X-DVD_Player

0

Zapraszam do testowania i wyrażania opinii o aplikacji X-DVD_Player

user image

http://download.4programmers.net/X-DVD_Player

Pozdrawiam.

0
  • Spowodował wyłączenie Aero Glass Visty i przełączenie do Aero Basic gdy otworzyłem film (WMV, nie DVD)
  • Nie ma przycisku na Pasku Zadań.
  • Nie ma ustawień głośności?
  • Po pokazaniu playlisty dodałem sobie do niej pliki (MP4 i WMV) i dostałem komunikat przy próbie odtworzenia któregokolwiek pliku z playlisty:

[Window Title]
X-DVDPlayer.exe

[Content]
The system cannot find the file specified.
($80070002).

[OK]

  • gdy plik jest zapauzowany mogę sobie klikać na "pasek postępu", ale nie zmienia się tam wartość gdzie aktualnie jestem (choć scena z filmu się zmienia), jest aktualizowana dopiero po wznowieniu odtwarzania.

// nie lubię instalatorów w malutkich programach których raczej nie będę używał, więc rozpakowałem instalator jakby to było archiwum - nie wiem czy z tego powodu mogły być jakieś nadmiarowe błędy oprócz błędu przy starcie o braku jakiś ustawionych kodeków.

// odtwarzania DVD nie testowałem, bo żadnego nie mam pod ręką.

0

Dziękuję za informacje i spostrzeżenia.
Żeby program nie wyłączał Aero, należy w opcjach Audio/Video zaznaczyć by używał wyłącznie trybu VMR9. (use only video renderer VMR9) i zrestartować.

Ustawienie głośności jest na panelu z playlistą, działa również pod rolką myszki.

Program nie posiada żadnych dekoderów audio/video poza ac3 i mpg2.
Żeby zadziałały inne rozszerzenia, takie jak MP4 i WMV, należy zainstalować do visty odpowiednie kodeki.
np. stąd:
http://www.free-codecs.com/vista_codec_package_download.htm

W zasadzie główne zadanie tej aplikacji, to odtwarzanie filmów z DVD.
Odtwarzanie innych plików medialnych, doszło jako dodatek.

Pozdrawiam.

0

Ale jeżeli wybiorę "otwórz plik", wezmę plik WMV/MP4 czy cokolwiek innego - działa. Tylko z playlisty nie działa i pojawia się ten błąd.

0
Ktos napisał(a)

Ale jeżeli wybiorę "otwórz plik", wezmę plik WMV/MP4 czy cokolwiek innego - działa. Tylko z playlisty nie działa i pojawia się ten błąd.

Tak, teraz rozumiem.
(Zapisuję do poprawy i serdecznie pozdrawiam.)

Już poprawione i wersja 1.3 jest w miejscu wersji 1.2

Teraz playlista powinna funkcjonować poprawnie.
Dodatkowo przycisk Clear (czyszczenie) teraz powoduje automatycznie koniec odtwarzania i ustawianie indeksu na -1.

Dodałem testowanie, czy system operacyjny to Vista i wtedy automatycznie załącza tryb VMR9 aż do zapisu opcji do pliku .ini
(nad trybem EVR nie miałem czasu popracować).

Dodam jednak, że u mnie w trybie VMR9 płyty DVD gdzie aspect ratio zmienia się w czasie odtwarzania z 4/3 na 16/9 nie działają za dobrze (jest jakiś bug, którego nie potrafię na razie wyeliminować); po prostu następuje stop klatka i czasami stop-start pomoże, ale nie zawsze.

W trybie WMR9 nie działa odtwarzanie obrazu na pulpicie pod ikonami (desktop)
Oraz nie ma aktualnie możliwości zmiany aspect ratio; dlatego polecam tej opcji nie włączać - wtedy standardowo jest używany renderer overlay.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1