Sieć WiFi - coś dziwnego z IP

0

Mam komputer w Internecie na sieci radiowej. Jednak coś dziwnego się stało dzisiaj: w ipconfig, czy innych programach od sieci jest napisane, że mam IP jak zawsze miałem, ale przeglądarka twierdzi, że mam zupełnie inne... 8-O Strony podają ten sam adres, co plugin do FF. Jednak, aby się połączyć ze swoim Apaczem przez Internet podaję adres z ipconfig. O co tu chodzi [glowa] [???]

0

Choc siec WiFi widziałem tylko na obrazku, lecz myśle ze w przegladarce masz ip bramki www (routera), a tamte w ipconfig to ip wewnętrzne.. Zgaduje ze twoj ip w ipconfig ma początek 192...*, tak przewaznie sie przydziela w routerach

0

193...* :-) I taki adres był zawsze w FF. Ta cała sieć to jest WAN jakiejś tam firmy co dostarcza Internet. Ale tak, chciałem zassać plik z RapidShara, a tu na stronie widzę message, że z tego adresu właśnie jest zasysany plik :| Mówie, jak coś się zasysa jak jeszcze nie zacząłem ssać :/ W Osle mam High ID, a obok IP 193...*. Dalej nie kumam o sso chodzi ;-( To 193.... to ma być podobno zewnętrzy adres komputera [glowa]

0

ojojoj to tamta firma odebrała ci zewnętrzne ip... wiem można sie wkurzyć .. lepiej idz do nich i z nimi pogadaj. Jesli masz w umowie zewnetrzyny ip to sie wadź, jeśli nie to tez, ale trochę mniej xD

0

Ale zobacz, jak wpisze w FF 193costam to się łączy z serwerem na moim pececie ;-) Kurde no, jakie te sieci są pochlastane :-(
I tak zaraz zadzwonię i o@#$@#&e faceta, że pożałuje, iż zadarł z moim IP ;-)

0

Prosta sprawa - 192...* to adres twojego kompa i dlatego tak laczysz sie z wlasnym Apachem.
Ale to nie jest zewnetrzne IP, wiec rapidshare widzi adres rutera, ktory ma zewnetrzne IP i ktory de facto wyslal zadanie o strone. To, ze masz HighID na mulku nic nie znaczy, bo takie bedzie rowniez przy przekierowaniu portow na ruterze (przy ciaglym braku zewnetrznego IP). Innymi slowy - masz przekierowane porty, nie masz zewnetrznego IP.

0
johny_bravo napisał(a)

192...*

193...*. No i przez ten adres zawsze można było się połączyć z moim HTTP czy FTP przez Internet, i ten adres był widoczny dla stron WWW.

Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 193...*
Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Brama domyślna. . . . . . . . . . : 193...*

IP i brama mają ten sam adres, to co to znaczy? Co to jest przekierowanie portów?
Czyli 193... to adres PC, a to 88... w FF? To urządzenie nie odpowiada na ping? To jest ten ruter właśnie?

Czyli co trzeba zrobić, zagadać do firmy, żeby oddali mi public IP?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1