Otwarcie programów graficznych

0

Serdecznie Witam !
Mam pewien problem. Otóż próbuje uruchomić jakiś program typu FotoOffice i nie chce się otworzyć. Ściągnąłem różne wersje trial programu FotoOffice i Zoner Photo Studio ale żadnego nie da się uruchomić. Jeszcze wczoraj wszystko działało elegancko... Problem polega na tym że po dwukrotnym kliknięciu w ikonę programu nic się nie dzieje. Tzn. program jest w procesach Menadżera zadań i zajmuje pamięć ale nic poza tym... Udało mi się uruchomić popołudniu ale to wychodzi raz na sto. W czym tkwi problem ?
Z góry dziękuje za pomoc!
Pozdrawiam!

0

bardzo możliwe że to wirus
a próbowałeś przeinstalować ?

// aha, próbowałeś, no to nie wiem

0

usun wpisy z rejestru zainstaluj program na nowo moze pomoze

ja mialem podobnie z firefoxem wywalilem wszystko co z nim powiazane bylo i dziala ;)

0

Niestety nic nie dało. Usunąłem wszystkie wpisy ręcznie, potem poprawiłem wyszukując programem i zainstalowałem wszystko od nowa. Efekt ten sam. Wirus chyba raczej to nie jest bo dzieje mi się tylko z tymi dwoma programami tak i żaden skaner nic nie wykrywa :-/

0

A moze cos zainstalowales w tzw. miedzyczasie?

0
spc napisał(a)

A moze cos zainstalowales w tzw. miedzyczasie?

No właśnie chyba nic co mogło by spowodować taki efekt. :/

0

Ja bym jeszcze z rejestru usunął wpisy do plików...
HKEY_CLASSES_ROOT\.bdsproji inne wpisy jak chcesz wywalić np. *.jpg to szukasz wpisu z .jpg ;) później zainstaluj program i w ustawieniach powinien mieć powiązania z pliczkami graficznymi ściągnij np IrfanView czy XnView i sprawdź czy będą one działały.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1