Mandriva 2007 - Firefox 2.0

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-03 21:25

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Witam,

Mam takie pytanie - czy na Mandrivie 2007 da sie w ogole zainstalowac Firefoxa 2.0 PL? Sciagnalem, ale nie uruchamia sie, bo nie znajduje jakiejs biblioteki ... ktora jest w tym samym katalogu, co skrypt uruchamiajacy program.

I jeszcze jedno pytanie: czy da sie tutaj uruchmic i zainstalowac cokolwiek inaczej, niz za pomoca tego smiesznego menedzzera pakietow? Na knoppiksie nie mialem zadnych problemow z FF, a tutaj nawet polskiej wersji nie moge uruchomic :/

Pozostało 580 znaków

2006-12-04 13:27

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0

A masz pod ręką jakieś normalne distro?


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2006-12-04 15:38

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

A co polecasz?

Z FF powiedzmy ze mi sie udalo - teraz walcze z Wine i rozmytymi czcionkami (z anitaliasingiem wyplywaja mi oczy, bez - jeszcze gorzej...). Nie wiem jak inne dystrybucje, ale Knoppix mial od razu ladne czcionki...

Zauwazylem, ze Mandriva to linux, ktory stara sie by bardzo podobny do Windows ... jednak chyba kiepsko troche to wyszlo...

Pozostało 580 znaków

2006-12-04 18:11

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Suse, albo Slackware. Tylko, że Slackware to spartańska dystrybucja.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-12-04 19:02

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0

Mandriva jest zła. Ubuntu z tym swoim wywalaniem 3/4 systemu o małą aplikacyjke... Ja mam gentoo i nie narzekam, NIE MA na tą dystrybucje bata.


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 00:20

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Johnny_Bit: A jak jest z polska wersja Gentoo?

Czy mozna wybrac od razu przy instalacji jezyk polski, czy trzeba dopiero potem to konfigurowac?
Bo wlasnie czytam FAQ na forum Gentoo i zdaje sie, ze "polonizacje" trzeba przeprowadzic dopiero po zainstalowaniu.

Chodzi mi o to, zeby Gnome bylo po polsku.

Sciagam wlasnie LiveCD, zobaczymy, jak sie to prezentuje :> Mandriva nie przypadla mi do gustu.

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 00:49

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Instalacji? Panie to sie kompiluje i tylko dlatego gentoo jest takie fajne, bo wyciska z kompa siódme poty ;p Tylko, że kompilacja trochę potrwa. Oczywiście są też wersje instalowalne, ale nie wiem czy jest sens.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 11:41

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Instalacji? Panie to sie kompiluje

Oho, czyli nie ma tak latwo ? :> Ale moze sobie poradze - tylko idzie mi o wersje PL, bo nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi jak to jest, chyba domyslnie po angielsku?

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 12:16

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0

Ji, widać żeś nie za dokładnie czytał. Ustawiasz LANG na pl_PL i jest piknie.


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0