Banner killer gg 10

0

Witam, napisalem nowa wersje bannerkillera dla gg 10.

W komunikatorze gg wystepuja upierdliwe banner reklamowe, czesto w postaci animacji flash ladowanych dynamicznie. Banner killer to program ktory zuzywa bardzo malo zasobow systemowych i pracuje w tle, jesli znajdzie utoworzone okno bannera reklamowego zamknie je i tak na biezaco szuka nowych okien do zamkniecia.

Tak wyglada okno kontaktow i rozmowy w czasie pracy bannerkillera:

user image

Kod zrodlowy jest otwarty kazdy moze do niego zajrzec:

http://lowbyte.da.ru/sources/bannerkiller/

Program .exe zajmuje <ort>nie cale </ort>5KB (zostal kompilowany w migw32).

Nie dodaje zadnych wpisow do rejestru, jesli chcesz aby program pracowal na biezaco i startowal razem ze startem systemu dodaj go do autostartu systemu wlasnorecznie! Jesli ci sie nie spodoba zamknij program (z menedzera systemu) i go usun.

Program mozna pobrac tutaj: http://lowbyte.da.ru/software/bannerkiller2.zip

Jesli kogos interesuje wersja dla nowego gg (ver 8) mozna pobrac jego zrodla jak i wersje skompilowana z mojej strony domowej.

0

A nie lepiej było zrobić cracka na gg :P Ponoć jesteś spec od RE :P

0

@rnd, nie rób sobie wrogów, on jest jak Olszewski i 'konkurencja'.

0
rnd napisał(a)

A nie lepiej było zrobić cracka na gg :P Ponoć jesteś spec od RE :P

Crackowanie softu jest nielegalne a pisanie takiego softu to juz inna kwestia <ort>poza tym </ort>nie musze hostowac crackowanego gg ktory by duzo wazyl, szkoda czasu sie w to bawic wole manifestowac dalej w sprawie .NET :)

0
cyber_pl napisał(a)

Crackowanie softu jest nielegalne a pisanie takiego softu to juz inna kwestia

Programy ingerujące w oprogramowanie są równie nielegalne jak cracki do tego oprogramowania - zwykle te same zapisy licencji ich dotyczą.

cyber_pl napisał(a)

poza tym nie musze hostowac crackowanego gg ktory by duzo wazyl

Tja, bo uniwersalnego patchera napisać nie można? GG10 nie ma API do pluginów żeby malutki plugin naklepać? API nie musi być publiczne, co to dla takiego RE jak Ty?

Poza tym metodę użyłeś wybitną - FindWindow i EnumChildWindows + wysyłanie WM_CLOSE w pętli ze Sleepem. Reklama pojawia się na chwilę, znika i po niej miejsce zostaje.

0

Hmm fajne, ale większy sens miałby jednak patch - dopóki jakiegoś nie będzie zostanę przy starej wersji.
(czy jest teraz - szukać mi się nie chce. pomyślę za miesiąc)

0
wiecie kto... napisał(a)

Reklama pojawia się na chwilę, znika i po niej miejsce zostaje.

Jak sie pojawi to zniknie w ciagu 1s a miejsce po niej zajmuja inne okna automatycznie, to jest dobry mechanizm a program jest napisany w c zajmuje bardzo malo zasobow oraz dziala szybko i sprawnie, nic wiecej nie potrzeba. Mozecie sobie darowac riposty bo zaden <ort>zemnie </ort>pro user od RE ani cracker swiatowej klasy, tak samo z wami wiec ...

Udostepnilem kod zrodlowy, skompilowany program (wazy 5KB) ktory rozwiazauje dany problem.

Warto dodac ze patchowanie jest bez sensu skoro nowa to wersja pojawia sie co chwile, jak <ort>na razie </ort>gg 10 jest w wersji beta a bannerkiller dziala niezaleznie jaka kompilacje gg posiadacie.

0
cyber_pl napisał(a)

zajmuje bardzo malo zasobow oraz dziala szybko i sprawnie, nic wiecej nie potrzeba.

Ten jeden mały programik kosztuje znacznie więcej niż zauważalnie większy plugin w C++ - narzut istnienia kolejnego procesu jest znacznie większy niż istnienia kolejnej dll-ki.

cyber_pl napisał(a)

Warto dodac ze patchowanie jest bez sensu skoro nowa to wersja pojawia sie co chwile, jak na razie gg 10 jest w wersji beta a bannerkiller dziala niezaleznie jaka kompilacje gg posiadacie.

Napisałem chyba o uniwersalnym patcherze, wiesz co to? Taki mądry patcher, który sam wyszukuje wzorzec kodu w pliku i odpowiednio go modyfikuje, do setek programów takie istnieją, jak widać ma to sens.

Nie no, to Twoje zabawki, baw się jak lubisz...

0

jest cos na gg 7.7 ?

0

bk2.prv.pl ;] ale to chyba każdy zna

0
wiecie kto... napisał(a)

FindWindow i EnumChildWindows + wysyłanie WM_CLOSE w pętli ze Sleepem.

Grubo.

0

Hmm no moze to i przydatne, ale pewnie podobny efekt da chociażby wycięcie adresów url banerów na firewallu. Banery pobierane sę przecież na bieżąco. W jednej firmie widziałem nawet taką sztuczkę, że administrator przekierowal adresy w ten sposób, że w gg wyświetlały się reklamy firmy (to w gg6 było)

0

gratuluję temu panu od programu. wreszcie można normalnie korzystać z tego komunikatora. pozdrawiam!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1