35
  Taktowanie pamięci                                5-5-5-15  (CL-RCD-RP-RAS)
  Command Rate (CR)                                 [ TRIAL VERSION ]
  DIMM1: Patriot Memory PSD21G8002                  1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-16 @ 400 MHz)  (4-4-4-11 @ 266 MHz)  (3-3-3-8 @ 200 MHz)
  DIMM2: Patriot Memory PSD22G80026                 [ TRIAL VERSION ]
  DIMM3: Patriot Memory PSD21G8002                  [ TRIAL VERSION ]
  DIMM4: Patriot Memory PSD22G80026                 [ TRIAL VERSION ]

Właściwości BIOS'u:
  Data BIOS'u systemowego                           07/03/07
  Data BIOS'u wideo                                 11/02/06
  DMI: numer wersji BIOS'u                          0603

Właściwości procesora graficznego:
  Karta wideo                                       Asus EN7300GT
  Nazwa kodowa procesora graficznego                G73  (PCI Express 1.0 x16 10DE / 0393, Rev B1)
  Częstotliwość taktowania układu graficznego       401 MHz  (oryginalny: [ TRIAL VERSION ] MHz)
  Częstotliwość taktowania pamięci                  398 MHz  (oryginalny: 400 MHz)

--------[ Opcje zasilania ]---------------------------------------------------------------------------------------------

Właściwości opcji zasilania:
  Bieżące źródło zasilania                          Prąd sieciowy
  Stan baterii                                      Brak baterii
  Pełny okres życia baterii                         Nieznane
  Pozostały okres życia baterii                     Nieznane

--------[ Portable Computer ]-------------------------------------------------------------------------------------------

Centrino (Carmel) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Pentium M (Banias/Dothan)         Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Intel i855GM/PM         Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel PRO/Wireless                          Nie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino (Sonoma) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Pentium M (Dothan)                Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Intel i915GM/PM         Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel PRO/Wireless 2200/2915                Nie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino (Napa) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core (Yonah) / Core 2 (Merom)     Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Intel i945GM/PM         Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel PRO/Wireless 3945/3965                Nie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino (Santa Rosa) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core 2 (Merom/Penryn)             Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Intel GM965/PM965       Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel Wireless WiFi Link 4965               Nie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino 2 (Montevina) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core 2 (Penryn)                   Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Mobile Intel 4 Series   Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel WiFi Link 5000 Series                 Nie
  System: Centrino 2 Compliant                      Nie

Centrino (Calpella) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core i3/i5/i7 (Arrandale/Clarksfield)Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Mobile Intel 5 Series   Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel Centrino Advanced-N / Ultimate-N / Wireless-NNie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino (Huron River) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core i3/i5/i7 (Sandy Bridge-MB)   Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Mobile Intel 6 Series   Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel Centrino Advanced-N / Ultimate-N / Wireless-NNie
  System: Centrino Compliant                        Nie

Centrino (Chief River) Platform Compliancy:
  Procesor: Intel Core i3/i5/i7 (Ivy Bridge-MB)     Nie  (Intel Core 2 Duo E4400)
  Mikroukład płyty głównej: Mobile Intel 7 Series   Nie  (Intel Bearlake P35)
  WLAN: Intel Centrino Advanced-N / Ultimate-N / Wireless-NNie
  System: Centrino Compliant                        Nie

--------[ Czujnik ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Właściwości czujnika:
  Typ czujnika                                      Winbond W83627DHG  (ISA 290h)
  Nazwa płyty głównej                               Asus P5K / P5K3 Series
  Stwierdzono otwieranie obudowy                    Nie

Temperatury:
  Płyta główna                                      40 °C  (104 °F)
  Procesor                                          37 °C  (99 °F)
  Procesor nr 1 / rdzeń nr 1                        60 °C  (140 °F)
  Procesor nr 1 / rdzeń nr 2                        58 °C  (136 °F)
  Maxtor 6Y080P0                                    [ TRIAL VERSION ]
  ST3250310AS                                       [ TRIAL VERSION ]

Wentylatory:
  Procesor                                          1940 RPM
  Chassis #1                                        3169 RPM

Wartości napięć:
  Napięcie rdzenia procesora                        1.280 V
  +3.3 V                                            3.264 V
  +5 V                                              5.040 V
  +12 V                                             [ TRIAL VERSION ]
  +5 V podczas wstrzymania pracy                    4.945 V
  Debug Info F                                      FF AE D5 / FF FF
  Debug Info T                                      40 37 127 / 255
  Debug Info V                                      91 D1 CC CC CA D2 CD (03)
  Debug Info I                                      C1 A023

--------[ Debug - PCI ]-------------------------------------------------------------------------------------------------

B02 D00 F00:  Attansic L1 Gigabit Ethernet Adapter
              
  Offset 000:  69 19 48 10  06 00 10 00  B0 00 00 02  08 00 00 00 
  Offset 010:  04 00 9C FE  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 020:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  43 10 26 82 
  Offset 030:  00 00 00 00  40 00 00 00  00 00 00 00  11 01 00 00 
  Offset 040:  01 48 02 C0  00 01 00 00  05 58 80 00  00 00 00 00 
  Offset 050:  00 00 00 00  00 00 00 00  10 00 01 00  80 7F 28 00 
  Offset 060:  00 20 1A 00  11 F4 03 00  40 00 11 10  03 00 00 00 
  Offset 070:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 080:  00 00 00 00  69 19 48 10  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 090:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0A0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0B0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0C0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0D0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0E0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00 
  Offset 0F0:  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1