Turbo Delphi Explorer a Indy

0

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

0
bobak napisał(a)

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

LOL dawno się tak nie uśmiałem :-D :-D :-D, że niby indy jest takie wspaniałe [rotfl] [rotfl]

a pewnie, że jest - dynamiczne tworzenie się to nazywa
ale o wiele lepszy sposób to Synapse zamiast tego badziewia

0
Misiekd napisał(a)
bobak napisał(a)

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

LOL dawno się tak nie uśmiałem :-D :-D :-D, że niby indy jest takie wspaniałe [rotfl] [rotfl]

Wspaniałe nie wspaniałe, jest najlepiej udokumentowane, poza tym to zdanie subiektywne (siła przyzwyczajenia i regularne uzywanie tych komponentów w aplikacjach)

Misiekd napisał(a)

a pewnie, że jest - dynamiczne tworzenie się to nazywa

trochę to biedne (w sensie uciązliwe zwłaszcza gdy potrzeba więcej komponentów), ale faktycznie nic innego jak widać nie pozostaje

dzięki.

0
bobak napisał(a)

jest najlepiej udokumentowane

to też raczej dyskusyjna kwestia

trochę to biedne (w sensie uciązliwe zwłaszcza gdy potrzeba więcej komponentów), ale faktycznie nic innego jak widać nie pozostaje

pozostaje - zakup środowiska, któe nie ma tych ograniczeń

0

pozostaje - zakup środowiska, które nie ma tych ograniczeń

Albo zainstalowanie drugiej pirackiej wersji Delphi (tam swobodne tworzenie z zewnętrznymi komponentami), a dopiero na "nie złamanym" TB Explorer skompilowanie i wpełni legalne rozpowszechnianie (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu na dynamiczne komponenty, ale można ciachnąć jakąś aplikacje co ładnie zautomatyzuje ten proces).

0
bobak napisał(a)

pozostaje - zakup środowiska, które nie ma tych ograniczeń

Albo zainstalowanie drugiej pirackiej wersji Delphi (tam swobodne tworzenie z zewnętrznymi komponentami), a dopiero na "nie złamanym" TB Explorer skompilowanie i wpełni legalne rozpowszechnianie (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu na dynamiczne komponenty, ale można ciachnąć jakąś aplikacje co ładnie zautomatyzuje ten proces).

to się nazywa odpowiednio - kradzież a osoba, która coś takiego robi złodziej...

0
  1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują (bo gdzie łamie licencje).

  2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Wszystko to kwestia moralności.

Pozdrawiam.

0
bobak napisał(a)
  1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują (bo gdzie łamie licencje).

  2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Wszystko to kwestia moralności.

Pozdrawiam.
Codziennie podbieram sąsiadowi z portmonetki dychę, a za uzyskane w ten sposób przychody kupię sobie od niego sprzęt stereo - no cóż, to kwestia moralności...

0
madmike napisał(a)

Codziennie podbieram sąsiadowi z portmonetki dychę, a za uzyskane w ten sposób przychody kupię sobie od niego sprzęt stereo - no cóż, to kwestia moralności...

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałem pozwyżej:

1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują,

Przecztytał? To teraz mi odpowiedz gdzie łamie licencje/prawo, skoro nie użyłem żadnych cracków a obydwóch środowisk używam zgodnie z licencją (D7 do użytku domowego, w Turbo Delphi Exp mogę rozpowszechniac skompilowane programy odpłatnie), jest to pewna sztuczka/luka (tak jak często ma to miejsce w prawie), która ułatwia życie.

Teraz przypadek drugi bardziej problematyczny:

2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Przeczytał? Co ma sąsiad do Borlanda, jeżeli zarobie dostatecznie dużo z programów to kupie licencje Pro - więc firma nie straci lecz po pewnym czasie zyska klienta.

A na marginesie gorąco pozdrawiam wszystkich którzy na lewo i prawo rzucają złodziejami, a sami niejedną licencję złamali (to się nazywa podwójna moralność).

0
bobak napisał(a)

Przecztytał? To teraz mi odpowiedz gdzie łamie licencje/prawo, skoro nie użyłem żadnych cracków a obydwóch środowisk używam zgodnie z licencją (D7 do użytku domowego, w Turbo Delphi Exp mogę rozpowszechniac skompilowane programy odpłatnie)

Domowego? Używasz D7 do tworzenia aplikacji komercyjnej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0