TDirectoryDialog :( for D7

Odpowiedz Nowy wątek
2006-11-11 16:16
Jay
0

Mam problem z instalacja tego komponentu. Sorry, ze robie tu smietnik, ale to wazne :-( Pomozecie?

http://download.4programmers.net/download.php?id=1552

[Warning] DirectoryDialog.pas(6): Unit 'FileCtrl' is specific to a platform
[Error] DirectoryDialog.pas(12): Undeclared identifier: 'TSelectDirExtOpts'
[Error] DirectoryDialog.pas(45): Too many actual parameters
[Fatal Error] DirectoryDialogD7.dpk(33): Could not compile used unit 'DirectoryDialog.pas'

Pozostało 580 znaków

2006-11-11 16:50
0

Blad w linii 12 oznacza nieznany typ "TSelectDirExeOpts". Nie wiem z jakiego unitu pochodzi ale w unicie
FileCtrl jest zdefiniowany typ "TSelectDirOpts". Po uzyciu tego typu i usunieciu ostatniego parametru z funkcji
w linii 45. wszystko działa. Być może cały problem sprowadza sie do użycie nowszej wersji unitu FileCtrl.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0