wygaszanie monitora na laptopie

0

siema, kto wie jak na win 7 home premium ktory mam na laptopie wylaczyc szybko ekran/monitor ...

chodzi mi o jakas komende czy polecenie, ktore wygasi calkowicie monitor bez wylaczania kompa,
czas wygaszania mam ustawiony na iles tam minut, jednak czy da sie to zrobic "od reki" ?

pozdro

0

hmm w tamtej stronie podaja zeby uzyc wygaszacza ekranu, a ja chce fizycznie wylaczyc ekran , nie mam takze klawisza funkcyjnego w moim Toshiba L505 ...

0

możesz zawsze kabelki odłączyć...

A tak na serio to musi być jakaś funkcja w systemie na wyłączenie tego zaraz poszukam ,może coś znajde.

0
Gelldur napisał(a)

możesz zawsze kabelki odłączyć...
W laptopie? :F

0

Wystarczy śrubokręt, a olać to: wystarczy mały nóż !
Odkręcasz śrubki nożem (jeżeli stać cię, to nawet śrubokrętem!), przecinasz kable, a kiedy będziesz chciał włączyć monitor, to wysyłasz go do serwisu i czekasz kilka miesięcy. To proste !

;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

0

"Napisałem" dla Ciebie program - download (0.99 kB)
wymaga .NET 2.0, możesz sprawdzić sobie NetReflectorem czy Ci nie podsyłam wirusa jeśli nie ufasz

0

lubieplacki - wg Virustotal Symantec wykrywa ten plik jak wirus :D Statsy: http://www.virustotal.com/pl/analisis/1370864ddb1baec1b49362b3d014ef76e08e9e212ea113fe70cde2cbd721b7b4-1270578348 Z zipem jest tak samo ;)

0

spoko, program to ja sobie sam napisze jak tylko poznam polecenie odpwiednie na wylaczanie monitora :)

0

znalazlem cos, tu akurat delphi:

SendMessage(Application.Handle,wm_SysCommand,SC_MonitorPower,0)

ale na win7 nie dziala

0
allli napisał(a)

znalazlem cos, tu akurat delphi:

SendMessage(Application.Handle,wm_SysCommand,SC_MonitorPower,0)

ale na win7 nie dziala

2 zamiast 0 i Broadcast zamiast Application.Handle i u mnie działa (zresztą zobacz czy ten program nie chodzi)

podejrzewałem że niektóre antywirusy mogą taką funkcjonalność podejrzewać o jakiegoś wirusa
jakiś av nawet wykrywał raz u mnie skrypt bat jako wirusa bo znalazł w nim ciąg "format"

0

U mnie na lapku z win 7 tez dziala. I to podwojnie, bo wylacza oba podlaczone monitory ;P

jakiś av nawet wykrywał raz u mnie skrypt bat jako wirusa bo znalazł w nim ciąg "format"
Hakerzy.net? :D :>

0

ok, napisalem sobie programik z tym sendmessage, i mam go nazwany app.exe , teraz pytanie gdzie w win7 go wkleic zebym mogl go uruchamiac z konsoli lub przez "uruchom", tzn win+r i wklepuje app.exe albo samo app i program sie odpala ...

pomoze ktos jeszcze w tej sprawie ;) ?

0

Gdzie w win7? Tak samo jak w każdym innym istniejącym systemie ;)

Z konsoli wpisujesz normalnie nazwę pliku wykonywalnego, czyli app. I tyle.

A sprawdziłeś czy konsola jest ustawiona na folder z plikiem? ;-P

0

ma to dzialac bez podawania pelnej sciezki do pliku tylko samej nazwy, tak jak wpiszy do Uruchom: notepad - to odpali sie notatnik...

0

Wrzuć sobie exeka do c:\Windows\System32 ;)

0

Albo utwórz katalog (np ...utils), dodaj go do zmiennej środowiskowej PATH, i napisany właśnie program oraz inne analogiczne wrzucaj do tego katalogu.
BTW, zdumiewa mnie że osoba pisząca programy może pytać o tak elementarne rzeczy.

0

chodzi o to ze napisalem taki soft na win xp dawno temu, a teraz mam przesiadke przymusowa na win7 i rozne rzeczy mi losowo dzialaja lub nie, ok problem rozwiazany pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1