Komu działa dbExpress w Turbo Delphi??

0

hejka

Mam ten wredny problem z dbExpress Error : [0x0003] : Invalid Field Type kiedy póbuje wywołac SELECTA do bazy MySQL.

Siedze i czytam i nic mi nie wychodzi.
sciągnałem dbexpmysql.dll tylko nie wiem w jakiej wersji bo on nie ma wersji ;/
i nie działa mi z MySQL
3.23.36
3.23.43
3.23.53

i już mnie szlag trafia.

Wszedzie piszą żeby sciagnac ja w wer 7.cośtam ale ta wersja do sciagniecia jest tylko z jakichś płatnych serwisów ;(

Może ktoś poratuje?? Może ktoś ma działajaca wersje tej dllki. i napisze mi jaką ma wersje MySQLa i skad ja wyczaował (z jakiejs wersji krasnala czy foxserv bo cieżko o starsze wersje MySQL)

A może komuś działa dbExpress na standadowych sterach? Jezeli tak to na jakiej wersji MySQL bo wersja jest mi obojetna. przecieŻ zapyania będą na kazdej działały.

Byłbym naprawde bardzo wdzieczny za jakas pomoc i uchronienie mnie od kolejnych siwych włosów;/

Jak ktoś miałby link to tej dllki albo chciał podesłać to: misieksoft(małpencja)o2.pl

Z góry wielkie THX

0

Sam jakoś doszedłem ładu i składu:

pobałem dllke ze strony
http://www.justsoftwaresolutions.co.uk/delphi/dbexpress_and_mysql_5.html

i pierwszą lepsza wersje MySQL 5 akurat była to 5.0.7

postapiłem zgodnie z instrukcją dołaczoną do dllki i działa:)

Temat uważam za zamkniety :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0