Nieklikalne strony w operze...

0

Mam Opere 10.10. Wchodze np. na napisy24 i nie moge kliknac. Nic. zadnego linka, obrazka, przegladarka nie reaguje na zadne polecenia. To samo mam na youpornie, tyle, ze po paru sekundach... Na FF jest ok. Ktos wie co to moze byc?

0
Adam Boduch napisał(a)

Mam Opere 10.10. Wchodze np. na napisy24 i nie moge kliknac. Nic. zadnego linka, obrazka, przegladarka nie reaguje na zadne polecenia. To samo mam na youpornie, tyle, ze po paru sekundach... Na FF jest ok. Ktos wie co to moze byc?
mam to samo tylko moze nie na youpornie i napisy24, a kazdej stronie gdzie jest flash i problem jest tylko z flashem. zwykle pomaga klikniecie gdzies poza obszarem flasha lub ostatnio poza oknem przegladarki i dopiero bezposrednie klikniecie na to na co chcialem.

0

Mi akurat na tych stronach dziala( na napisy24 po odswiezeniu) ,ale czsto sie zacina jak klikam na niektore linki obrazkowe na gazeta.pl czy tam sfd.pl no i ostatnio wiekszosc linkow na wykopie przenosi mnie na biala strone,ale niewykluczone ,ze to moj dosc duzy urlfilter.ini blokuje jakos.

0

U mnie nie pomaga klikniecie poza okno przegladarki. Strona sie "blokuje" calkiem. Pomaga odswiezenie lecz wowczas tez sie blokuje po paru sekundach. Dodam rowniez, ze nie dziala wtedy nawet scroll do myszki i nie mozna w ten sposob przewijac strony. Dziwne to...

0

U mnie napisy24 dzialaja bez problemu, mam chyba ta sama wersje(opera:about):

Informacje o wersji
Wersja - 10.10
Kompilacja - 1893
Platforma - Win32
System - Windows NT 6.1(win 7)
Java - Brak zainstalowanej obsługi Javy
XHTML+Voice - Nie załadowano wtyczki
Identyfikacja przeglądarki - Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.2.15 Version/10.10
Moze u mnie to zasluga dosc pokaznego pliku urlfilter.ini:
Opera Preferences version 2.1
; Do not edit this file while Opera is running
; This file is stored in UTF-8 encoding

[prefs]
prioritize excludelist=1

[include]
*

[exclude]
.hit.stat.pl
AD__EN.con
AD__PL.con
NEW.con
NEXT.con
STAT.con
ad.adocean.pl/
ad.bm.net.pl/
ad.doubleclick.net/
ad.yieldmanager.com/
adbox.pl/
adbrite.com/
adidm.idmnet.pl/
adkontekst.pl/
ads.clicksor.com/
adsearch.wp.pl/
adserv.zip.pl/
adtology.com/
adultfriendfinder.com/
boksy.dir.onet.pl/
boksy.onet.pl/
content.cpxinteractive.com/
counter.yadro.ru/
counters.stat24.com/
di.com.pl/zeus/
etology.com/bannercode/
google-analytics.com/
googlesyndication.com
googlesyndication.com/
hit.gemius.pl/
hit.stat.pl/
hit.stat24.com/
o2.pl/reklama/
pages.etology.com/
partner.wapacz.pl/
partner.wapster.pl/
reklama.onet.pl/
stat.4u.pl/
stat.pl/logo/
stat24.com/logo/
tradedoubler.com
tradedoubler.com/
www.allegro.pl/ap/
http://ad.bm.net.pl/*
www.adbox.pl/*

skopiowalem go z jakiejs strony, potem chyba jeszcze dorzucilem cos od siebie. Wiekszosc reklam skutecznie wycina :)

A tak w ogóle to zamiast napisy24 polecam napiprojkt :)

0

A przypadkiem nie używacie AdSweepa albo FlashBlocka? Te skrypty potrafią na niektórych stronach niezłe cuda wyprawiać.

0
cyriel napisał(a)

A tak w ogóle to zamiast napisy24 polecam napiprojkt :)

Na napisy24 wrzucają napisy autorzy, można śledzić postęp tłumaczenia, podglądać je, oceniać itd. Na napi-projekt napisy trafiają głównie z n24. Czasem tak szybko, że nawet, gdy wrzucam własne napisy na n24 i później chcę je wrzucić na NP to ktoś już mnie w tym wyręczył. Czasem zastanawiam się czy ludzie nie mają do tego botów.

0
wiadomo kto... napisał(a)

A przypadkiem nie używacie AdSweepa albo FlashBlocka? Te skrypty potrafią na niektórych stronach niezłe cuda wyprawiać.
Podobny problem miałem z wtyczką: Ad Block w Fire Fox. Te latające reklamy się nie ładowały ale były obecne na ekranie (tyle, że niewidzialne), więc pewnych regionów ekranu nie dało się kliknąć (przeładowanie storony pomagało). Obecnie nie ma tego problemu, najwyraźniej nowsze wersje FF i AdBlock rozwiązały problem.

0

Hm, to jeszcze dodam, że włączenie Turbo w wypadku bardziej nabitych flashem stron często kończy się opisywanym problemem.

0

Hmm dziwne te zachowanie Opery... w starszych wersjach bylo ok. :/ Dodam, ze dziala, w takich sytuacjach srodkowy przycisk myszy otwierajacy strone w nowej karcie.

0

Ciekawe, u mnie środkowy przycisk myszy w takich sytuacjach zachowuje się jak przy kliknięciu na puste miejsce, nie na link.

0

Wszystkie przeglądarki schodzą na psy. Mi firefox zaczął otwierać karty w odwrotnej kolejności (jeśli jesteś na karcie która jest pomiędzy innymi kartami, to kiedy otworzysz nowego, zamiast na końcu pojawi się to przed twoją aktualną kartą, co frustruje srodze bo przestawia mi dosłownie kolejność odwrotnie), czy też podkreślać źle napisane wyrazy chamską oczojebną linią która po części wchodziła na te wyrazy. Oprócz tego po instalacji FF 3.5 w dziwny sposób zniknęły mi dźwięki systemowe (w panelu dźwięki wszystko działa, ale jak co do czego przyjdzie to kiedy wyskakuje komunikat reaguje speaker).

Nie jesteście sami ;) Ja w końcu rzuciłem to w pi... i zainstalowałem starego dobrego FF 3.0.x
Wam też polecam sięgnąć po starsze wersje.

0
Demonical Monk napisał(a)

Wszystkie przeglądarki schodzą na psy. Mi firefox zaczął otwierać karty w odwrotnej kolejności (jeśli jesteś na karcie która jest pomiędzy innymi kartami, to kiedy otworzysz nowego, zamiast na końcu pojawi się to przed twoją aktualną kartą, co frustruje srodze bo przestawia mi dosłownie kolejność odwrotnie)

To taki ficzer Fx 3.6. Da się zmienić w about:config. IMO rozwiązanie jest całkiem OK, tylko czasami nie działa jak powinno - i przydałyby się kolorowe karty, jak w... IE8 :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1