Rejestracja CRYSTL32.OCX

Odpowiedz Nowy wątek
floowkid
2011-03-02 16:21
floowkid
0

Mamy w biurze program do obsługi zleceń który odpala się na komputerach z systemem XP i Windows 7, natomiast wszystkie komputery z Windows VISTA wskazują następujący problem: konieczność zarejestrowania pliku CRYSTL32.OCX
link do screena 1: http://img849.imageshack.us/i/immagine2a.jpg/
Próbowałem komendy regsvr32.exe "C:\Windows\System\crystl32.ocx" ale komputer odmawia mi jej wykonania.

Prześledziłem program za pomocą Dependency Walker i zamieszam poniżej rezultaty
link do screena 2: http://img821.imageshack.us/i/immaginega.jpg/
Próbowałem również ściągnąć i zastąpić te 2 pliki które powodują problem, ale mimo iż jestem administratorem, komputer nie pozwolił mi na ich podmianę w środowisku Windows (dostęp zabroniony), program registry booster też mi nie pomógł. Opcja otwórz z systemem zgodności windows XP również okazało się bezskuteczne.

edytowany 1x, ostatnio: madmike, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2011-03-02 16:26

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

próbowałeś przeinstalować crystalreports?


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

floowkid
2011-03-02 16:37
floowkid
0

Nie, ponieważ nie wiem co to jest.
Czy link z pierwszego postu będzie odpowiedni?
http://www.crystalreportsbook.com/forum/forum_posts.asp?TID=725

Pozostało 580 znaków

2011-03-02 19:53

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

poszukaj u siebie pliku Crystl32.exe jak nie znajdziesz to się plącze po sieci. Odpal, potem regsvr32 powinie sobie poradzić z tym OCXem. BTW nie masz instalki do tego programu?


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

floowkid
2011-03-03 10:36
floowkid
0

Udało mi się zarejestrować CRYSTL32.OCX i od razu pojawił się następny problem:

RUN TIME ERROR 713
CLASS NOT REGISTERED. LOOKING OR OBJECT WITH
CLSID {00000010-0000-0010-8000-00AA006D2EA4}

Tutaj znalazłem pomoc gdzie wspominają o jakimś projekice Visual Basic etc itd. a ja chce po prostu włączyć program.
http://support.microsoft.com/kb/288706

W folderze c:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\DAO\ znajdował się plik dao360.dll, ściągnąłem dao350.dll ale nic to nie dało.

Pozostało 580 znaków

2011-03-03 11:06

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

a zarejestrowałeś przez regsvr32 dao350.dll?
I ponawiam moje pytanie - czy ten program nie ma wersji instalacyjnej?


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

floowkid
2011-03-03 12:26
floowkid
0

Tak program posiada płytę instalacyjną. Jest on zainstalowany w ten sposób że udostępniamy go na serwerze głównym i tworzymy linka do niego na poszczególnych komputerach w domenie. Na wszystkich działa sprawnie tylko tak jak napisałem problem pojawia się na VISTA.

Zarejestrowałem ten plil DLL. Myślałem że już rozwiązałęm problem, i okazało się że pojawił się następnym. Tym razem jednak nie znalazłem już rozwiązania w google i nie mam pojęcia co teraz jeszcze mogę zrobić.

błąd - wyskakujące okienko z napisem:

Run-time error '525':
Data Access Error

Pozostało 580 znaków

2011-03-03 12:41

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

zainstaluj go na viście z płyty a potem usuń skrót z menu start/pulpitu do tego zainstalowanego a zostaw tylko do tego, który jest na dysku sieciowym


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

floowkid
2011-03-03 13:04
floowkid
0

Powinienem to zrobić w pierwszej kolejności... Płyta instalacyjna uzupełniła brakujące biblioteki i teraz wszystko działa jak należy. Dziekuję za pomoc

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0