Programowa obsługa mikrofonu

0

Witam! Mam najzwyklejszy komputerowy mikrofon podpięty pod kartę muzyczną (ESS 1969 PCI). Chciałbym dowiedzieć się jak można obsługiwać go z poziomu języka programowania (np. C), chodzi mi o odczytywanie próbek sygnału. Zapewne trzeba czytać porty sprzętowe tylko nie wiem dokładnie jakie. Jeżeli ktoś może udzielić jakiś ogólnych wskazówek byłbym wdzięczny. Chodzi mi tylko o ogólną idee.

0

Zadnych portow sprzetowych! To nie lata '90-te. Winapi, albo biblioteki bezposrednio wspierajace sterowniki, np. DirectX.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0