Z jakiego systemu operacyjnego korzystacie?

0

Możliwość udzielenia odpowiedzi jest do 2 odpowiedzi możliwych. :D

0

Ja jestem bisystematelistą i używam Windows 7 i Ubuntu :]

0

Administruję serwerami na Fedorze, Ubuntu i Debianie, na hoście ze względu na charakter zajęć siedzę na Windowsie XP.
Win 8 w ankiecie trochę przesadzony, przecież jeszcze nie wyszedł...

0

Zaznaczyłem "Inny". Używam Windows 2008 R2 enterprise i CentOS 6.

0

Zapraszam do głosowania, bo ja widać nie wszyscy jeszcze nie zagłosowali. :D

0

Win7, Arch Linux i ASUS ExpressGate, na który szukam sposobu by podmienić.

0

Win7(dom), WinXP(praca), Ubuntu(dom), Fedora(uczelnia)

0

Gentoo Linux, Windows 7, Symbian 9.2.

4

Gdzie są WyderOS i PioneerOS ? Ja tylko z nich korzystam ! Dyskryminacja ! :D

0

• Windows 7 32-bit - dom, stacjonarny. ten system chwilowo się skaszanił. nie mam czasu na reinstalkę.
• Windows XP, 32-bit - dom, stacjonarny. ten system ostatnio wrócił do łask z powodu powyższego.
• Ubuntu 11.04, 32-bit - dom, stacjonarny. trzeci system na tym samym komputerze. w zasadzie nie używam.
• Windows XP, 32-bit - laptop. za stary na coś nowszego.
• Windows 7, 32-bit - netbook
• Windows XP, 32-bit - praca, komp #1
• Windows 7, 64-bit - praca, komp #2
• FreeBSD 8.2, 32-bit - maszyna wirtualna
• Windows 98 - stary komp do starych rzeczy. ale ostatnio nie mam czasu na takie zabawy.

0

Windows 7 i Windows XP - w pracy
Debian - w domu, czyli do wszystkiego poza pracą - Windowsa nie lubię i używam tylko wtedy gdy muszę.

0

Win7 x64 i Debian - ostatnio coraz rzadziej win7

1

Oczywiście że Windows 7! Wszystkie Linuksy są strasznie prymitywne zawodne niestabilne i dziurawe jak sito. Poza tym Linux pali procesory w laptopach bo za bardzo je obciąża. Tak samo karty graficzne.

Windows 7 najlepszy jest a niedługo Windows 8 z nowym innowacyjnym interfejsem nie to co linuks i jego czarna konsola dobra dla pryszczersów co nawet kobiety na żywo nago nie widzieli bo dłubali w tym czasie w konsoli na swoich linuksach żeby uruchomić nową klawiaturę albo pendrive.

1

Fedora. Nie potrzebuję winshita więc jak znajdę chwilę to wywalam Viste na zbity pysk. Tylko mi miejsce zajmuje :/ W ogóle po co windows. Rozumiem jeżeli chodzi o gry których porta nie ma na linuxie albo nie przejdą przez wine. Wszystko zrobie szybciej, bezpieczniej, łatwiej na linuxie.

[CIACH!] // nie, nie uwziąłem się na ciebie - u wszystkich te debilne obrazki zajmujące cały ekran obcinam - mq

0

Stacjonarny - Windows 7
Laptop - Windows XP Mini
Serwer - Ubuntu Server + Xbmc jako środowisko graficzne

Wszystko zrobie szybciej, bezpieczniej, łatwiej na linuxie.

A ja na Windowsie :)
Nie róbice kolejnego flame'a na ten sam temat... Każdy lubi to co lubi, skąd w ludziach taka nienawiść do tych, co lubią co innego...?

0

Dom:

  • Ubuntu (lapek, server)
  • WinXP (lapek żony)
  • Redhat 5 (wirtualki)
  • Android :) (lodówka)
    Praca:
  • Redhat 5 (serwer)
  • Win7 (lapek)
  • Win 2008 (zostałem zmuszony by postawić na nim Oracle RAC)

Do tego mam całkiem sporo wirtualek postawionych z różnymi odmianami Uxów i windosów.

0

PC: Windows 7 Ultimate x64 i Ubuntu 10.04 x64
PC 2: Windows XP PRO x86 i Ubuntu 9.10 x86
Netbook: Windows XP HOME x86 i Ubuntu 9.10 x86

do tego na wirtualkach cała masa systemów: Slackware, Mac OS X Leopard, Win 98...

0

Aktualnie tylko Mint.

0

Debian Unstable z GNOME3

0

Ja tam na MS DOS'ie jadę ^^

A poważnie to Win7 x64 (tera będzie reinstalka bo od jakiegoś czasu mam częste bsod'y). Ze mnie na razie taki programista jak z jelenia sarna, więc używam jednego ;p

0

Ja korzystam z xp (stacjonarka więcej nie uciągnie). I Zamierzam kupić lapka z win 7. ;)

0

Dom komp1: Win XP / Ubuntu
Dom komp2: Win 7
Praca obecna: Ubuntu
Praca poprzednia: Win7, Mac OS X Leopard

Każdy system ma swoje wady:

  • Widows: dużo crap-ware, dużo wirusów, powolne operacje dyskowe, tylko na x86
  • Linux: aplikacje nie są dopracowane, całość jest strasznie toporna, problemy z obługą hardware-u. System dla specjalistów.
  • Mac OS: ubogi zestaw aplikacji, brak dobrych darmowych narzędzi programistycznych, skazany na iMac-a (fajne komputerki, ale cena jest abstrakcyjna)
1
MarekR22 napisał(a)
  • Widows: powolne operacje dyskowe, tylko na x86

He?

MarekR22 napisał(a)
  • Mac OS: ubogi zestaw aplikacji, brak dobrych darmowych narzędzi programistycznych, skazany na iMac-a (fajne komputerki, ale cena jest abstrakcyjna

XCode 3 jest darmowe, XCode 4 jest darmowe dla posiadaczy iOS / Mac Developer Program, w innym wypadku kosztuje $5.
Darmowe są Eclipse, NetBeans, QTCreator, Code::Blocks, MonoDevelop. iMac nie jest jedynym sprzętem, który oficjalnie wspiera Mac OS X, są także MacBooki, Mac Pro i Mac Mini.

0

powolne operacje dyskowe, tylko na x86

Że jak, że co? :D

0

Już Windows XP miał wsparcie dla 64 bitowej architektury, teraz dochodzi kilka nowych.
Ja mam fajną ciekawostkę na temat bezawaryjności tych pierdyliardów fikuśnych systemów plików dostępnych na linuksie:
http://rootnodestatus.net/?p=1876

0

Oczywiście, że na Macu wszystko działa, jak już się wywali MacOSa i zainstaluje jakiegoś sensownego Linuksa. Nie znam nikogo, kto by na taki zestaw narzekał.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0