problem z internetem

0

Jesteście moją ostatnią nadzieją :). Pytałem się i szukałem sposobu na to i nic... :(. Opiszę teraz swój problem:
Gdy ściągam jakikolwiek plik pisze, że jest uszkodzony (muszę teraz ściągać na torrentach przez azureusa, bo wtedy o dziwo działa wszystko...) chociaż to też czasem szwankuje :(.
Ponadto filmiki na youtube albo się tną, albo się nie wczytują, gry na armorgames nie chodzą,
a megavideo się nie wczytuje. Robiłem reinstalke firefoxa, instalowałem opere, próbowałem z internet explorerem,
reinstalowałem flashe i jave i nic.
Następnie wziąłem już rozpakowaną wersję firefoxa od kumpla i o dziwo wszystko działało oprócz ściągania plików,
bo nadal był komunikat:"file is corrupt"...
Po jakimś czasie (pare dni) youtube zaczął się rozwalać, filmy i gry nie działać i znowu jak na początku.
Zrobiłem więc formata kompa i sytuacja się powtórzyła...
Na początku tylko "file is corrupt", a następnie cała reszta.
Dodam, że cały czas miałem zainstalowanego antywirusa (Avira AntyVir) i aktywnego.
Ciągle się aktualizował i często robiłem skany... Nie znalazło żadnego wirusa.

I jeszcze coś :D

Ja i mój brat jesteśmy podpięci do neta przez tego samego rootera (netgear dg834g). Gdy przyjechał do domu i włączył neta miał dokładnie te same problemy... A teraz pytanie. WTF????!!!!!!! Czego to może być wina, czżby rootera? Jakby co, to stało się to z dnia na dzień praktycznie, więc BARDZO PROSZĘ O POMOC... :D

Jak to naprawić?
Pare screenów:

user image

user image

user image

Obrazki działają (lub powinny) ;). Teraz można pytać i odpowiadać :P

Co do trzeciego obrazka:
Gra się ładuje, a gdy skończy po prostu się ścina - klikanie na nią nic nie daje, tak jakby to był obrazek... :(

0
Regis128 napisał(a)

Pare screenów:

<img src="C:\Documents and Settings\Regis\Moje dokumenty\problem\problem1.jpg>

LOL.

0

Wiem wiem... tragedia :D. Ale czy się da prosto z dysku obrazek czy trzeba na neta dać pierwsze (wiem - odpowiecie żebym pierwsze o tym poczytał zanim coś napisze.. ale taki już jestem) :D

0

Masz za słaby net.
Rozwiązanie: powiedzieć mamie że potrzeba szybszego.

0

Trzeba wgrać obrazek, a później wstawić do znaczników < image> < /image> ^^

http://www.imageshack.us/

0

Dzięki za pomoc MSM ale już zdążyłem znależć :D.
PS. Shalom mam 1 mega net więc proszę sensownie odpowiadaj :D

0

@Regis128 słyszałeś o jpg kiedyś? o_O
Mówią ci ze masz 1Mb, a ile masz na prawdę? Sprawdź to. Sprawdź pingi. Zadzwoń do admina i powiedz co o nim myślisz. :P
"File corrupt" wynika z tego ze w trakcie ściągania internet ci przerywa i plik nie jest do końca ściągnięty.

0

Na szybko te obrazki zrzuciłem (co było idiotyczne ;) ), może zmienię to w najbliższym czasie jeśli będzie warto.
Mam 1 Mb, sprawdzałem na wp.pl (mało wiarygodne źródło), na cmd i nie widzę jakichś problemów. Poza tym net ładnie śmiga i nie ma sytuacji gdy zmulałoby mi kompa :)
A przy okazji mówiąc przerywa masz na myśli rozłącza czy co?

Na twoją prośbę dałem obrazki jpg i je trochę zmniejszyłem :)

0

Zakladam, ze skoro mowi przerywa to ma na mysli w tym przypadku przerywa podobnie jak Ty, piszac, ze masz problem masz na mysli problem, a nie szafe ;p

Obadaj ten trop z przerywaniem na przyklad wlaczajac okienko z informacjami o polaczeniu w polaczeniach i patrz czy nie schodzi na zero co jakis czas.
Zwroc uwage czy przerywa Ci jak sam jestes podlaczony do neta, czy jak brat na drugim kompie tez, czy moze w obu przypadkach ?

Tylko mozna strzelac odpowiedzi w takim temacie, bo ciezko cos napisac majac informacje, ze "plik popsuty", ah te komunikaty o bledach systemow Windows ;p

0

Jak nad tym myśle to może to być przyczyna, tylko że to musi być dziwne przerywanie połączenia bo jak mój modem straci je to odzyskuje przez pół minuty około...

t0m_k-tmp napisał(a)

Zwroc uwage czy przerywa Ci jak sam jestes podlaczony do neta, czy jak brat na drugim kompie tez, czy moze w obu przypadkach ?

W obu przypadkach :)

PS. Szukałem trochę w necie i nie jestem pewien. Jak się włącza okno z informacjami o połączeniach? :P

0

Na Twoim systemie:

panel sterowania --> polaczenia sieciowe --> klik prawym na aktywne polaczenie --> wlasciwosci

lub

start --> polaczenia sieciowe --> klik prawym na aktywne polaczenie --> wlasciwosci

Nie jestem pewny co do nazw, ale cos takiego mniej wiecej.

0

@ReGiS:

{Write("Error"; Close();}

Syntax error at line 2: expected ')' before ';'.

0

Daje panel sterowania --> połączenia sieciowe i internetowe --> moje miejsca sieciowe --> wyświetl połączenia sieciowe

I widzę tylko połączenie lokalne. Nie ma tam połączenia z internetem.... :0

0
Regis128 napisał(a)

Daje panel sterowania --> połączenia sieciowe i internetowe --> moje miejsca sieciowe --> wyświetl połączenia sieciowe

I widzę tylko połączenie lokalne. Nie ma tam połączenia z internetem.... :0

Czyli dobrze. Wbij w to połączenie które działa, zacznij ściągać coś i obserwuj czy licznik "faluje".

0

Ja bym w 'cmd' pingał wp.pl lub inne google.pl
Z parę tysięcy pingów i przekierował to do pliku.txt. Potem popatrzył czy (a jeżeli tak to co ile) rozłącza

0

Długo sprawdzałem z cmd a przy ściąganiu patrzyłem na stan połączenia. Ani tu, ani tu nie było problemów (w cd próbowałem z google i ciągle były tylko odpowiedź z x(ip adres) bajtów=32 czas=x TIL=51).

Jednak zauważyłem, że czasami choć modem pokazuje że jestem połączony z netią to wyskakuje błąd przy wchodzeniu na jakąś stronę (tak jakbym nie był połączony), a po odświeżeniu wszystko działa. Czy to mogą być te przerywania? :)

0

Jak jest tak jak mowisz to prawdopodonie masz cos zwalone w warstwie fizycznej, nie wiem modem, router, czy kable telefoniczne.

Na torrentach Ci pobiera, poniewaz dopoki klient jest wlaczony bedzie caly czas nawiazywane polaczenie w razie zerwania i takie tam, poczytaj sobie o p2p.

0

Wątpię, bo nawet jeśli file is corrupt pasuje, to już nie wczytywanie się plików na youtube (tylko niektórych) na megavideo nawet nie pokazywanie się opcji play itp. raczej już nie :)
(co najdziwniejsze czasem pokazuje przycisk play na megavideo ale to raz na kilka dni :D)

Spróbuje zrobić reinslalke sterowników modemu i w ogóle modem postawić do góry nogami, by potem go naprawić i zobaczę czy to coś da ;)

Zauważyłem też że jak strona się nie wczytuje to czasem pisze "Błąd. Używanie nieprawidłowych kompresji" czy jakoś tak. Może to pomoże :D

0

nie wczytywanie się plików na youtube

Pasuje. Jeśli będzie przerwa w dostawie internetu to pobieranie filnu zostanie zakończone.

Zauważyłem też że jak strona się nie wczytuje to czasem pisze "Błąd. Używanie nieprawidłowych kompresji" czy jakoś tak. Może to pomoże :D

0_O?
To może zmień przeglądarkę albo coś?

0

Pisałem na początku, że próbowałem z różnymi przeglądarkami... :(

Ok proble rozwiązany :D. Zainstalowałem stary modem i podłaczyłem neta i działą wszyściutko. Czyli rooter coś odwalał :). Dzięki wszystkich za pomoc.

0

rooter??:)

tak, to może być wina "rootera" :)
jak masz możliwość pożycz od kolegi innego albo sam się podepnij bezpośrednio bez tego urządzonka :>
Może też kabel być gdzieś przerwany, albo sam wtyk rozwalony?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1