Kurs w "akademia kodu", jakieś opinie ??

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-22 20:31
0

Witam wszystkich. Chcąc usystematyzować i pogłębić wiedzę ogólną o programowaniu obiektowym znalazłem taką oto ofertę. http://www.akademiakodu.pl/podstawy.html ale przeglądając necik nie znalazłem żadnych opinii o firmie prowadzącej, o trenerach oraz opinii osób które ukończyły jakikolwiek kurs z tej firmy. Może firma jest nowa na rynku albo ja słabo szukałem, stąd moje pytanie tutaj :D zna ktoś jakość i rzetelność tych kursów, cena wg mnie jest zachęcająca ale nie chciałbym przesiedzieć 2 weekendów i nie pogłębić wiedzy "przynajmniej" ogólnej.

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 20:40
Megatron
1

Jutro o godz. 20.00 (piątek) Michał Makaruk ma webminarium pod tym adresem: www.mimcode.clickwebinar.com/front-end
Z HTML i JavaSrcipt. Byłem na poprzednim, który był we wtorek z programowania aplikacji na Androida i wszystko było ładnie wyjaśnione co, jak i gdzie. Przed świętami były jeszcze kursy w Rugby i pierwsza część z HTML, ale tam były takie podstawy, że aż zasypiałem gdy tłumaczył jak wpisać 2+2 w Rugby i wyświetliło wynik.

Rugby. :-D - Endrju 2015-01-22 20:53

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 21:00
0

Byłem też na webinarium prowadzone przez osobę z tej firmy ale sam rozumiesz, kurs płatny stacjonarny a darmowy w necie głównie w celu przyciągnięcia potencjalnego klienta na płatne kursy to jednak różnica. Webinarium było ok, lekko chaotyczne i dosyć szybko robione przykładowe kody ale ok. Oglądałem też nagrania z poprzednich przydatność i jakość rożna ale ogólnie ok, dlatego chcę poznać opinie na temat kursu stacjonarnego jeśli takowe istnieją :D

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 21:30
0

"W dwa weekendy nauczysz się fundamentów nowoczesnego programowania zgodnego z dobrymi praktykami." - to jest kurs programowania czy kabaret ?


"Perhaps surprisingly, concurrent programming isn’t so much about threads or
locks, any more than civil engineering is about rivets and I-beams."
Użytkownik z dwoma postami pyta o coś typu "akademia kodu". Jak dla mnie to rozpaczliwa próba reklamy. - xfin 2015-01-22 21:59

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 23:07
0

Czy zasada działania for internetowych uległa zmianie i jakoś mi to umknęło ?? co z tego że świeżo się zarejestrowałem ?? zadałem pytanie i oczekuję sensownej i wyczerpującej odpowiedzi a otrzymuję posądzenie o reklamowanie "kabaretu" !!! Panowie i Panie jeśli nie macie nic sensownego do powiedzenia po co śmiecicie ?? Nikt naprawdę nie miał doświadczenia z tymi kursami i firmą oprócz webinariów ?? może jakiś kurs ktoś poleci w Warszawie najlepiej weekendy, java podstawy i ogólnie o obiektówce. Piszę trochę w PHP ale całkowicie amatorsko i chcę zacząć w javie z ciekawości.

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 23:22
2

W ciągu czterech dni to można podstawy składni poznać, a nie nauczyć się programować.

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 23:34
4

Jeśli nie jest to reklama, a podejrzewam że jest. To moja sensowna odpowiedź jest taka: Wydaj te 1000zł na coś innego, w 4 dni wyniesiesz stamtąd co najwyżej długopis. Siadaj, ucz się, pisz i tyle.

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 23:40

@dos00 bez sensu. Cała treść tego szkolenia jest śmieszne i obejmuje może ze 2-3 godziny czytania dowolnego kursu, za darmo. Ci ludzie twierdzą tam jeszcze że:

Najwięcej uczymy się poprzez interakcję i naśladowanie innych ludzi

Co wskazuje na to że guzik wiedzą o nauce programowania. Żeby nauczyć się programować trzeba programować. Innej drogi nie ma. Przyglądanie sie jak kolega programuje nic tu nie da. Czytanie książek nic nie da. Słuchanie wykładów nic nie da. Trzeba siedzieć i klepać.

A ty jeszcze mówisz że podstawy programowania znasz, wiec cały ten ich pierwszy weekend szkolenia jest ci zbędny bo będą tam omawiać ify i pętle które znasz. Drugi zresztą podobnie...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...
edytowany 1x, ostatnio: Shalom, 2015-01-22 23:41
Ta ich strona wygląda dokładnie jak strona każdego internetowego scamu. :-) - Endrju 2015-01-25 12:43
Przyglądanie sie jak kolega programuje nic tu nie da - a próbowałeś kiedyś pair programming? ;p - satirev 2015-01-25 13:13
Próbowałem, ale to jest zupełnie inna sytuacja. Bo wtedy OBIE osoby myślą nad kodem a jedna po prostu pisze. Jeśli dla ciebie pair-programming polega na tym że jeden klepie a drugi sie tylko przygląda to chyba trochę nie zrozumiałeś idei ;) Zresztą pair programming gdzie jeden umie programować a drugi nie umie nie miałby totalnie sensu. - Shalom 2015-01-25 13:17
Heh, to miał być tylko żart - luźne nawiązanie, gdzie przez "przyglądanie się" rozumiem krytyczną analizę tego co ten kolega tam wklepuje. - satirev 2015-01-25 13:20

Pozostało 580 znaków

2015-01-22 23:53
0

Zapewniam że nie jest to reklama, PHP uczyłem się właśnie na zasadzie zrób coś i udoskonalaj. Napisałem prostą aplikację webową do obsługi dziekanatu uczelni wyższej, działa w jednej z prywatnych uczelni już kilka lat. Nie jest to mistrzostwo świata ale pozwoliło mi ogarnąć troszkę php i mysql włącznie z serwerem na debianie. @Shalom

Co wskazuje na to że guzik wiedzą o nauce programowania
dziękuję za konkretną odpowiedź. Tak myślałem że to strata czasu ale wolałem się upewnić. Podejrzane było to że zero opinii w necie no i brak adresu firmy w kontakcie na ich stronie dało mi do myślenia. Jeszcze raz dziękuję i zabieram się za naukę samodzielną.

Pozostało 580 znaków

2015-01-23 00:03
0

@dos00 to nie jest tak że wszystkie takie szkolenia są niewiele warte. Wyobraź sobie że wychodzi nowa wersja frameworka X. weekendowe szkole z serii "co nowego w nowej wersji" ma sens. Przychodzą ludzie którzy doskonale sie w tym orientują i chcą zobaczyć nowinki, na zasadzie "poprzednio robiliście tak, a teraz możecie zrobić tak", albo "wcześniej takie cos wymagało dużo kombinowania, ale teraz to uprościliśmy". Szczególnie kiedy można to na szkoleniu pokazać na jakimś sensownym przykładzie, tzn startujemy z mini-systemem napisanym pod framework w wersji X i migrujemy do X+1 z uwzględnieniem nowych możliwości.
Jasne że wszystko można też ogarnąć w domu samodzielni, ale tak jest szybciej i wygodniej bo wszystko jest podane "na tacy". Dodatkowo czasem jakaś konfiguracja nie jest do końca oczywista i wszelkie problemy są rozwiązywane od razu.

Z nauką podstaw programowania trudno zrobić takie sensowne szkolenie, bo realia są takie że można pokazać komuś jakieś absolutne podstawy, np. warunki i pętle a on potem musi siedzieć i klepać przez następne kilka dni żeby mu to weszlo w krew, innej rady nie ma. Dlatego upchniecie czegoś takiego na raz jest słabym pomysłem. Ludzie narzekaja dużo na studia, ale realnie tempo na studiach zwykle jest dość sensowne bo masz 1,5 godziny wykładu, 1,5 godziny laborek a potem tydzień na klepanie w domu i utrwalenie wiedzy.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2015-01-23 00:20
0

Zgadzam się z Tobą w 100%. Z mojego doświadczenia kursowego wynika że sam kurs i jego zrobienie/przesiedzenie nic w sumie nie daje, 90% tak naprawdę to jest własna praca na tym kursie i w domu nad kodem przykładowym. Samo wysłuchanie trenera a nawet przeklepanie kodu na kursie bez zastanowienia oraz wyciągnięcia własnych wniosków i potem olanie sprawy bo przecież mam certyfikat ukończenia więc jestem programistą to kiepski pomysł i strata kasy. Taki kurs ma ukierunkować na to co trzeba opanować a reszta to własna praca. Mogę się mylić ale to moje zdanie. A co do wartościowych kursów to byłem w sumie na szkoleniu podstawowym z SQL dawno temu i sam trener na początku powiedział że 90% z tego kursu to własna praca słuchaczy a on robi 10% ale tyczy się to tylko osób nastawionych na efekty. Kurs oczywiście trwał kilka weekendów a były to tylko podstawy. Tak czy inaczej coraz trudniej o takie kursy, ostatni który robiłem z tych wartościowych to CCNA na polibudzie w Wawie. Polecam, przepraszam za reklamę i offtop :P

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0