eMule + ZoneAlarm = kłopoty z HTTP i FTP

0

Rzecz w tym, że jak pracuje naraz program eMule (peer-to-peer) i ZoneAlarm (śluza bezpieczeństwa, firewall), tobywają kłopoty z protokołami HTTP i FTP. Chodzi o to, że raz wszystko działa, a raz nie mogę otworzyć żadnej strony ani połączyć się z serwerem FTP. Natomiast eMule i Gadu-Gadu cały czas działają.

Jeżeli w czasie pracy eMule i ZoneAlarm nie można otworzyć żadnej strony, to po zamknięciu ZoneAlarm wszystko wraca do normy.

Jeżeli eMule nie jest uruchomiony, jest tylko ZoneAlarm, to wszystko jest prawidłowo.

Gdzie może leżeć przyczyna opisywanych problemów?

0

A zmniejszałeś upload w emulu?

0
CyberKid napisał(a)

A zmniejszałeś upload w emulu?
Kiedyś próbowałem, nic się nie zmieniało. Teraz mam zainstaowany na nowo.

Ale to chyba nie to, bo jak nie ma ZoneAlarm, to wszystko działa także, jak emule wysyła dane.

0

Zmien ZoneAlarm na jakis inny, sensowniejszy firewall. Juz od dawna uzytkownicy ZA narzekaja na forach, ze sa problemy z polaczeniami, ze procka zrzera i ze sie zawiesza...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1