Turbo Delphi Explorer a Indy

Odpowiedz Nowy wątek
bobak
2006-11-11 17:34
bobak
0

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

Pozostało 580 znaków

2006-11-11 17:56

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
bobak napisał(a)

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

LOL dawno się tak nie uśmiałem :-D :-D :-D, że niby indy jest takie wspaniałe [rotfl] [rotfl]

a pewnie, że jest - dynamiczne tworzenie się to nazywa
ale o wiele lepszy sposób to Synapse zamiast tego badziewia


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

bobak
2006-11-11 18:20
bobak
0
Misiekd napisał(a)
bobak napisał(a)

Czy jest jakiś sposób na Indy w TD Explorer :-/, bo bez tych komponentów całe to środowsko jest niewiele warte ...

LOL dawno się tak nie uśmiałem :-D :-D :-D, że niby indy jest takie wspaniałe [rotfl] [rotfl]

Wspaniałe nie wspaniałe, jest najlepiej udokumentowane, poza tym to zdanie subiektywne (siła przyzwyczajenia i regularne uzywanie tych komponentów w aplikacjach)

Misiekd napisał(a)

a pewnie, że jest - dynamiczne tworzenie się to nazywa

trochę to biedne (w sensie uciązliwe zwłaszcza gdy potrzeba więcej komponentów), ale faktycznie nic innego jak widać nie pozostaje

dzięki.

Pozostało 580 znaków

2006-11-11 18:33

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
bobak napisał(a)

jest najlepiej udokumentowane

to też raczej dyskusyjna kwestia

trochę to biedne (w sensie uciązliwe zwłaszcza gdy potrzeba więcej komponentów), ale faktycznie nic innego jak widać nie pozostaje

pozostaje - zakup środowiska, któe nie ma tych ograniczeń


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

bobak
2006-11-11 18:50
bobak
0

pozostaje - zakup środowiska, które nie ma tych ograniczeń

Albo zainstalowanie drugiej pirackiej wersji Delphi (tam swobodne tworzenie z zewnętrznymi komponentami), a dopiero na "nie złamanym" TB Explorer skompilowanie i wpełni legalne rozpowszechnianie (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu na dynamiczne komponenty, ale można ciachnąć jakąś aplikacje co ładnie zautomatyzuje ten proces).

Pozostało 580 znaków

2006-11-13 20:16

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
bobak napisał(a)

pozostaje - zakup środowiska, które nie ma tych ograniczeń

Albo zainstalowanie drugiej pirackiej wersji Delphi (tam swobodne tworzenie z zewnętrznymi komponentami), a dopiero na "nie złamanym" TB Explorer skompilowanie i wpełni legalne rozpowszechnianie (oczywiście po wcześniejszym przerobieniu na dynamiczne komponenty, ale można ciachnąć jakąś aplikacje co ładnie zautomatyzuje ten proces).

to się nazywa odpowiednio - kradzież a osoba, która coś takiego robi złodziej...


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

bobak
2006-11-14 00:23
bobak
0
  1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują (bo gdzie łamie licencje).

  2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Wszystko to kwestia moralności.

Pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

2006-11-14 00:36

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0
bobak napisał(a)
  1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują (bo gdzie łamie licencje).

  2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Wszystko to kwestia moralności.

Pozdrawiam.
Codziennie podbieram sąsiadowi z portmonetki dychę, a za uzyskane w ten sposób przychody kupię sobie od niego sprzęt stereo - no cóż, to kwestia moralności...


Pozostało 580 znaków

bobak
2006-11-14 01:45
bobak
0
madmike napisał(a)

Codziennie podbieram sąsiadowi z portmonetki dychę, a za uzyskane w ten sposób przychody kupię sobie od niego sprzęt stereo - no cóż, to kwestia moralności...

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałem pozwyżej:

1. A gdy ta druga wersja Delphi nie jest piracka, tylko jest to np. wersja Delphi 7 Personal (a Delphi TE służyć ma tylko jako kompilator), także moim zdaniem w tym wypadku słowa kradziez i złodziej nie pasują,

Przecztytał? To teraz mi odpowiedz gdzie łamie licencje/prawo, skoro nie użyłem żadnych cracków a obydwóch środowisk używam zgodnie z licencją (D7 do użytku domowego, w Turbo Delphi Exp mogę rozpowszechniac skompilowane programy odpłatnie), jest to pewna sztuczka/luka (tak jak często ma to miejsce w prawie), która ułatwia życie.

Teraz przypadek drugi bardziej problematyczny:

2. Stworzenie projektu za pomocą wersji pirackiej (np Delphi Turbo Pro) i kompilacja na legalu w Delphi Turbo Explorer tez niczym złym nie jest, jeżeli uzyskane przychody z programu pozwolą na zakup oryginału.

Przeczytał? Co ma sąsiad do Borlanda, jeżeli zarobie dostatecznie dużo z programów to kupie licencje Pro - więc firma nie straci lecz po pewnym czasie zyska klienta.

A na marginesie gorąco pozdrawiam wszystkich którzy na lewo i prawo rzucają złodziejami, a sami niejedną licencję złamali (to się nazywa podwójna moralność).

Pozostało 580 znaków

2006-11-14 15:00

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0
bobak napisał(a)

Przecztytał? To teraz mi odpowiedz gdzie łamie licencje/prawo, skoro nie użyłem żadnych cracków a obydwóch środowisk używam zgodnie z licencją (D7 do użytku domowego, w Turbo Delphi Exp mogę rozpowszechniac skompilowane programy odpłatnie)

Domowego? Używasz D7 do tworzenia aplikacji komercyjnej.


Mam nadzieję, że pomogłem :)

Łukasz Brodny

Pozostało 580 znaków

2008-07-09 10:18

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
brodny napisał(a)
bobak napisał(a)

Przecztytał? To teraz mi odpowiedz gdzie łamie licencje/prawo, skoro nie użyłem żadnych cracków a obydwóch środowisk używam zgodnie z licencją (D7 do użytku domowego, w Turbo Delphi Exp mogę rozpowszechniac skompilowane programy odpłatnie)

Domowego? Używasz D7 do tworzenia aplikacji komercyjnej.

LOL przeciez napisał że używa D7 jak do użytku domowego a TDE kompiluje.

A pozatym ja tez szukam INDY do TDE

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0