Mapowanie drukarki HP1100C

0

Witam mam problem z zmapowaniem drukarki HP1100C.
Nazwa komputera to : root-e1edf52943
Nazwa drukarki to : hp1100C

Wszystkie informacje są zawarte na screenie :
http://img197.imageshack.us/i/mapowanie.png/

Wpisuję w CMD takie polecenie:

net use lpt1:\root-e1edf52943\hp1100C

I otrzymuję błąd :
Nie można znaleźć urządzenia sieciowego.

Co robię źle?

0
  1. spróbuj po IP
  2. link do obrazka fachowo wkleiłeś, nie ma co ...
0

Jak po IP ? Skąd wezmnę IP urządzenia które fizycznie nie jest podłączone do komputera?
Ono istnieje virtualnie ....

Sugestie ?
A obrazek poprawiłem..

0

napisałem tam gdzieś o IP drukarki??? zamiast NAZWY KOMPUTERA spróbuj IP KOMPUTERA

BTW źle przepisałeś nazwę kompa...

0

Jak to źle przepisałem nazwę kompa ?
No to skąd mam wsiąść IP komputera który jest wirtualną maszyną ?

..
wziąłem IP które znalazłem w IpConfig wpisałem je i dupa to samo ;/

ss : http://img231.imageshack.us/i/mapowanie2.png/

0

mapowanie.png

prawym na drukarkę i właściwości. Daj screeny karty ogólne i udostępnianie

0

i nie rzuciło ci się w oczęta, że nazwa udziału to HPDeskJe...

0

To nie zmienia faktu iż i tak nie działa ;/
http://img850.imageshack.us/i/ehhh.png/

0

znowu masz błąd w nazwie komputera, którą wpisujesz...

0

No to nadal nie działa ;/
http://img25.imageshack.us/i/mapowanie3.png/

W zeszycie mam zapisane to polecenie następująco :
net use lpt1:\nazwakompa\drukarka

0

Użyj polecenia net use, a nie net user.

0

...mnie juz to wykańcza ! NADAL NIE DZIAŁA ! ;
http://img197.imageshack.us/i/mapowanie4kurwa.png/

może będzie prościej
TEGO SIĘ NIE DA ZROBIĆ .....

0

Pomoże ktoś z tym ?
Jak się spodziewałem na dziś nikt nie zrobił i ostateczny termin na piatek..
Co ja tu źle robię że nie chce mi działać :(

0

net use lpt1:\\127.0.0.1\HPDeskJe

0

nadal nie działa wywala :
"nie można odnaleźć nazwy sieciowej"
błąd 67

0

U mnie działa bez dwukropka:net use lpt1 \\IP_lub_nazwa\\udział

0

Nadal to samo :(
Jezu pomóżcie.. ;x ...
co tu jest K'wa nie tak ;/

0

Jest dużo nie tak. Robisz mnóstwo literówek w nazwach, składni itp. jak nie zaczniesz zwracać uwagi na takie szczegóły, nigdy ci się nie uda.

0

Taa..
Tyle że nikomu z klasy nie działa dla tej drukarki HP1100. ...
każdy ma ten sam błąd
A jak próbują zmapować inną którą mają fizycznie podłączoną to nie ma problemów..
I sprawdziłem teraz dokładnie nie ma literówek bo kopiowałem nazwy wszystkiego ; /
I nie działa, cały czas to samo....

Pomoże ktoś :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1