Wątek zablokowany 2019-01-13 20:26 przez Ktos.

Praca w IT bez studiów kierunkowych?

2019-01-11 10:57
0

Witam Was,

Tak jak w temacie, jakie jest wasze zdanie, czy jest możliwość pracy jako np. programista java czy css bez studiów w tym kierunku? ja niestety popełniłem nie mały błąd idąc na zarządzanie po którym po prostu pracy nie ma, więc zastanawiam sie nad samodzielną nauką css na początek wraz z podstawami html.
Jak myślicie ma to wgl sens?

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:11
Nadziany Wąż
0

Skoro zadajesz takie pytania i marnujesz swój czas, zamiast się uczyć kodu to nie, nie ma sensu się uczyć.

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:14
Smutny Kura
0

Nie ma sensu.
Zamykam.

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:15
0
Nadziany Wąż napisał(a):

Skoro zadajesz takie pytania i marnujesz swój czas, zamiast się uczyć kodu to nie, nie ma sensu się uczyć.

właśnie staram sie go uczyć, znalazłem taka strone z podstawami webkod.pl
i w sumie rozumiem podstawy tworzenia stylu. ale np interesuje mnie jak stworzyć przy lewej krawędzi menu nawigacji z podstronami a obok dac jakis tekst. tak żeby móc to wydzielić. i np na górze jakies logo. Moze to glupie ale staram sie to robic w notaniku bo chyba w ten sposób moge wiecej zapamiętac jeśli chodzi o formuły

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:18
1

Praca jest po każdym kierunku, tylko trzeba chcieć, być w tym dobrym i się cały czas rozwijać.

ja niestety popełniłem nie mały błąd idąc na zarządzanie po którym po prostu pracy nie ma

Jeden pracę ma, drugi nie ma - dlaczego? Chcesz powiedzieć, że nikt po zarządzaniu nie ma pracy?

edytowany 1x, ostatnio: Markuz, 2019-01-11 11:18

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:21
0
Markuz napisał(a):

Praca jest po każdym kierunku, tylko trzeba chcieć, być w tym dobrym i się cały czas rozwijać.

ja niestety popełniłem nie mały błąd idąc na zarządzanie po którym po prostu pracy nie ma

Jeden pracę ma, drugi nie ma - dlaczego? Chcesz powiedzieć, że nikt po zarządzaniu nie ma pracy?

Owszem praca jest, ale w moim regionie jest jej na tyle mało, że cięzko znaleźć oferte zeby wgl wysłac cv, a jak juz taka jest to wiadomo że wymagane jest doświadczenie którego nie mam jak zdobyc. Wiem mozecie powiedziec że mogłem odbywac staże np. na wakacjach niestety nie miałem takiej możliwości z tego względu że musiałem jakos na siebie zarobic i dlatego w wakacje pracowałem zagranica.

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:22
0
marcin199404 napisał(a):

ale np interesuje mnie jak stworzyć przy lewej krawędzi menu nawigacji z podstronami a obok dac jakis tekst. tak żeby > móc to wydzielić. i np na górze jakies logo. Moze to glupie ale staram sie to robic w notaniku bo chyba w ten sposób ```
moge wiecej zapamiętac jeśli chodzi o formuły

Najprościej przez ramke wczytać zawartość z innego pliku HTML.

Potem trudniej przez JS np.
Albo przez PHP docelowo (lub JS + PHP).


Dziura w ścianie gdzie Panowie widzą Panie,
Rick and Morty, season 1.
Szukam tej dziury, jak coś dajcie znać gdzie jest :D

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:22
sudoKicak
0

Masz studia, nie kierunkowe ale masz :) Poucz się, startuj wszędzie tylko do korporacji które wymagają kierunkowego wykształcenia z powodu "Bo Mamy Takie Zasady". Jasne, tam jest najlepsza kasa, ale tam nawet na pozycję seniora z pięciu CV wybiorą przeciętne ale z pełnym papierem, natomiast wymiataczy odrzucą "Bo Mamy...". Tam na karierę od zera do kodera masz szansę mniejszą od wygrania 20 milionów w lotto.
Celuj w 80%, może nawet pozostałe 90% rynku gdzie masz realne szanse na start.
Nie święci garnki lepią. :)

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:26
0

ok, dzięki, macie jakies ciekawe strony na których jest css i html wytłumaczony jakoś przejrzyście :)?

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:50
Jan000
0
sudoKicak napisał(a):

Masz studia, nie kierunkowe ale masz :) Poucz się, startuj wszędzie tylko do korporacji które wymagają kierunkowego wykształcenia z powodu "Bo Mamy Takie Zasady". Jasne, tam jest najlepsza kasa, ale tam nawet na pozycję seniora z pięciu CV wybiorą przeciętne ale z pełnym papierem, natomiast wymiataczy odrzucą "Bo Mamy...". Tam na karierę od zera do kodera masz szansę mniejszą od wygrania 20 milionów w lotto.
Celuj w 80%, może nawet pozostałe 90% rynku gdzie masz realne szanse na start.
Nie święci garnki lepią. :)

No dobrze, ale jaki procent np: w Javie stanowią właśnie tego typu korporacje "bo mamy takie zasady"? Mam wrażenie po tematach na forum, jakby to były właśnie głównie tego typu korpo w .NET/JAVA, więc te 80/90% pozostałych to tak nie do końca.

Pozostało 580 znaków

2019-01-11 11:53
0

Ja zostałem programistą bez studiów. Zatrudnili mnie też bez studiów. Zdecydowałem sie na studia później. Można tylko trzeba chcieć i nie marnować energii na dywagacje ;) Do roboty i wyloguj się z 4p - to nie pomaga ;)

Na zaoczne poszedles czy dzienne? - tdudzik 2019-01-11 11:59

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0