Hakerzy.NET AntiVirus 2009 - Najlepszy darmowy antywirus

0

Hakerzy.NET AntiVirus 2009 jest w pełni darmowym programem antywirusowym pozwalającym na nieodpłatne aktualizacje i wykorzystywanie go w domu, biurze, firmie, gdzie tylko można.
user image
Nowy unikalny anty wirus, którego głównym zadaniem jest ochrona komputera przed różnymi rodzajami infekcji takimi jak:

  • Wirusy
  • Robaki
  • Konie trojańskie
  • Rootkity
  • Stealwary
  • KeyLoggery
  • Spyware
    oraz innego rodzaju zagrożenia komputerowe między innymi oszukane pliki z pułapkami zastawionymi przez hakerów lub organizacje antypirackie, następnie exploity lokalne zagrażające bezpieczeństwu lokalnemu komputerowi oraz wiele innych rodzajów szkodników o których świat zapomina.

Główne unikalne funkcje programu:

  • bezpłatne użytkowanie i aktualizacje oprogramowania dla wszystkich
  • strażnik antywirusowy chroniący komputer w czasie jego pracy
  • możliwość bezproblemowej współpraca z innymi anty wirusami
  • konkurencyjna bazy sygnatur wirusów
  • codzienne aktualizacje
  • brutalne zamykanie procesu wirusa w pamięci
  • brutalne wyładowanie zainfekowanej biblioteki bądź zainfekowanego sterownika (tylko NT)
  • szybki moduł skanujący pliki
  • wykrywanie oszukanych plików pułapek
  • małe obciążenie systemu
  • wbudowane więzienie, pozwala na przechowywanie zainfekowanych plików w jednym skompresowanym pliku

Do pobrania: http://www.antivirus2009.eu/

0

Jaja sobie robisz? Na ilu forach wkleiles tego posta?

Nowy unikalny anty wirus,

Co w tym programie jest unikalnego?

  • brutalne zamykanie procesu wirusa w pamięci
  • brutalne wyładowanie zainfekowanej biblioteki bądź zainfekowanego sterownika (tylko NT)

"brutalne" - wow

[edit]
2.8 MB ? nie chce mi sie wnikac ale to chyba albo fake albo jakis trojan, chyba ze z netu dociaga reszte

0

Sciągłem na virtuala 10 wirusów (wirusy dawne, podstawowe, kazdy prawdziwy antywir powinien je wykrywac). Musiałem wyłączyć avasta bo nawet nie pozwolił mi tego sciagnac. Skanuje tym "cudownym" antywirusem i nic. 0 Wirusów. Tak to prawda. Unikalny jest. Bo antywirusa sa pisane by zwalczac wirusy, a nie po to by tylko działały. Jak już chcecie tego uzywac, to lepiej włączyć notatnik. To samo robi (tylko działa) i mniej pamieci zżera :D

0
othello napisał(a)

Jaja sobie robisz? Na ilu forach wkleiles tego posta?

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1118&w=81508771
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3271&sid=9005a4491007833504eb20a513df51a8
http://gsmclub.org/viewtopic.php?t=7498&sid=1a108dc8b8e3101543b707d079ba8a47

Z tego co można przeczytać, to owe cudo generuje same fałszywe alarmy ;)

BTW to cudo w Delphi napisane :)

0

O .. mamo ,się chłopaki zawzięły ,,
www. hakerzy.net
jakieś bzdety piszą a tu nagle taka bomba ,antyvir wyszedł przypadkiem.

BTW to cudo w Delphi napisane

Więc może wykrywa tylko wirusy napisane w Delphi :-D ,,,

0

No coz, pewnie komponenty TAntywirus i TWyladowanie nie dzialaja do konca tak jak trzeba

0

niektórym się spodobało =D

To jest lepsze od avasta! Dzięki tylko troszkę zamula kompa ale to znikome ilości

a to jeszcze lepsze:

Program pracuje bardzo stabilnie,aktualizacje działają,jest wyłączalna ochrona w
czasie rzeczywistym.Heurystyka,czyli przewidywanie,podejrzewanie wirusów na
podstawie fragmentów kodu działa w sposób zbliżony do innych
antywirusów(niektórych).Nie miałem okazji przetestować na wirusach.Program
pracuje w sposób przemyślany,systematyczny.

=D

0

@up: morderstwo w bialy dzien :D 'Nie mialem okazji przetestowac na wirusach' wola o pomste do nieba :D

0

Heh, jeszcze to jest ciekawe http://hakerzy.net/

No i http://www.hakerzy.net/trueway/ ;)

http://hakerzy.net/abuse

Walczymy z przemocą, terroryzmem, wyłudzaniem i pedofilią w Internecie.

Padłem [rotfl] [rotfl] [rotfl]

No i dalej

Wysłane "nadużycia" rozpatrujemy, kiedy mamy wolny czas

0

Nie nabijajcie się tak z kolesia bo to grozny człowiek jest http://olszewskisoftware.com/kontakt.html :-D :-D :-D :-D

0

Eee tam, twardziel z makijazem, przypudrowanym noskiem i pistoletem na wodę, o ile to nie jest zdjecie znalezione w necie.

0

http://nasza-klasa.pl/profile/11368366

"Wiesz że jesteś gościem, który ma szacunek na mieście... Dziękuje za wszystko co dla mnie robisz. P.S. nie wiedziałem że lubisz gnaty, :) dobra klama nie jest zła"

Dla naszego dobra i bezpieczeństwa serwisu lepiej skasujmy ten wątek [rotfl] [rotfl]

0

Już lepszym antywirusem jest dowolny wirus, bo przynajmniej zachęca do format c:.

0

To juz ja bym napisał lepszego AV - co prawda tak samo nic by nie wykrywał ale graficznie byloby lepiej i ładniej :D hahah hakerzy.net nc a "Autor" 20 lat z czego - 8lat doswiadczenia - [rotfl]

0

co się tak nabijacie ? ważne są ambicje =D mauhaha
chciałem wejść na jego konto na NK ale nie mam konta =D było coś zapamiętane to wlazłem i przypadkiem kliknąłem coś i nie wiem co O.o coś z profilem fikcyjnym czy cuś =D

muhaha antyvirek co chroni przed niechcianą pocztą, to mi zaimponowało =D
a jakie fajne pudełko narysował

"możliwość bezproblemowej współpraca z innymi anty wirusami" ? O.o

czy mi się zdaje czy winiak pozwala na tylko jednego na raz ( czy tylko jednego może mieć zarejestrowanego czy coś ) ? =D

"pułapkami zastawionymi przez hakerów lub organizacje antypirackie", łooo, obrońca emul'owanych pornoli czy coś ?

0

Nasza kosiarka jest bezlitosna w walce z wirusami ... sprawdź jej ostrze

:-D :-D :-D

0

łaał!! tej perełki to nie zauważyłem jakoś =D nie wiem czy nie będzie to zbyt wredne z mojej strony ale mam ochotę polecić ten "antywirus" paru osobom =D

0
Ptwr napisał(a)

łaał!! tej perełki to nie zauważyłem jakoś =D nie wiem czy nie będzie to zbyt wredne z mojej strony ale mam ochotę polecić ten "antywirus" paru osobom =D

Prawdopodobnie nic sie nie stanie, bo tez nic ten program chyba nie robi :)

0

Ze wszystkich sił wytężam umysł i próbuję zrozumieć w jakim celu został napisany, a później rozreklamowany antywirus, który nie działa :D

0

Johny -> jak to nic się nie stanie? przecież to antywirzyć nie będzie więc coś się na pewno stanie, zwłaszcza tym ludziom =D

a ten koleś może został opłacony przez Nortona czy coś żeby użyszkodnicy bo "wpadkach" na tym antywirku przerzucili się na jakiś pożądny? =D ( do opłaty powinni dodać operację plastyczną IMO )

0

A tak na poważnie:

http://www.hakerzy.net/av/

Wadą oprogramowania Hakerzy.NET AntiVirus jest mała baza sygnatur
wirusów. Nasze oprogramowanie publicznie wystartowało w
lipcu 2006 roku z bazą sygnatur ok. 8000 wirusów, pełni zapału i
pracy w ciągu pół roku przeanalizowaliśmy w naszym laboratorium ponad
27,000 wirusów co daje średnio 4,000 wirusów na miesiąc co
daje ok. 133 wirusów na dzień.

to traktuję jako bzdurę ,samodzielne przeanalizowanie kodu i działania 133 wirusów dziennie
jakiś wielki sztab wymiataczy musiałby robić .

Ciekawi mnie czy jest na świecie ogólna baza z której
mogą korzystać firmy piszące oprogramowanie walczące z wirusami (niekoniecznie
darmowa i ogólnie dostępna ),
czy każdy sam się nad tym męczy .
Chodzi mi o dokładny opis sposobu działania i charakterystyczne fragmenty
kodu wirusa które pozwalają go rozpoznać event. metody jakie stosuje
do ukrycia kodu .
Ogólnie czy są podawane takie informacje które pozwalają szybko
napisać kod wykrywający i usuwający danego szkodnika ?

Jeśli ktoś włoży sporo pracy i złych intencji w napisanie
wirusa to rozpracowanie go przez fachowca zajmie trochę czasu
co przekłada się na konkretny szmal .
Czy to jest więc podstawą do wspólpracy między firmami
czy wręcz przeciwnie - konkurencji w pisaniu oprogramowania.

0

instaluje się chociaż to to jako usługa? ( nie mam ochoty tego ściągać jakoś )

0

Witam,

Dość dawno mnie tutaj nie było (Data rejestracji 19-10-2002 20:01 Ostatnia wizyta 29-02-2004 00:24), do napisania wypowiedzi zmotywował mnie e-mail z linkiem do tego wątku.
Obszernie i szczerze odpowiem na temat mojego programu tylko na tym forum, z tego względu, że kiedyś właśnie tutaj zaczynałem, jeszcze jak strona 4p był w domenie of.pl i chciałem troszkę Wam przybliżyć moją historie.

Na wstępie chciałem oznajmić, że strona http://www.antivirus2009.eu jest stroną partnerską mojego antywirusa.
Oficialna strona programu: http://www.hakerzy.net/av/
Mowa tutaj o Hakerzy.NET AntiVirus 2008, gdyż AntiVirus 2009 nie jest jeszcze dostępny, sam partner codziennie się pyta kiedy owa wersja wyjdzie.
Hakerzy.NET AntiVirus 2008 nie jest w pełni kompatybilny z Windowsem Vista, Hakerzy.NET AntiVirus 2009 natomiast jest w pełni kompatybilny oraz wprowadza wiele zmian, także w silniku samego programu.

Jeśli oprogramowanie nie wykryje jakiegoś wirusa bardzo proszę o przesłanie go na adres:
[email protected]
Gwarantuje, że ukaże się w następnej aktualizacji bazy.

Program zawsze będzie darmowy i rozwijany, choć wiążą się z tego tytułu nieprzyjemności ze strony konkurencji - nie mam zamiaru się poddawać.

Program jest napisany w legalnym Borland Delphi 2007 Professional ( ttp://olszewskisoftware.com/faktura.jpg ), którego zakupiłem bezpośrednio od firmy CodeGear.
Skłoniły mnie do tego groźby konkurencji. Wziąłem kredyt gotówkowy i zakupiłem oryginalne, legalne oprogramowanie w celu rozwoju tego antywirusa, a w przyszłości innych oprogramowań mojej firmy. Dla mnie "obrona" przed konkurencją to dodatkowa adrenalina i motywacja są w życiu większe problemy.
Większość z Was nie wie tak naprawdę co oznacza słowo "konkurencja" w rzeczywistości. Rzucicie się kiedyś na głęboką wodę z własnym oprogramowaniem to się przekonacie tym bardziej darmowym.
Do konkurencji trzeba mieć mocne stalowe nerwy i motywacje w tym kierunku do którego się zmierza, tak samo jak założenie i utrzymanie firmy:
na początku 300zł ZUS + księgowa + podatek VAT + tel. firmowy + kredyt + własne wydatki = przy takim założeniu konkurencja jest niczym szczególnym, dlatego dla mnie żałosne są działania co niektórej konkurencji oraz obcych mi osób.

Wracając do programu to prawda, że aktualnie dziennie otrzymujemy ok. 1400 podejrzanych plików z tego ok. 350 zainfekowanych.
Na początku serwer zbiera informacje na temat tych plików przeprowadzając rutynową analizę, następnie odpowiednie oprogramowanie stworzone do tego celu ułatwia i pozwala na szybką analizę plików, dodatkowo istnieje możliwość użycia skanerów internetowych, odpalanie pliku na wirtualnej maszynie z zainstalowanym Windowsem XP oraz narzędziami monitorującymi system w celu analizy zachowania się pliku, a na końcu kilka metod generowania sygnatury dla pliku, także według własnego spostrzeżenia w pliku. W sumie analiza tych plików trwa do 2h. Stale rozwijamy źródła pozyskiwania zagrożeń i jesteśmy otwarci na wszelką współpracę.

Jeśli chodzi o pracę programu wszystko widać w statusie strażnika jaki aktualnie skanuje plik.
Jeśli chodzi o metodę działania można z ciekawości porównać z czitem autorstwa det0nat0ra z mojej grupy, który użył w nim mojego kodu co pozwoliło mu, że publiczny czit do gry Call of Duty 2, który figuruje od dobrego miesiąca w sieci jest niewykrywalny przez znane oprogramowanie anty cziterskie PunkBuster, który ma swój sterownik aktywny w systemie, a i tak nie jest w stanie aktualnie wykryć czita.
Chodzi o czita:
http://det0nat0r.securityblog.pl/

Nawiązując do postów:
Głównie programuje w Delphi (Object Pascal) i wielu innych językach, nie wstydzę się tego jak i innych rzeczy np.:

Oczywiście znając życie co niektórzy nawet sięgną do mojego profilu na 4programmers.net przeszukają moje posty w celu znalezienia zabawnych rzeczy. Nie ukrywam, że po części sam tak zrobiłem w celu przypomnienia sobie co kiedyś pisałem ciekawego, aż miło popatrzeć. Miło, że administracja 4programmers.net prowadzi, aż takie archiwum wiadomości. Przypominają mi się osoby, które naprawdę
potrafiły ludziom pomóc, także mi i wniosły wiele w rozwój 4programmers.net.

PS. @CyberKid: Nic się nie zmieniłesz humor jak zawsze Ci dopisuje (przeglądając własne posty wpadłem na Twoje obszerne wypowiedzi):
http://4programmers.net/Forum/98894
http://4programmers.net/Forum/96013

@Ptwr: Konkurencja czy zazdrość? Gratuluje wpisania w google nazwy mojego programu z dopiskiem forum, rejestrowanie się na tych forach i pisania na "anty". Żadna mi nowość, w ciągu 3 lat rozwijania tego anty wirusa spotkałem się z lepszymi działaniami konkurencji oraz osób z nimi powiązanych nawet ciekawymi typu:

  • częste ataki DDoS o małym natężeniu - mało skuteczne, aby się dowiedzieć wystarczy whois: hakerzy.net
  • wykrywanie u niektórej konkurencji mojego oprogramowania jako niebezpieczne
  • śmieszne maile typu: "jak nie skonczysz z nim to spalimy twoja chate".
  • groźby: "Jeśli Pan nie wycofa tego oprogramowania, zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby zniszczyć Panu opinie."
  • a nawet prośby sugerujące zazdrość: "Prosze o udostępnienie kodu źródłowego programu, bo chciałem sobie napisać lepszy"

Komentarze o niby fałszywych alarmach tyczą się osób, które za bardzo nie potrafią czytać oraz "wścibskiej konkurencji", która wprowadza ludzi w błąd.
Chodzi o okno: "Nowości ze świata zagrożeń:", które pokazuje krótkie opisy wirusów, inni przyjmują to jako alert o wirusach na komputerze, jednak nic o tym nie sugeruje wystarczy przeczytać tytuł okna.
Podkreślam, że "koncern" antywirusowy jest bardzo duży, nowo powstały program antywirusowy w dodatku darmowy stawia pewne zagrożenie w kapitale "konkurencji" z której kilku użytkowników rezygnuje na czas testu nowego darmowego oprogramowania, a nawet przejścia na niego. Zachęcam do stworzenia własnego darmowego antywirusa ludziom o mocnych nerwach, którzy poświęcą się niemu. Ja
poświęciłem temu projektowi dopiero 3 lata i tak na marginesie nie zrezygnuje z nigo za żadne skarby.
Kiedyś "konkurencja" mnie zmotywowała, że z nerwów myślałem tworzyć antywirusy bazujące na tej samej bazie, jednak inaczej wyglądających.

Do autora wątku:
Aż miło, że są ludzie, którzy potrafią człowieka podnieść na duchu pozytywnie komentując jego wkład w oprogramowanie, nie wspominając o tworzeniu stron internetowych na temat jego oprogramowania.

Chciałem dodać, że naprawdę nie przejmuje się Waszymi negatywnymi opiniami na temat jednego z moich programów oraz opinią o mnie. Bardziej przejmnę się wykrytym błędem, niedopracowaniem, propozycją, nowym zagrożeniem. Niektórzy z Was pewnie jeszcze nie dorośli, żeby żyć samodzielnie i zrozumieć inną osobą. Najlepiej pewnie co niektórym jest powiedzieć: "człowieku po co Ty to robisz, dla kogo, zamknij to i tak są lepsze programy".

Bardzo dziękuję wszystkim osobom, którzy zwrócili pozytywną uwagę na projekt, pomogli w jego rozwoju, a także tym, którzy mają podobne zdanie do mojego.

Pozdrawiam
Piotr Olszewski

0

Mam ochote napisac 'urzekla mnie Twoja historia'.

Ale na powaznie. Z linkow, ktore tu zamieszczono wyziera zdecydowany nieprofesjonalizm, wiec nie dziw sie reakcji. Antywirus, ktore autor pisze, ze nie mial okazji przetestowac na wirusach? Kpina, nie profesjonalne oprogramowanie. Opis samego programu jest co najmniej lakoniczny, bo nie opisuje glownych mozliwosci jakimi powinno sie charakterowac takie oprogramowanie lub podaje ogolne stwierdzenia nie mowiace absolutnie nic o wlasciwym dzialaniu. Zero konkretow, testow, analizy, przedstawienia porownania. Nic czym bylbys w stanie przekonac potencjalnego klienta, ktory wie czego oczekuje, zeby tego oprogramowania uzywac. Ani to unikalne, ani to konkurencyjne.

Stad ta wymowa wypowiedzi.

0
johny_bravo napisał(a)

Mam ochote napisac 'urzekla mnie Twoja historia'.

A mi do głowy przyszło jeszce Hakerzey z Bialowieży :-D

"grafika komputerowa (tworzenie grafiki 3D i 2D)"
Biorąc pod uwage wygląd strony i programu nie chwaliłbym sie tym.

0
johny_bravo napisał(a)

Mam ochote napisac 'urzekla mnie Twoja historia'.

A ja napiszę, bo mnie urzekła. Mieliśmy tu Mateusza Kurowskiego, który chciał sprzedawać swojego Kopiczka. Mieliśmy Wydera, który chciał napisać system operacyjny z całą swoją rodzinką, ale teraz mamy kogoś, kto jak widać bierze to wszystko na poważnie.

Noob Saibot napisał(a)

Program jest napisany w legalnym Borland Delphi 2007 Professional ( ttp://olszewskisoftware.com/faktura.jpg ), którego zakupiłem bezpośrednio od firmy CodeGear.
Skłoniły mnie do tego groźby konkurencji.

Jesteś w stanie wskazać tę konkurencję? Może Szkoła Hakerów? Przetestowałem Twój produkt i jakoś nie jestem przekonany aby zamienić dotychczasową ochronę na AntiVirus 2008. Próbujesz się pchać na rynek już dawno zawładnięty przez wielkie korporacje z wieloletnim (większym niż 8 letnie :) ) doświadczeniem, które mają armie analityków, podczas gdy Ty analizujesz zgłoszenia "w wolnym czasie".

Noob Saibot napisał(a)

Głównie programuje w Delphi (Object Pascal) i wielu innych językach, nie wstydzę się tego jak i innych rzeczy np.:

A czemu miałbyś się wstydzić pisania w Delphi? Przecież to żaden wstyd. Delphi to bardzo dobre środowisko do tworzenia aplikacji.

0

ściągnąłem, wrzuciłem na maszynę do pisania ( P133mhz ) i puściłem skana =]

muszę pogratulować szybkości skanowania, pusty plik tekstowy skanuje tyle samo co 50 megowe archiwum czy kilku megowego exe'ka =D

ooo! to to ZIPa sobie otworzyło, RARa nie tknęło nawet ( np NOD grzebie w środku )

jedne z pierwszych wyników google ( http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm ) dla "test your anti-virus" oferuje wiruska EICAR ( wypisuje w konsolce że jest wirusem i tyle ) do ściągnięcia

NOD nie dał nawet rozpocząć transferu, gdy ściągnąłem na drugim kompie z AV2k9 nic się nie stało, skan oczywiście nic nie wykrył =D

gdy udostępniony folder z EICARem otworzyłem na tym kompie od razy zobaczyłem okienko buzujące od czerwieni =]

Once downloaded run your AV scanner. It should detect at least the file "eicar.com". Good scanners will detect the 'virus' in the single zip ARCHIVEe and may be even in the double zip ARCHIVEe. Once detected the scanner might not allow you any access to the file(s) anymore. You might not even be allowed by the scanner to delete these files. This is caused by the scanner which puts the file into quarantaine.

NOD spełnił wyżej opisane warunki dobrego antywirusa AV2k9 nie =]

więc cóż... jest powód żeby nie polecać tego AVka

a co do antyreklamy na innych forach to o ile dobrze pamiętam tylko na dwóch i tylko w formie linku do tego tematu i jedno linijkowej zachęty do przeczytania =D</quote>

ekhmm.. bardzo mi się nie spodobał także brak grupy w Menu Start, co pociągnęło za sobą brak skrótu do deinstalatora, więc musiałem go odnaleźć, oczywiście po skasowaniu folder został

:kill
cd D:\PROGRA~1\HAKERZ~1\ODINST~1.EXE
del ODINSTALUJ.EXE
cd..
rmdir HAKERZYNET ANTIVIRUS
if exist ODINSTALUJ.EXE goto kill

a ten bacik coś nie zadziałał =D

0

hmm to ja jeszcze zadam pytanie - moge prosic przyklad chociaz kilku prawdziwych wirusów wykrywanych przez ten program?

Mam juz sciagniety i zainstalowany - niech autora zamiesci link to pliku z wirusem, ktory bedzie wykrywany powiedzmy przez Avasta i Antywirus 2008

Wówczas będziemy wiedzieli ze nie jest to fake (bo na razie wyglada bardziej jak fake).

0

Rozgryzlem dziada haha :D z tą bazą av to prawda !!!! ma baze kilkutysieczna ten av2008 ....
uwage trzymac sie krzeseł.... BAZE NAZW WIRUSÓW .... ponizej pseudokod zajarzycie Od razu :D :

if skanowanyplik.name = jest w bazie stringow then alert WYKRYTO VIRUSA :D [soczek] [rotfl]

0

Hehe serio? A to mamy wyjasnioną tajemnicę wysokiej wydajności... moze ktos obeznany dobrze w temacie zajrzy co DOKLADNIE ten program robi?

Zdaje sie ze ekipa od asm/disasm jest na wakacjach...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1