idealny menedżer pobierania

0

parę godzin dzisiaj spędziłem na poszukiwaniach perfekcyjnego download managera... Czy istnieje taki? :)

Podstawowa funkcjonalność to implementacja metalinków i bittorrent:
GetRight - płatny i mocno niestabilny, do tego imho śmierdzi spyware
aria2 (bez GUI) - fajny, bo lekki, ale ja jestem zbyt głupi żeby zmusić go do wznowienia pobierania metalinku
FreeDownloadManager - jak na razie na nim stanęło, niezłe verbosity, niestety nie umiem go zmusić do ciągnięcia jednocześnie z torrenta, ftp i http. Poza tym nie do końca zaimplementowane metalinki (nie przepisał sumy md5)

czy ktoś używa jakiegoś fajnego managera, który by potrafił ciągnąć jednocześnie (u nas w sieci są osobne "rury" na ruch http i p2p) z torrenta i http? Może być zarówno na win i linuxa, byle by był fajny :P

0

Sprawdz NetTransport http://www.pobieralnia.pl/plik-838-net-transport-xp.html
obsługuje zarówno ruch http, jak i p2p (nie wiem czy w tym samym czasie :P) Kiedyś z niego korzystałem i nie narzekałem :)

P.S Aktualnie również używam FDM :P

0

Może zainteresuj się programem o nazwie mldonkey. Obsługuje chyba bit torrent, ed2k, gnutella 1/2, fast track, http i ftp. Do tego może być obsługiwany z konsoli, przez przeglądarkę, a nawet z komórki.
http://mldonkey.sourceforge.net/Main_Page
Pozdrawiam, Afish

0

Hmmm, a próbowałeś FlashGet'a?

0

ta, flashget jest najlepszy ale wspiera tylko http i ftp więc jest zdyskwalifikowany w tym temacie

0
gfd napisał(a)

ta, flashget jest najlepszy ale wspiera tylko http i ftp więc jest zdyskwalifikowany w tym temacie

Ostatnio dodali chyba obsługę sieci ed2k i bittorrent.

0

Zdecydowanie flashget :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1