Problem z IE

0

Dzień zły, mam straszny problem:
Zwykle orientowałem się w rejestrze windowsa, wiedziałem do tej pory że jak chce
coś zmienić np. dodać do menu kontekstowego od plików HTML opcję: Konwertuje na ISO to wystarczy odnaleść w HKEY_CLASSES_ROOT klucz htmlfile i zmienić...

Problem w tym że zainstalowałem Netscape Navigator, oczywiście przy instalacji
chciałem żeby Netscape NIE był domyślną przeglądarką internetową, a on i tak
zrobił co chciał, mimo iż w htmlfile domyślnym programem jest IE to pliki otwierają
się przez NN.

Byłem strasznie wściekły więc wykasowałem z dysku i z rejestru wszystko co zaczyna
się na "N" :))) Teraz pliki HTML nie otwierają się przez nic, a ja nie wiem gdzie to
zmienić w rejestrze bo NN zrobił bajzel jakiego nie miałem od pół roku.

Czy ktoś wie gdzie to odnaleść w rejestrze lub może przeinstalować IE, tyle że na
płycie instalacyjnej nie mogę go znaleŹć, a IE5 z pakietu Microsoft Office 2000 nie chce się uruchomić bo jest już zainstalowana najnowsza wersja. Format c też odpada.

Błagam o pomoc...

piechnat

0

Miałem kiedyś identyczny problem z plikami graficznymi.
A wracając do tematu, jeżeli masz IE5.0 to spróbuj ściągnąć i zainstalować 6.0 powinno pomóc.

0

Może to głupia metoda ,ale nie wiem gdzie te dane znajdują sie w rejestrze , spróbuj to zrobić za pomocą otwórz z czy jakoś tak, czyli SHIFT+prawy klawisz myszki tam wybierz program którym chcesz otwierać pliki i ustaw żeby zawsze otwierał tym programem.:) {brawo} --Pozdrowienia {hello}
Chodek ;)
Delphi 6

0

Uruchom IE otwórz Narzędzia&gtOpcje internetowe i wejdź na zakładkę Programy - tam zaznacz opcję: Sprawdzaj bla bla bla :) czy ie jest domyślną przeglądarką.

i włącz ponownie - jezeli to nie poskutkuje to zainstaluj ponownie IE ale wersję 5.5 :)

0

Chodek napisał:
Może to głupia metoda ,ale nie wiem gdzie te dane znajdują sie w rejestrze , spróbuj to zrobić za pomocą otwórz z czy jakoś tak, czyli SHIFT+prawy klawisz myszki tam wybierz program którym chcesz otwierać pliki i ustaw żeby zawsze otwierał tym programem.:) {brawo}

Może to dobra metoda ale nie lubie jak coś mi działa nie tak jak bym chciał
a poza tym do menu kontekstowego mam zwykle dodane więcej opcji
które mi bardzo ułatwiają życie a teraz nie wiem gdzie je dopisać :(

Co do ściągania IE6 to się trochę boje bo nie ściąga mi się jakiś tam
plik który będę mógł sobie uruchamiać ile wlezie ale robi się to przez
jakiś program update który chyba sam wszystko załatwi, więc jeśli
jeszcze raz będe miał problem to będe musiał znowu spędzać
w necie ok 2 godzin, a mam modem :(

No cuż muszę spróbować

piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1