Netbeans usUwanie metod z navigator-a

0

Witam jak w temacie prosze o pomoc przy usunieciu metod ktore myslalem ze będą przydatne a nie są i nie mogą ich wyrzucić od tak, kombinowalem już na różne sposoby chyba tylko na prawidłowy nie :).
Dokładnie chodzi mi o to: Zakladka windows-->Navigating-->Navigator lub [Ctrl+7] ukazuje sie wowczas okienko z metodami np jList1MouseEntered i chce ją usunąć, ale nie mam bladego pojęcia jak to zrobić. A no i przy okazji jeśli ktoś wie jak ort! kod wygenerowany przez Netbeansa ten którego ruszyć się normalnie nie da, to byłoby miło. Pozdrawiam

0

W temacie "ó", w treści "u". Zawsze to jakaś metoda, wszak średnio wychodzi 50% poprawnej pisowni :/

0

lol myslalem ze o cos innego pytalem niz sprawdzenie pisowni, no ale coz niektorym cos sie chyba nie powiodlo dzisiaj....

0

@somekind, niedokładnie czytałeś posta, tylko 33,(3)% poprawnej pisowni.
@Pawel321, na posty z szokującymi błędami ortograficznymi nie odpowiadam. Takich osób może być więcej, zatem robiąc błędy ograniczasz sobie listę osób, które mogą pomóc.

0

czysta dyskryminacja, czasami boli myslenie ale niektore osoby maja dysortografie itp. i nie zawsze maja czas na to zeby to poprawiac sprawdzac co pisza, czy tez nie musza bo nie jest to dla nich wazne potrzebne czy cokolwiek innego. Jak nie chcesz odpowiadac nie odpowiadaj tylko przy okazji nie ort! sie na ort! i nie po to pisalem post zeby sie z kims kto ma zly dzien kłócić. Koniec tematu z Tobą.

0

Problem w tym, że osoba, która nie potrafi się zdecydować, jak napisać jakieś słowo, często nie wie też, o co pyta. Ktoś jej odpowie, a potem okazuje się, że nie o to chodziło. Nie raz już się tak zdarzało, więc szkoda energii na konkretną odpowiedź.

0

@Pawel321, jesteś wyjątkowo niemiły i antypatyczny. Ja się na Tobie nie wyżywałem, napisałem Ci że robiąc błędy zmniejszasz swoje szanse na pomoc. Ale Ty decydujesz.

0

Co jest takiego skomplikowanego w tym o co pytałem ? I to co piszesz to łapanie sie brzytwy ..., akurat tak się składa, że wiem o co pytam i chyba nikt nie ma z tym problemow zeby to zrozumiec, ale niektore osoby mierza sie inna miara niz reszte ludzi, może zastanów sie nad tym troche a jak masz zły dzien to idz pobiegać czy coś, a nie robisz co robisz... nie wspominaniu o zaśmiecaniu zbędnymi odpowidziami forum.

0

Jedyne na co chorujesz to jest lenistwo. Tak się składa, że znam kilka osób z dysortografią, tylko one różnią się od leni tym, że WSTYDZĄ się byków które robią, dlatego używają FF z dobrym słownikiem / przepuszczają to co napiszą przez worda...
Zaśmiecanie forum? To forum ma garbage collector, który jakby uznał że post jest smieciem to od razu poszedł by ten post do piachu... [rotfl]

0

widze ze czytanie ze zrozumieniem dla ciebie cieciu to problem nie lada wyzwanie, napisalem ze sa rozne powody takiej a nie innej pisowni, no ale coz sa ludzie i idioci ktorym problem sprawia czytanie ze zrozumieniem ty zaliczasz sie dla twojej wiadomosci koniowale do idiotow, i nie cwaniacz tu "w jeggo wlasnym jezyku" haha lepiej zobacz na siebie, nie dosc ze brzydki to jeszcze idiota...

0

Kim są forowicze?

0

IMO dyskusja z agresywnym, sfrustrowanym i zaślepionym osobnikiem nie ma sensu, On i tak przeczyta co jego chory mózg zobaczy, a nie to co my napiszemy.

0
Pawel132 napisał(a)

nie wyrzywaj sie na forowiczach

ROTFL [rotfl]

Dysortografia nie jest jakaś nieuleczalną chorobą tylko zwyczajnym lenistwem. Od dawna wiadomo, że dysortografia czy dysleksja to brak nawyku automatycznego pisania poprawnie, który można sobie wyrobić tylko przez wielokrotne ćwiczenia.

0

Hm, widać starzeję się... Paweł (a może powinienem napisać Ciekawy32?), dostaniesz jeszcze szansę na otrzymanie odpowiedzi, zapoznaj się z http://rtfm.killfile.pl/ to może pogadamy.

...a miano idioty zachowaj dla siebie. 'koniowale', hmmmm...

0

Idz stad dzieciaku i sie nie osmieszaj. Teraz co drugi ma "Dysortografię", jakas nowa moda czy co? Za moich czasow tego nie bylo, za to byly w modzie slowniki ortograficzne i kazdy jakos umial pisac poprawnie - oprócz leni i totalnych debili.

Teraz jest latwiej, bo masz automatyczne sprawdzanie pisowni, wiec jestes leniem do kwadratu - zrozum to, ze nikt nie chce czytac postów z bykami na poziomie pierwszej klasy podstawówki (o czym zostałes uprzejmie poinformowany), a dziecinnym pokrzykiwaniem i wyzywaniem innym mozesz uzyskac tylko bana zamiast pomocy - i to na kazdym forum, a nie tylko tutaj.

Pisanie z błędami jest wszędzie źle widziane - nie tylko na forum. Przemysl to i nie rób z siebie osoby upośledzonej umysłowo - proste. I nie pokrzykuj jezeli ktos ci zwroci uwage, bo zyskasz tylko to, ze zostaniesz stad usuniety - taka moja rada.

0

othello, to że co drugi osioł parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych nie oznacza, że jest ono niepotrzebne i nie ma już komu służyć.

0

Szczerze mówiąc, myślałem, że to ja dostanę zjebkę za zwrócenie uwagi ^^

Dysleksja jest raczej wytłumaczeniem tego, że się chodzi na zajęcia wyrównawcze, robi sobie dyktanda w domu, czyta więcej książek i zna na pamięć wszystkie regułki ze słownika, ogólnie mówiąc pracuje nad sobą, a nie wytłumaczeniem robienia błędów na każdym kroku...

Przynajmniej ja bym tak robił, gdyby mnie ta choroba dotknęła, bo robienie błędów na forum, to taki brak elegancji, jak w przypadku pójścia na randkę z dziewczyną i smarkania w rękaw.

0

Nie wierze w żadna dysleksje - a jezeli nawet cos takiego jest, to stalo sie wymowka dla leni. Poza tym, od tego sa slowniki ortograficzne i sprawdzanie pisowni zeby nie sadzic byków jak sie cokolwiek pisze, wiec o czym tu mowic?

0

Othello, idź, przepadnij! Mówiłem, znam osoby które SERIO to mają, tylko jeżeli coś piszą, to tego NIE WIDAĆ, bo PRACUJĄ NAD TYM, a jak już widać to byków się WSTYDZĄ! W tej chwili mam cię za kogoś na podobnym poziomie co autor tematu (tylko że ty przeginasz w drugą stronę) - uważasz, że skoro 95% leni udaje, że jest chore, to ta choroba jest kłamstwem. CyberKid dał ci idealny przykład dlaczego tak nie jest.

0
othello napisał(a)

Nie wierze w żadna dysleksje - a jezeli nawet cos takiego jest, to stalo sie wymowka dla leni. Poza tym, od tego sa slowniki ortograficzne i sprawdzanie pisowni zeby nie sadzic byków jak sie cokolwiek pisze, wiec o czym tu mowic?

Wikipedia definiuje dysleksję jako

Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) - zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, stosując standardowe metody nauczania, inteligencji na poziomie co najmniej przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych.

Autor tematu rozumkiem nie grzeszy, więc dysleksji IMO nie ma ;)

0

Hehe ok ale ile osob SERIO to ma, a ile uzywa jako wymowki? O to wlasnie mi chodzilo. Niestety jest tak, ze ktos kto rzeczywiscie ma dysleksje napisze poprawnie, bo wczesniej sprawdzi pisownie i nawet tego nie zauwazysz. Dlatego ze nie akceptacji pisania z błędami i taka osoba dokladnie o tym wie.

Natomiast jezeli ktos nasadzi byków i bedzie krzyczec ze odczepcie sie bo bo ja mam dysleksje... no coz to wyglada tak jak wyglada. Zreszta ta granica jest plynna - dysleksja, lenistwo.... ja tam rozstrzygac nie mam zamiaru, w kazdym razie post napisany z błędami kłuje w oczy, a "dyslektyków" mamy cos podejrzanie dużo - więc reakcja jest jaka jest i tyle.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1