Jaki program do delphi? Borland czy Microsoft?

0

Witam.

W przyszlym roku zamierzam kupic oprogramowanie do tworzenia w delphi...

Programuje już (php, JavaScript, SQL) od kilku lat... z delphi dopiero zaczynam swoją zabawe...

i mam taki dylemat... czy lepiej kupic "Borland Developer Studio", czy lepiej od microsoftu...."Visual Studio"...

Które oprogramowanie lepiej powoli mi wykorzystac system windows..(windows vista równiez)...?

prosze o jakas popowiedz...

P.S. obecnie ucze sie na borlandzie...

0

Od kiedy w Visual Studio jest delphi ? :|
Po co kupować skoro Turbo Delphi jest darmowe ? :|

0
Oleksy_Adam napisał(a)

Od kiedy w Visual Studio jest delphi ? :|

tego to nie wiedziałem... ;)

Oleksy_Adam napisał(a)

Po co kupować skoro Turbo Delphi jest darmowe ? :|

Darmowe jest.. ale z tego co wiem, to nie dla firmy... a ja potrzebuje program na firme...(jednoosobową...)

0

Różnica jest jeśli chodzi o ".NET". Borland obsługuje wersje 1.1 a visual studio 2.0.

0

Wiktorze, ale Microsoft nie udostępnia kompilatora Delphi w pakiecie Visual Studio, .NET 2.0 nie ma nic do rzeczy. Dla firmy zakupić możesz profesjonalne Turbo Delphi Professional, na pewno będzie znacznie tańsze niz cały BDS 2006.

0
Ktos napisał(a)

Dla firmy zakupić możesz profesjonalne Turbo Delphi Professional, na pewno będzie znacznie tańsze niz cały BDS 2006.

Znalazłem na stronie http://www.borland.pl/turbo/cennik.shtml cennik Turbo Delphi...
Z tego co tu widze to wychodzi 399EUR+VAT=1950zł

Jest to sporo... Nie ma jakiegoś tańszego rozwiazania...?

P.S.Pozostaje jeszcze ewentualnie odkupienieod kogoś "używanej" wersji...

0

cóż zawsze możesz pomęczyć się z Lazarusem ;-)

0

a co powiecie o tym: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=3368. Borland Delphi nie bedzie już roziwjane? A co ze zgodnoscią programów z Windowsem Vistą?

0

Powiem Ci, że to było dawno temu i nie prawda.

0

Obecnie Delphi "zostało przejęte" przez dziecko Borlanda, firmę która obecnie nazywa się CodeGear i Delphi 2007 jest zapowiadane. I liczę też na zgodność z Vistą, bo to jak obecnie zachowuje się TD na Viście to tragedia ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1