Dysk do kosza?

0

Witam,
Kiedy komputer się uruchamiał otrzymywałem taki oto komunikat: http://img61.imageshack.us/img61/2928/dsc00571xy6.jpg ,problem udało się rozwiązać (pozornie), odpaliłem instalację Win XP Pro i przy końcu kopiowania plików wyskoczył inny blue screen: http://img266.imageshack.us/img266/2753/dsc00572aq3.jpg
Próbowałem parokrotnie na różne sposoby ale nie dało rady :|
Aha i nie chcę stracić partycji innych niż systemowa c, która może być i została sformatowana parokrotnie także nadpisywanie MBR'a nie wchodzi w grę chyba...
Pozdrawiam i liczę na pomoc :)

0

Najpierw sprawdziłbym pamięć, a później dysk jakimiś programami bootowanymi z płyty.

0

dysk SATA ? :>

0

Nie, Dysk ATA. Co polecacie do testów? bo w sumie to pilna sprawa jest dosyć :/

0

Do testow moze byc -> http://www.ultimatebootcd.com/

0

Pojawia się inny problem, gdy tylko uruchamiam coś z np Hirens Boot CD to po paru chwilach komputer się samoczynnie restartuje nie wiadomo dlaczego :/ Zmieniłem zalilacz - to nie to, co do wczesniejszych errorow to podmieniłem RAM (gdzies wyczytałem że to właśnie to) - blue screenów nie ma ale restarty ciągłe są.
Wczytałem do BIOS'u standardowe ustawienia a później preferowane i przez chwile był spokój ale później znów to samo :|
To chyba wina dysku jednak ale nie mam pojęcia jak to naprawić ..

0

Jak z Hirena odpalasz to ma to mało wspólnego z dyskiem, ja bym stawiał albo na zasilacz albo na przegrzewanie się czegoś

0

Więc jak juz pisałem - zasilacz odpada bo zmieniałem go i to nie jest problemem. a co poza CPU może się tak przegrzewać że restartuje kompa?

0

A jak sie maja kondensatory na plycie? Sprawdz czy nie spuchly lub nie wylaly. Tutaj masz zdjecie uszkodzonych kondensatorow -> http://www.edw.com.pl/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=151

0

kondensatory są ok ...

0

Pozostaje sprawdzić płyte i procek. Jak plyta ma zintegrowana karte graficzna i masz dodatkowa grafike w slocie, to ja usun i odpal na tej zintegrowanej. Ja bym na plyte stawial.

0

nie ma integry karty. ale co konkretnie w płycie?
udało mi się zainstalować system i odpaliłem 1szy raz - ok, przełożyłem dysk do mnie żeby zgrać trochę danych, przekładam z powrotem, odpalam i działał 5min i reset .. :|

A oto oczyt z pliku minidump:


Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.9.0003.113 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [D:\systemowe\Pulpit\dumpy kali\Mini111008-02.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

Symbol search path is: C:\WINDOWS\Symbols
Executable search path is: 
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 1) UP Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Kernel base = 0x804d4000 PsLoadedModuleList = 0x8054be30
Debug session time: Mon Nov 10 12:47:56.718 2008 (GMT+1)
System Uptime: 0 days 0:01:12.281
Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe
Loading Kernel Symbols
.....................................................................................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
..
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 1000008E, {c000001d, 805906c0, f9c4cc34, 0}

Probably caused by : hardware ( nt!WmipRegisterUMGuids+7b )

Followup: MachineOwner
---------


0
logan napisał(a)

ale co konkretnie w płycie?

A jakei to ma znaczenie? Jezeli byla by to plyta to i tak musisz kupic nowa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1