problem z dbgrid, zamiast danych pokazuje sie (WideMemo)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-14 16:26
0

Witam!
Jestem poczatkujacy jesli chodzi o bazy danych wiec prosze o zrozumiala odpowiedz.
Korzystam z polaczenia ADO z baza PostgreSQL
Moj problem polega na tym, ze podczas wczytywania bazy do dbgrid'a w kolumnach z danymi tekstowymi (np.varchar) pojawia sie napis <widememo> a nie dane z bazy?
zapytanie wyglada nastepujaco: select * from baza_danych

Blad powtarza sie zarowno w Turbo Delphi jaki i Delphi 7.

Moze ktos pomoc w rozwiazaniu tego problemu??

na forum sa posty, ze pokazuje sie '(memo)' ale dla kolumn o innch typach(np.text) a ja mam typ varchar. Czyli niewiem dlaczego niedziala...

Pozostało 580 znaków

2007-04-04 13:17
0

mam identyczny problem... nie wiem zupełnie od czego zacząć jego rozwiązywanie ... pomocy :)

Pozostało 580 znaków

2007-04-04 15:02
0

Na ile znaków masz tego varchara?

Pozostało 580 znaków

2007-04-05 17:08
0

U mnie nie ma to znaczenia na ile znaków go dam i tak pokazuje się to samo (WideMemo) . Próbowałem z innymi typami tekstowymi i znakowymi w tabeli pod postgreSQL'em ale to też nic nie daje... Jedynym typem jaki w DBGrid zostaje poprawnie odczytany to int.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0