Roznica miedzy ftp Tcmd a ftp Exploer ?

Odpowiedz Nowy wątek
2008-05-09 10:42
przemyl
0

Witam nie wiem czy trafilem na wlsciwe forum ale mam pytanko dzisiaj probowalem sie zalogowac na jeden serwer ftp poprzez przegladarke IE udalo mi sie ale widzialem jakies dziwne pliki (katalogi i pliki jakiejs bazy) natomias po uzyciu TComandera wpisalem te same dane polaczenia i tym razem pokazal wszystko jak nalezy katalogi itp. ktore tam powinny byc.
Moje pytanie skad roznica ze w IE nie bylo ich widac a w TCMD juz bylo OK [???]

Pozostało 580 znaków

2008-05-09 11:08
f0ffik
0

Bo IE jest do du** [diabel]

Pozostało 580 znaków

2008-05-09 12:17
0

tak, bo M$ jest zły i to jedyny powód :D
Z tego co pamiętam TC można ustawić defaultowy katalog w jakim masz się znaleźć po zalogowaniu, może masz tam coś ustawione?

Pozostało 580 znaków

2008-05-09 15:02
0

ewentualnie moze IE wyswietla pliku ukryte
TC ma domyslnie wylaczone pokazywanie ww plikow :>

Pozostało 580 znaków

2008-05-10 08:09
przemyl
0

Zgadzam sie ze IE jest g.... :-)
A co do plikow widzianych w IE to jest tam kilka plikowo zip jeden ini i doslownie jeszcze kilka.
Podczas gdy podepne sie pod adres TC widze cala strukture katalogow jaka powinna byc pod tym adresem kilkadziesiat folderow z roznymi danymi dokumentami itp.
Co do ustawien TC to sa standardowe dalem tylko adres login i haslo to wszystko.
Ciekawostka jest ze gdy wpisalem ten sam adres FTP do IE to nie wyskoczyl monit o login i haslo tylko ukazalo mi sie wlasnie kilka tych nieznanych plikow.

Pozostało 580 znaków

2008-05-10 08:54
0

Ciekawostka jest ze gdy wpisalem ten sam adres FTP do IE to nie wyskoczyl monit o login i haslo tylko ukazalo mi sie wlasnie kilka tych nieznanych plikow.

Więc może zalogował Ci się jako anonim? Spróbuj w IE wywołać adres tak:
ftp://[email protected]_srwera
wtedy powinien zapytać o hasło.

Pozostało 580 znaków

2008-05-11 14:18
0

Zapewne chodzi o to ze w Eksploratorze Windows nie da sie ustawic do jakiego katlogu chcesz wejsc jak sie logujesz.

Malo tego, nie da sie tez wejsc do wszystkich katalogow na serwerze - wiem to na przykladzie mojego serwera ftp - po zalogowaniu jako root jestem katalogu root, ale jako root mam skonfigurowane ze moge przejsc sobie katalog wyzej do katalogu glownego. W IE nie da sie tego zrobic, a jak podac katalog startowy w adresie to rzuci bledem...

Ogolenie prawda - Eksplorator Windows jako klient FTP to totalna porazka.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0