Zakup pełnej wersji programu DMDE

0

Program DMDE http://softdm.com/order.html jest jednym z najlepszych programów do odzyskiwania danych. Na stronie jest Purchase Via ShareIt gdzie mozna dokonać zakupu.

Nigdy nie dokonywałem jakiegokolwiek zakupu przez Internet zza granicy.

A że zakupów zagranicznych będę dokonywać bardzorzadko, jeżeli w ogóle, nie warto zakładać dodatkowych kont typu PayPal.

Jako mozliwości płatnosci mam następujace pozycje:
Credit Card
Wire transfer - prepayment
PayPal
Check - prepayment
Cash - prepayment

Mam zwykłe konto w PKO BP, chciałbym po prostu wykonać przelew.

Próbowałem przez Credit Card, ale transakcja nie powiodla się.

Która forma zapłaty jest odpowiednikiem wykonania zwykłego przelewu z konta na konto?

0

Która forma zapłaty jest odpowiednikiem wykonania zwykłego przelewu z konta na konto?

Wire Transfer to polecenie przelewu, ale zapewniam cię, że, nie chciałbyś płacic normalnym przelewem za granicę, bo dowaliliby ci taką prowizję, że głowa mała. Polecam jednak PayPal, ale to jeszcze zalezy jaką masz kartę, ale wiem ze np Visa Electron z Inteligo spokojnie działa i płacisz bez żadnej prowizji

Poza tym mam wrażenie że z PKO BP nie zrealizujesz takiej transakcji, ale moge sie mylić. W koncu trzeba pamiętać, że Polska to trzeci świat.

P.S.
Gratuluje rozwagi, jezeli podales ot tak numer swojej karty kredytowej na jakiejs stronce w necie....

[edit]
Masz tam nawet podaną procedurę wykonania przelewu:

Bank/Wire Transfer

* To avoid fees for wire transfers to foreign countries, you can send bank transfers to one of our accounts in Germany, France, the UK, Finland, Sweden, Norway, or Japan.
* You will receive the bank account information via e-mail after your order has been processed.
* The product will be delivered once payment has been received.
0

Mam Visa, ale nie niest to Visa Electron, numer nie jest odciśnięty, tak, że na awercie jest wypukły, a na rewersie ten sam numer wklęsły (ktos mi mówił, że tylko takie karty działają). Dostałem maila, że ewidentnie moją kartą nie da się zrealizować transakcji.

Połączenie z tą stroną było szyfrowane i był certyfikat.

A dokładnie, to jakiego rzędu są prowizje przy przelewach zagranicznych?

0
andrzejlisek napisał(a)

Połączenie z tą stroną było szyfrowane i był certyfikat.

Certyfikat sam sobie kazdy moze wystawic. Jesli byl podpisany przez jakies znane centrum certyfikujace, to co innego.

A dokładnie, to jakiego rzędu są prowizje przy przelewach zagranicznych?

Zadzwon/wejdz na strone swojego banku, tam dowiesz sie najwiecej.

0

Kiedys chcialem zrealizowac przelew do Anglii, bylo to PKO S.A. Wyszlo, że wypada mi zaplacic prowizje około 16 zł + to co pobierze bank zagraniczny (nikt nie potrafil powiedziec ile to bedzie).
To zalezy od banku, ale przygotuj sie na cene x2 w twoim przypadku

Visa powinna działać z PayPal

0
othello napisał(a)

Kiedys chcialem zrealizowac przelew do Anglii, bylo to PKO S.A. Wyszlo, że wypada mi zaplacic prowizje około 16 zł + to co pobierze bank zagraniczny (nikt nie potrafil powiedziec ile to bedzie).
To zalezy od banku, ale przygotuj sie na cene x2 w twoim przypadku

Visa powinna działać z PayPal

To ja czegoś nie rozumiem. Bank (obojętnie, czy polski czy angielski, czy jeszcze inny) pobiera opłatę w przypadku przelewu z konta. Ale od pieniędzy wpływających na konto nie pobiera się opłat.

A tutaj sugerujesz, że w Anglii bank pobiera opłatę za wpłyniecie kwoty na konto, którą też miałbym pokryć.

0

No najlepiej zapytaj w banku - z tego co wiem prowizje pobiera bank, do ktorego wplacasz (docelowy) + jakies prowizje, ktore sa pobierane przez twoj bank.

0

Zgadzam sie z othello. To prawdopodobnie nazywa sie prowizja od transferu zagranicznego, nie od przelewu, wiec obydwa banki sobie ja pobieraja, bo obydwa ten transfer obsluguja. Z tego co pamietam, to w przypadku przelania pieniedzy z Polski do Wielkiej Brytanii i w druga strone byly takie zasady wlasnie. Oprocz tego dochodzi kwestia kursu waluty oczywiscie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1