Telnet

0

Ostatnio sporo slyszalem na temat telnetu. Wiem ze to jest program do laczenia sie przez siec i jakies tam. Moze ktos mi powiedziec jak tego mozna uzywac i w ogóle po co skoro mozna normalnie--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Pedros napisał:
&gt[...] jak tego mozna uzywac i w ogóle po co skoro mozna normalnie

Normalnie? Zdefinij normalnie jak mozesz :) bo niewiem o co Ci chodzi. Ale tak w ogóle to Telnet sluzy do zdalnej pracy na innym kompie.--sys:> logout....

0

Jesli spakowanie sie w 5min i szybki spacerek na drugi koniec oceanu zeby cos zrobic na innym kompie/serverze uwazasz za 'normanie' no to OK :D ;) :-)
Za pomoca telnetu mozesz zdalnie pracowac na innym kompie podlaczonym do sieci...jak juz Sheitar napisal wyzej !!--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Chodzi mi dokladnie jak sie mozna polaczyc z innym komputerem--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Polecenia:

close zamknij bieżące połączenie
display wyświetl bieżące parametry
open połącz z witryną
quit zakończ telnet
set ustaw opcje (wykaz opcji: napisz 'set ?')
status wypisz informację o stanie
unset wyczyść opcje (wykaz opcji: napisz 'unset ?')
?/help wypisz informacje Pomocy

Czyli zeby sie polaczyc to walisz : Open xxx.x.x.x (IP)
Ale komp musi byc jeszcze odpowiednio skonfigurowany , musisz miec login i znac haslo.--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Polecenia znam bo sa w pomocy ale jak mozna sobie zalozyc konto zeby miec wlasny login?--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

a propoS telnetu...
Jak postawić usługe udostępniania komputera przez telnet lub ssh w Windows 98 ?????
Wiem że jest taka usługa w Win2000 a co z 98 ?
Chodzi o to że chciałbym zainstalować taką usługe w kafejce żeby się łączyć z nią z domu :P

Jak ktoś wie ( zna program ) to niech powie...
plizzzzz !!!
--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

Pedros napisał:
Polecenia znam bo sa w pomocy ale jak mozna sobie zalozyc konto zeby miec wlasny login?
&gt
&gt--
&gtpozdrawiam PEDROS {hello}
&gtDelphi6

telnet sdf.lonestar.org 23

Login: new

help
... ... ...
... ... ...
... ... ...

i zakładasz konto z własnym loginem i hasłem...

(zdaje mi się że do tego nie zadziała telnet Windowsa więc najpierw ściągnij sobie programik PuTTY) {browar} .--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

MCkawa napisał:
a propoS telnetu...
&gtJak postawić usługe udostępniania komputera przez telnet lub ssh w Windows 98 ?????
&gtWiem że jest taka usługa w Win2000....

A jak zalorzyc na win2000 ??? Byl bym niezmiernie wdzieczyn za pomoc !!!--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Mam juz konto {brawo} ale jak mozna wyslac jakiegos maila?? hmm... --pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

tego pownienys sie dowiedziec podczas zakladania konta , przynjmniej tak jest na wiekszosci serverow....--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

ozyrys napisał:
MCkawa napisał:
&gtA propo telnetu...
&gt&gtJak postawić usługe udostępniania komputera przez telnet lub ssh w Windows 98 ?????
&gt&gtWiem że jest taka usługa w Win2000....
&gt
&gtA jak zalorzyc na win2000 ??? Byl bym niezmiernie wdzieczyn za pomoc !!!
&gt
&gt--
&gtOzyrys Pozdrawiam {hello}
&gtDelphi 6

Start --&gt Ustawienia --&gt Panel sterowania --&gt Narzędzia administracyjne --&gt Administracja serwera Telnet

potem tylko sprawdzenie:

telnet localhost 23

A ja dalej czekam jak to zrobić w Win98 !!! hmm... --"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

Pedros napisał:
Mam juz konto {brawo} ale jak mozna wyslac jakiegos maila?? hmm...
&gt
&gt--
&gtpozdrawiam PEDROS {hello}
&gtDelphi6

polecenie mail--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

MCkawa napisał:
&gtStart --&gt Ustawienia --&gt Panel sterowania --&gt Narzędzia administracyjne --&gt Administracja serwera Telnet

OK , chodzilo mi jak to zrobic w delphi...

i dwa pytania : (juz moze byc "recznie" - nie w delphi)

  1. jak zmienic do debilne rozpoczecie : "Serwer Microsoft Telnet Zapraszamy!" na jakies inne

  2. jak zalorzyc haslo...

PS. jak bys sie dowiedzial jak to zrobic w 98 to wyslij odp. mi mailem OK ?--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

ozyrys napisał:
MCkawa napisał:
&gt&gtStart --&gt Ustawienia --&gt Panel sterowania --&gt Narzędzia administracyjne --&gt Administracja serwera Telnet
&gt
&gtOK , chodzilo mi jak to zrobic w delphi...
&gt
&gti dwa pytania : (juz moze byc "recznie" - nie w delphi)
&gt
&gt1) jak zmienic do debilne rozpoczecie : "Serwer Microsoft Telnet Zapraszamy!" na jakies inne

Wszystko w pliku ..\Windows\System32\login.cmd

&gtPS. jak bys sie dowiedzial jak to zrobic w 98 to wyslij odp. mi mailem OK ?

OK {browar}
--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6

0

Dobra maile juz mi wychodza :-) ale czy mozna sie polaczyc z innym komputerem przez telnet jak mozna ta w jaki sposob--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

oj Pedros...Pedros ;) przeciez juz mowilismy - komp ten musi miec udostepnione konto a jak ma to telnetujesz sie do niego i gotowe !--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

MCkawa a hasło...? hmm...
CZY KTOS WIE JAK ZALORZYC HASŁO ???!!! ;( :( :[ :O hmm... {glowa}

Byl bym Cholernie wdzięczny !! :-) --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Ozyrys uruchom telnet i wpisz sdf.lonestar.org. Potem zloz nowe konto.--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

mnie nie oto chodzi !! mnie chodzi o to jak mam zalorzone konto na swoim kompie !!--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Jak zakladales konto to musiales podac haslo--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Pedros napisał:
Jak zakladales konto to musiales podac haslo

.....nierozumiesz , jak masz windowsa 2000 to :
Start --&gt Ustawienia --&gt Panel sterowania --&gt Narzędzia administracyjne --&gt Administracja serwera Telnet

O to mi chodzi , jak w tej usludze zalorzyc haslo - tak zeby kazdy podlaczajacy sie do mnie musial najpierw wpisac haslo...--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Juz rozumiem {wstyd}. Po prostu nie czytalem tych postow wyzej--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

dzialanie telnetu polega na przesylania textow. klienty mud to tez klienty telnetu. w ogóle to mudy sa super. :D --Vroc

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1