Radio internetowe na Androida

0

Witam,

Szukam, szukam... i nie ma? Moje wymagania (krótko):

  • korektor graficzny
  • potrzebne do punktu kolejnego: możliwość RĘCZNEGO WPISANIA adresu strumienia, który chce otworzyć
  • otwarcie tego strumienia: http://91.121.94.66:7000 ma skutkować uruchomieniem przekazu STEREO bo to jest PRZEKAZ STEREO - krótko mówiąc, oczekuje POPRAWNEGO wspierania strumieni aac+

Czy ktos widział odtwarzacz radia internetowego na platformę android realizujący te (podstawowe) funkcjonalności? Bo ja przekopałem cały android market i znalazłem tylko mnóstwo śmiecia - zaczynam dochodzić do wniosku, że w gruncie rzeczy na androida jest wiele aplikacji, ale wiekszość do niczego sie nie nadaje.

0

zaczynam dochodzić do wniosku, że w gruncie rzeczy na androida jest wiele aplikacji, ale wiekszość do niczego sie nie nadaje.

Małe porównanie: na Android Market jest 250+ tys aplikacji, na App Store 500+ tys. Różnica tylko dwukrotna, a tak kształtuje się obrót:
user image
Widać gołym okiem, który rynek jest bardziej atrakcyjny dla deweloperów. Jestem pewien, że podobną aplikację znalazłbyś na iOS w 5 minut.

0

Hm znalazłem nawet na symbiana (LCG Jukebox), ale tenże sam LCG Jukebox na Androida nie obsługuje wcale aac+. Zasadniczo, nie wiem czemu to aż taki problem.

0

No też nie wiem :))).

Ściągnąłem sobie FStream na iOS, wsparcie stereo dla aac+ działa idealnie, dźwięk jest perfekcyjny. Nie ma tylko equalizera.

Z LCG Jukebox jeszcze na Nokii N73 i N95 korzystałem, dobry program był :).

0

A sprawdzałeś dokładnie na tym strumieniu co podałem? Bo ja mam wrażenie że są chyba różne wersje standardu, niektóre starsze działały jak trzeba, a niektóre nie.

0

Tak, porównałem właśnie Antyradio z Winampa i FStream, na samym początku jest właśnie dla AAC+ takie charakterystyczne przejście z mono na stereo.

Z resztą, jak wikipedia mówi: iTunes 9.2 and iOS4 include full decoding of HE-AAC v2 parametric stereo streams. iTunes 9 thru 9.1, iPhone OS 3.1 and Fall 2009 iPods have support for HE-AAC playback for version 1 with no parametric stereo.

0

Hmm pozostaje chyba tylko liczyć na LCG:

LCG Admin napisał(a)

Android version doesn't play AAC yet. We're working on improved Jukebox that should allow that, it may be finished in summer or autumn 2011.

Widzę, że to będzie raczej jesień niż lato, bo jak dotąd nie ma :/

Ale ciekawsze jest to (z forum xda-developers):

I've encoded all my music that I use on the phone into .m4a (HE-AAC v2) format. It had very nice quality in Android 2.1...
But after the 2.2 update I've noticed it sounds terrible, it's not even stereo anymore, I guess it's not decoding the parametric stereo correctly
Any ideas how to fix this?? This has to be a bug since I doubt I'm the only one with this problem...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1